Türkiye’nin birçok yerinde eğitim şubelerini açan Era Okulları kaliteden ödün vermeden çalışmalarını sürdürüyor. İlkokul-Ortaokul Müdürü Hakan Okumuş, Era Kolejinin sağlam bir altyapıya sahip olduğunu ve yeni eğitim binasıyla Sakarya halkına hizmet verdiklerini söyledi. Okumuş,“Okulumuz Sakarya’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçti. Era okullarının 12’inci Kampüsü Sakarya’da açıldı. Kurucu temsilcisi ise eğitim camiasının yakından tanıdığı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burak Irmak’tır. Birçok özel okullarda görev yapan kurucumuz, şuanda da Era Okulları temsilciliğini yapıyor. ERA Okulları franchise modeliyle 2017 yılında Türkiye’ye yayılmayı hedefliyor. Okulumuz tecrübeli eğitim kadrosuyla Sakarya’da eğitimlerini en iyi şekilde vermeyi amaçlıyor“ dedi.

ERA ile Türkiye’de yeni bir dönemi, gelişim eğitimiyle yepyeni bir geleceği temsil ettiklerini kaydeden Okumuş, kampüsleriyle toplam 12 ayrı noktada eğitime devam ettiklerini söyledi. Okumuş,“Era Koleji git gide büyüyen, gelişen ve adından söz ettiren bir eğitim kurumu haline geldi. Bu yüzden Türkiye’de birçok yerde şubelerini açmıştır. İstanbul Avrupa Yakasında 5, İstanbul Anadolu Yakasında 5, Bursa Nilüfer’de 1 ve Sakarya’da 1 tane olmak üzere toplam 12 eğitim kurumu açılmıştır. 2013’te kurulan Era Koleji sağlam alt yapısı olan genç, akademik ve özel eğitimcileri ile her yönüyle zengin bir eğitim kurumudur“ ifadesini kullandı.

Hayata Hazırlayan Program

Farkındalık oluşturacak bir eğitim sistemi modelinden bahseden Okumuş, “Eğitim kadromuz en ileri eğitim tekniklerini birleştirerek, 5G Eğitim Modeli’ni uyguluyor. Özellikle anasınıfı ve İlkokul öğrencilerimizin gelişimlerini tüm yönleriyle destekleyen ERA Mınd Studio 5G, bireyin zihinsel, fiziksel, akademik, sosyal ve psikolojik olmak üzere 5’li gelişimini destekleyen programlar sunan, uygulayan, raporlayan ve bilgisayar desteğiyle bireyi hayata hazırlayan bir programdır. PDR ve Çocuk Gelişimi profesyonellerinden oluşan ekip tarafından, dünya standardizasyon çalışması yapılmış gelişim testleri, testlerin sonuçlarına göre, alternatif olarak hazırlanan eğitim programları, bilgilendirme raporları ve hazırlık çalışmaları için 3 yıllık bir altyapı ve Ar-Ge çalışması yürütülmüştür“ dedi.

Yabancı dile önem veren bir kurum olduklarını dile getiren Okumuş,“Okulumuz İngilizce derslerine çok önem veriyor. Örneğin anasıfında 10 saat, İlkokulda 12, ortaokul 5’inci sınıftan itibaren ise 15, LGS grubunda ise 10 saat İngilizce dersi veriliyor. Okulumuzda 3 farklı İngilizce öğretmeni var. Her birisi kendi dalında eğitim veriyor“ dedi. Sanatın her alanında deneyim yaşatarak, kendilerini keşfetme fırsatı verdiklerini de hatırlatan Okumuş, “Sanata önem veren bir kurum olarak her ay bir sanat akımı belirleyerek Görsel Sanatlar Dersinde bu çalışmaları yapıyoruz. Ve ay sonunda sergi olarak velilerimize yönelik görkemli bir sergi sunuyoruz“ dedi.

Projeler

Sosyal Sorumluluk Projeleriyle aktif bir şekilde rol aldıklarını kaydeden Okumuş şu bilgilere yer verdi:“Okulumuz yeni açılmasına rağmen tüm etkinliklerde aktif bir şekilde yer alıyor. Projelerdeki başarılarımızdan birkaçından söz edecek olursak; İlkokullarda TEMA, Ortaokullarda Orman Projesi, e-twinning Projesi, Eko okul projesi, Kardeş okul Projesi, Okul Dışarda günü Projesi okulun her yerde olması anlayışıyla yapılan bir projedir bu, Yine Çağları aşalım Mirasımızı paylaşalım gibi birçok projede yerimizi alarak öğrencilerimizi sosyalleştirmeyi amaçlıyoruz. Başarılarımızdan söz edecek olursak eğer, Türkiye Mimarlar Odası ‘Mahallem’ konulu yarışmada 17 öğrencimiz katılarak ödüllerini aldı. Devlet Opera ve Bale’nin Türkiye genelinde düzenlediği “Opera ya da Bale Denince Aklına Ne Geliyor? Konulu resim yarışmasında 1. Sınıf öğrencimiz Miraç Direk 4 bin 500 eser içerisinden ödüle layık görüldü. Yine Akdeniz Gençlik, Sanatsal, Araştırma Eğitim Derneği’nin Türkiye genelinde düzenlediği 1. Dünya savaşında ‘Antalya Sahilinde Kazanılan Zaferler’ ve ‘Antalya’da Kahramanlarımız’ konulu 2017 yılı 1. Genç Ressamlar Resim Yarışmasında başarı gösteren 1-A Sınıfından Tunahan Kerem Kılıç ve 5-A Sınıfından Türkü Çetin kendi yaş kategorisinde ödüllendirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye’de düzenlediği Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları konulu resim yarışmasında 5-A Sınıfından Ayşe Nil Durmaz ve Ayşe Duru Batuboylu ve 6-A Sınıfında Emirhan Domlu kendi kategorisinde sergileme ödülüne layık görüldü. 5.İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne projeleriyle katılım hakkı kazanan ERA’lılar Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisinde gerçekleştirilen açılışa katıldılar. 10 ülke, 7 bin 250 çocuk ve genç, 480 projenin buluştuğu bienale eserleriyle başarılarını bir kez daha göstermiş oldular.“

Sakarya’nın yeni gözdesi

Sakarya’da eğitime yön veren bir kurum olduğunu hatırlatan Okumuş, ayrıca okulun tam donanımlı bir yapıya sahi p olduğunu söyledi. Okumuş, “Okulumuz yeni olduğundan herhangi bir eksikliği bulunmuyor. Görsel Sanatlar Atölyesi, spor salonu, müzik sınıfı, Teknoloji ve Tasarım Sınıfı, Bilişim Laboratuvarı, kütüphane ve yemekhane gibi birçok sosyal alana sahip. Ayrıca yine masa tenisi, satranç, jimnastik, yüzme gibi birçok spor alanımız da mevcut. Burada öğrencilerimizi bireysel anlamda eğitmeye devam ediyoruz. Okulumuz yeni bir eğitim kurumu olması nedeni ile takım oluşturacak sayıya ulaşamadık. Ancak çok kısa sürede takımlarımızı kurup sahalarda başarı ile adımızdan söz ettireceğiz. Önümüzdeki sene ise yetenek atölye çalışması yapılacak. Bunlar keman, piyano, gitar gibi başta gelen çalışmalarımız arasındadır“ diye konuştu.

Akademik başarılar

Okumuş, akademik başarıya ilişkin birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, “Akademik başarılarının artırılmasına yönelik merkezi sistemde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Öğrencilerimizi ders haricinde de dersler vererek akademik başarıları artırılmaya çalışılıyor. Yazılıya Destek sınavı yapıyoruz. Başarıya Destek Sınavları uygulaması ve danışman öğretmen uygulamaları yapılıyor. Biz öğrencilerimizi sadece sınava hazırlamıyoruz. Bu anlamda çocukları sınava hazırlarken onları sosyal ve sportif faaliyetlerden uzaklaştırmadan başarıları sürdürülmeye çalışılıyor. Bu yönden akademik, sportif, sanatsal ve sosyal yönlerini açığa çıkarmak, geliştirmek ve en iyi şekilde hayata hazırlamak için onları destekliyoruz“ dedi.

Era Okullarının tohumlarını atıyoruz

Okumuş, “Biz şuan Sakarya’da Era Okullarının tohumlarını atıyoruz. Ve eminiz ki yaptığımız bütün çalışmalar düzgün bir şekilde yapılırsa Sakarya halkı tarafından büyük bir ilgi ile kabul edilecek ve eğitim camiasında Kurumsal bir eğitim sistemi kazandırılarak örnek ve adından söz ettiren bir marka olarak yoluna devam edecektir. Bu yüzden de tohumlarımızı her yere atmak için ziyaretlerimizi her zaman her yerde gerçekleştirmeye devam edeceğiz“ ifadesini kullandı.

Bilinçli eğitim

Çocukların eğlenerek kendi el becerilerin geliştirmesine yönelik birçok çalışmalara imza atacakları vurgusu yapan Okumuş,“ Hedeflerimiz ise oyuncak tamir atölyesini açarak çocukların burada eğlenerek el becerilerini geliştirmiş olacak. Yani öğrencilerimiz evde kırılan bir oyuncağını buraya getirip onararak tekrar kullanılabilir bir hale getirecek ve bu anlamda tasarrufu ve bozulmuş bir ürünün tekrar kullanılabilir hale getirmesini öğreneceklerdir. Genç, akademik ve özel eğitimci kadromuzla eğitimi en yükseklere taşımaya kararlıyız’’ dedi.

Eğitimde yeni devir

Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Hakan Çetinbaş ise Era okulları eğitimde yeni bir devir başlattığına dikkat çekerek şu bilgilere yer verdi: “4+4+4 eğitim sisteminin tüm basamaklarında bir ilke imza atan ERA Okulları, 4×5 İnovatif Eğitim Sistemini, öğrencilerine sunduğu Zihinsel Gelişim, Fiziksel Gelişim, Sosyal Gelişim, Psikolojik Gelişim ve Akademik Gelişim eğitim başlıkları altında özelleştirerek, gelecek odaklı bir bakış açısıyla yepyeni bir devri başlattı. Bizim hedefimiz ve amacımız sadece öğrenciler değil aynı zamanda aileleri de bu çember içerisine alıp aktif bir rol almasını sağlamaktır“ dedi. Çetinbaş eğitimin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:“Eğitim sadece kalkınmanın bir şartı değil; toplum nezdinde araştırma ve gelişimin motor, bilginin ise hareketi sağlayan tekerlekler olduğu bir yaşam aracı olarak benimsetilmesi ve geliştirilmesidir. Eğitim, insanlığın mükemmelliği arayışındaki yegâne manifestosudur.’’

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim