Bilnet Okulları Müdürü Cemalettin Saydam, alanında deneyimli eğitimcileriyle geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini  belirterek, yeni bir okul markası oluşturduklarını söyledi.  

Bilnet Okullarının, Bilfen Şirket Topluluğun yeni okul markası olarak 2017-2018 öğretim yılında faaliyetlerine başladığını ifade eden Saydam, “Bilfen okullarının 30 yıllık eğitim tecrübesi ve alanında deneyimli koordinatörleri ile yapılandırılmış, aynı hedef ve disiplinle çalışmalarını sürdürmektedir“ dedi.

Saydam, okulun yeni açılmasına rağmen büyük başarılarla yola devam ettiklerini ve 5 ilde yeni kampüslerin hizmete girdiğini ifade ederek, “2017-2018 öğretim döneminde Ankara Çayyolu, Malatya, Sakarya ve Samsun kampüsleri hizmete açılmış, Ankara yeni mahalle, İstanbul Bahçeköy, İstanbul Beylikdüzü, İstanbul Kartal, Diyarbakır ve Kocaeli kampüsleri ile büyümeye devam ediyoruz. Bilfen’in Türkiye’de toplam 15 okulu mevcut. Türkiyede en başarılı 20 okulun arasında yerini aldı. Biz de Sakarya’da İlk yıl olmamıza rağmen en başarılı okullar arasında yerimizi aldık“ diye konuştu.

Çağın teknolojilerini kullanarak üretken bireyler yetiştirmek istediklerini anlatan Saydam, şunları kaydetti:
“Bilnet Okulları ana kucağından yükseköğretim basamağına kadar geçen süreçte çağın eğitim stratejileri, teknoloji ve yöntemlerini kullanarak geleceğe yön verebilen evrensel düşünebilen ilgi yetenek ve hedeflerine uygun Atatürk ilke inkılaplarına bağlı mutlu ve üretken bireyler olarak yetiştirme vizyonuna sahiptir. Eğitim modellerimiz 21. Yüzyılın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanarak müfredat zenginleştirme çalışmaları ile yapılandırılıyor. Amacımız, öğrencilerin kendilerini tanımalarına, sorunların üstesinden gelebilme gücünü geliştirmelerine, çevreleri ile olumlu ilişkiler kurmalarına yardımcı edilir. Güven ve gizlilik esasları çerçevesinde öğrencilerimizin sadece problem durumunu değil, olumlu gelişmeleri de paylaşması, Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimine severek isteyerek başvurması hedeflenir. Aynı zamanda öğrencinin bireysel ihtiyacı belirlenerek, bu ihtiyaca yönelik bireysel çalışmalar ya da grup çalışmaları yapılır.“

HER ÇOCUK YARATICIDIR

“Her çocuk yaratıcıdır ancak ondaki yetenekleri bulup çıkarmak iyi bir eğitim kadrosuyla mümkündür. Bu anlayışla Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul ve Anadolu Lisesiyle tüm Türkiye’de Bilfen Şirketler Grubu'nun bir markası olarak var olacaktır. 29 yıllık Bilfen tecrübesi eğitimdeki kalitesini ispatlamış olan Bilfen öğretmenleri ve koordinatörleri ile yapılanmış Bilnet Okulları aynı hedef ve disiplinle çalışmalarına başlamıştır.

Bilnet Okulları'nda eğitim alacak olan öğrencilerin birer dünya vatandaşı olabilmeleri akademik başarıyı sosyal ve dil becerileriyle geliştirip yabancı dil anlamında dünya dili olan öncelikle İngilizceyi her öğrencimize öğretebilmek asıl hedeflerimiz arasındadır.

Okula giriş çıkışların belirlendiği noktalarda konumlandırılır. Öğrencilerimiz dışında okul ziyaretçi girişleri güvenlik turnikelerinde kayıt altına alınarak yapılır. Okul içi koridorlar ve açık alanlar kamera sistemi ile takip edilir ve kayıt altına alınır. Okulumuzda şu an 6 güvenlik görevlisi bulunuyor.”

ÖBS Sistemi

İlkokul Müdürü Melek Karagöz ise ÖBS Sistemine açıklık getirerek velilerin bu sistemle çocuklarını her zaman takip edebileceğini söyledi. Karagöz, şöyle konuştu:
 “ÖBS Sistemi ile öğrencilerimizin takibi hem velisi hem de eğitim kadromuz tarafından yapılır. Velilerimize verilen şifreler ile öğrenci bilgi sistemi içinde ders programları, etüt çalışmaları, sınav sonuçları, ölçme ve değerlendirme, ödev  takip duyuru ve yemek listeleri gibi bilgilere kolayca ulaşılması sağlanır“ dedi. Güvenlik sistemi ve servis güvenliğinin üst seviyede olduğunu kaydeden Karagöz, “Servis araçlarımız uydu üzerinden takip ediliyor. Bu anlamda öğrencilerin güvenilir bir seyahat etme durumu mevcut. Okullarımızda tüm giriş ve çıkışlar personelimizce denetlenir. Okullarımızın çevresi sıklıkla denetlenir. Okul dışı sosyal etkinliklerde güvenli ortamın sağlanması amacı ile mutlaka personel görevlendirilir.“

Sosyal faaliyetler

Karagöz sosyal ve sportif faaliyetlere değinerek, “ İl genelinde turnuvalara katılıyoruz. Yüzme , wushu, futsal, satranç, tennis gibi etkinliklere yer veriliyor. Genel merkez bilgisi dahilinde kültürel geziler düzenliyoruz. Her hafta sonu  öğrencilere yönelik spor etkinlikleri oluyor. Basketbol, voleybol, resim, müzik gibi sosyal faaliyetlere etkin bir şekilde katılıyorlar“ dedi.

Karagöz, şeyle devam etti:
“Masal Atölyesi, bez bebek atölyesi açmayı düşünüyoruz. Masal atölyesinde öğrencilere anlatılan masalın daha çok gerçekçi olmasını sağlıyoruz. Örneğin masalda ‘tarçınlı kurabiye kokusu’nun olduğu ifade ediliyor biz de çocukların duyularını harekete geçirmek için tarçınlı kurabiye getiriyoruz ve çocukların masalın içinde yer almasını sağlayarak o kokuyu almasını sağlıyoruz. Bez bebek için yaptığımız çalışmada ise bez bebeklerin sadece kızlara yönelik değil de erkek çocukların da oynayabilecekleri bir oyuncak haline getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda çocuklar burada kendi hayal dünyalarını geliştirerek farklı bebekler ortaya çıkarıyorlar.“

‘Doğru Eğitimle Doğru Gelecek’

Projeleri aktif bir şekilde sürdüklerini belirten Ortaokul Müdürü İhsan Candar da, doğru eğitimle doğru gelecek sloganıyla hareket ettiklerini söyledi. Candar, “STEEAMM Projesi, 21. Endüstri 4.0’a ulaşmak için çalışıyoruz. TUBİTAK projelerine katılıyoruz. Rehber öğretmenimiz tarafından velilere veli bilgilendirme semineri yapıyoruz. Okulumuza ‘denge’ isimli bir dergi çıkardık. Bu dergide öğrencilerle veliler arasında iletişimi güçlendirecek bilgilendirici yazılar yer alıyor. Doğru eğitimle doğru gelecek sloganıyla iyi bir eğitim sistemini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda kaliteli bir eğitim için her zaman gayret sarf edeceğiz“ dedi.

Öğrenciler ödevlerini burada yapıyor

İhsan Candar çocukların aileleriyle daha çok vakit geçirmeleri için verilen ödevlerin etüt salonunda yapıldığını söyledi. Candar,“Öğrencilerin aileleriyle daha çok zaman geçirsin diye ödevlerini etüt salonunda yaptıktan sonra gidebiliyorlar. Bu sayede öğrenciler aileleriyle daha fazla vakit geçirebiliyor“ diye konuştu.

ANA SINIFINDA İNGİLİZCE

Anasınıflarında öğrencilere yönelik yapılan İngilizce çalışmalarının daha verimli olduğunu dile getiren Candar, “ Okul öncesi olan çocuklarımıza ağırlıklı olarak İngilizce dersini veriyoruz. 15 saat verilen İngilizce derslerinde verilen cümlenin asla Türkçe karşılığı kullanılmaz. Öğrencilerimiz öğrendiklerini duyarak, görerek ve pratiğe dökerek soyutu somuta çevirme yaklaşımı ile öğreniyor. Bu yabancı diller eğitim programımız, ilkokul 4. sınıfa kadar öğrencilerimizin yabancı dilde kendini özgürce ifade edebilmesini, ortaokul 8. Sınıfa kadar da okuduğunu duyduğunu rahatça anlayabilme ve anlatabilmesi hedeflenir. Diğer ilkokul ve ortaokulda da 14 saat İngilizce dersi verilmekte“ ifadelerini kullandı.

Daha sonra gazetemiz köşe yazarlarında Erol Afşar’a Okulu gezdirerek, bilgi veren Okul Müdürü Cemallettin Saydam, okulun gerekli tüm donanıma sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sınıflarımız 50 metre kareye sahiptir. 40 öğretmen ve 200 öğrencisi ile eğitim öğretimini sürdürüyor. Öğrencilerimizin günlük alması gereken kalori miktarları ve besin değerleri göz önünde tutularak 3 öğün yemek servisi yapılıyor. Müzik sınıfı, drama sınıfı, görsel sanatlar atölyesi, spor salonu, yüzme havuzu vardır.“

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim