Okul Müdürü Muhammet Kemal Ünal, Marmara depreminden ağır hasar gören okulun hayırseverler tarafından 5 derslikli bir prefabrik binanın yapıldığını söyledi. Taşıma merkezli bir sisteme sahip olduğunu kaydeden Ünal tarihçeyi şu sözlerle anlattı:“Okulumuz Sakarya’nın Serdivan ilçesine bağlıdır. Eşsiz doğal güzelliğe sahip orman içerisinde yer almaktadır. 1944 yılında bir derslikli köy ilkokulu olarak açılmış ve ilk mezunlarını 5. sınıfı bitiren öğrencileriyle 1949 yılında vermiştir.1961 yılında ahşap olan ve eskiyen okul binası yıkılarak, yerine taştan iki derslikli olarak yeniden yapılmıştır.1999 Marmara depreminde ağır hasar gören okul binası yıkılarak hayırseverler tarafından 5 derslikli prefabrik bina yapılmıştır.1997 yılında İlköğretim okullarının 8 yıla çıkmasıyla birlikte 2009 -2010 Eğitim öğretim yılına kadar birleştirilmiş sınıflı köy ilkokulu olarak 5.sınıfa kadar eğitim veren okulumuz; Sakarya büyük şehir belediyesine bağlanmasıyla 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin taşımasının son bulması sonucu 1-8 İlköğretim okuluna dönmüştür.2013 Şubat ayından itibaren yeni binasına taşınan okulumuz 4+4 ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretime devam edilmektedir. 2017 -2018 eğitim öğretim yılında Yukarıdereköy İlkokulu’nun kapanmasıyla birlikte okulumuz taşıma merkezi olmuştur. Şuan Yukarıdereköy’den 63 öğrencimiz taşınmakta ve bu öğrencilerimize öğlen yemek verilmektedir.“

Okulun tüm dersliklere sahip olduğunu belirten Ünal,“İlkokulumuzda anasınıfı ve özel eğitim sınıfı olmak üzere 6 sınıf bulunmaktadır. Ortaokulumuzda ise özel eğitim sınıfıyla birlikte 6 sınıf bulunmaktadır. Bugün okul 12 derslik, bir kütüphane, bir laboratuvar, bir çok amaçlı salon, bir öğretmenler odası, kalorifer dairesi ve sığınaktan oluşan hizmet birimiyle 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 4.sınıf öğretmeni, 1 anasınıfı öğretmeni ,1 özel eğitim sınıfı öğretmeni ,8 branş öğretmeniyle 171 öğrenciye hizmet vermektedir“ dedi.

Okul müdürü Kemal Ünal, milli değerlere ve manevi değerlere saygı duyan çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen nesiller yetiştirmek istediğini ayrıca öğrencilerin bireysel farlılıklarını dikkate alarak öğrenmelerini bilgili becerikli ve özgüven sahibi olmalarını milli değerlere manevi değerlere bağlı liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireylerin yetişmesini sağlamak istediğini kaydetti.

Sosyal ve sportif faaliyetler

Okul olarak öğrencilerimizin sosyal ve sportif anlamda aktif bir rol alması için büyük çaba sarf etmektedir. Bu anlamda her zaman etkinliklere katılım sağladık. Bunun neticesi olarak okulumuz bir çok alanda kupa ve madalya kazanmıştır. Bu sene ilçemizde gerçekleştirilen geleneksel çocuk oyunlarında okulumuz 6. Sınıf kızlarda tombik oyununda 2’inci, Dördüncü sınıf Karma Kaleli Yakantopta ilçede 3’üncü, Altıncı Sınıf erkeklerde Tombik oyununda 3’üncü olmuşlardır. Okul sporları masa tenisi yıldız kızlarda 3’üncü, Futsal müsabakalarında küçük erkekler il ikincisi olmuşlardır. Bu başarıların devamı içinde okul olarak elimizden geleni yapmaktayız“ ifadesini kullandı.

Öğrencilerin akademik başarılarının artması için gereken tüm destekleri verdiklerini söyleyen Ünal,“Öğrencilerimizin akademik olarak da ilerlemeleri ve nitelikli liselere girmeleri için hafta içi destekleme ve yetiştirme kurslarımız açılmıştır. Bu anlamda öğrencilerimizi en iyi liselere göndermek için elimizden geleni yapıyoruz. Tecrübeli eğitim kadromuz ile daha da başarılı bir okul olmak için gerekli her türlü desteği sağlıyoruz“ dedi.

Bakımlı ve temiz okul

Öğrencilerin daha da ferah ve güvenilir bir ortamda eğitim almaları için gerekli bakımları yaptıklarını dile getiren Ünal,“Okulumuz fiziki olarak eksiklerini gidermeye çalışmaktayız. Sınıflarımızın boyası bahçemizde yer alan spor alanın çizgileri her yıl yenilenmektedir. Böylece öğrencilerimizin daha temiz ve ferah bir ortamda eğitim almaları sağlanmaktadır. Bu sayede okulumuzun her zaman tercih edilen bir okul haline getirmeye çalıştık“ dedi.

Beyaz Bayrak aldık

Okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığını kaydeden Ünal her zaman temizliği ile çevresine örnek olan bir kurum olduğunu söyledi. Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:“Okulumuz bu sene beyaz bayrak ödülüne layık görülmüştür. Temiz Okul Sağlıklı okul projesi kapsamında yapılan denetim sonucunda okulumuz temiz ve hijyen kurallarına uygun bulunmuştur. Okulumuz adına çok mutlu ve gururluyuz. Bu yüzden her zaman okulumuz çevre okullara da örnek olabilecek bir yapıya sahip“ dedi.

Bayram Kılınçaslan ise Personel dayanışmasının ve öğrenci-veli-öğretmen ilişkisinin iyi olduğunu, okulun öğrenci, veli ve personel olarak bir aile gibi olduğunu ifade etti.

Çevre bilincini oluşturmaya yönelik birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydeden Kılınçaslan, “Okulumuz geçen sene Serdivan İlçesinde su tasarrufu konusunda birinci olmuştur. Bu anlamda öğrencilere çevre bilinci oluşturmak ve gelecek nesli en iyi şekilde bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize bu konuda destek veren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Ayrıca Sakarya Gençlik Merkezi ´´gençlerin iyilik ağacı projesi´´ kapsamında okulumuzda boyama etkinlikleri düzenledi“ dedi. Kılınçaslan ayrıca okulun fiziki imkan yönünden eksiğinin olmadığını, çevre okullara göre gayet donanımlı ve kaliteli bir eğitim kurumu olduğunu belirtti.

Okul-aile birliğinin önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Kılınçaslan sözlerini şöyle tamamladı:“ Ayrıca okulumuzun eksiklerinin giderilmesinde okul aile birliği başkanımız Zeki Uğurlu ve muhtarımız Nevzat Ayvaz’ın ve üyelerimizin okula büyük destekleri olmuştur. Bu anlamda uyum içinde hareket etmekteyiz. Kendilerine teşekkür ederim.“

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim