Yıkım kararı alınan okullarla ilgili çok gereksiz bir tartışmanın içine girildi. Bana göre gecikmiş, kararı alması gerekenlere göre de iyi bir zamanlamayla depreme dayanamayacağı anlaşılan binalar boşaltıldı. Sonuçta kimsenin burnu dahi kanamadan yapılması gereken yapıldı. Bunun tersi olsaydı o hesabın altında çok kişi ezilir giderdi. O ayrı bir konu. Bu saatten kendi adıma (birileri çıkıp ileri geri konuşmazsa, haddini aşmazsa) bu konuyu son kez yazıyorum.

Dünkü yazım üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş aradı ve okulların boşaltılmasına ilişkin bakanlık yazısının  gelmesinden hemen sonra İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplandıklarını ve bunu acilen uygulamayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Tebliğ tarihindeki 3 günlük farkın, boşaltılacak okullarla ilgili planlama çalışmalarından kaynaklandığını anlattı ve ‘Deprem oldu böyle bir karar alındı’ imajından duyduğu rahatsızlığı vurguladı.  Okullarla ilgili son yazımda Durmuş’un bu rahatsızlığını da dile getirmiş olayım. Bundan sonra önceki yazılarımda belirttiğim gibi, yıkılanların yerine yenisini en kıza zamanda nasıl yaparız onu konuşalım.