Sevgili okurlar,
“24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlu olsun!
Dün erken saatlerde Akyazı Lisesi’nden öğrencim, meslektaşım, arkadaşım Engin Şenol aradı..
“ Hocam sağlıklı güzellikler diler, Öğretmenler Gününü kutlar,ellerinden öperim” diyerek, hal hatır sordu..
Güzellik bu ya, eski Akyazı günlerine, yani öğretmenlik günlerine gittim..
Yoksul ilçe gençleri, ilkokul ve ortaokuldan sonra daha 1973’lerde açılan Akyazı Lisesi ve ardından açılan Akyazı Kız Meslek,İmam Hatip  liseleri ile tanıştı..
Şimdilerde ise İlçemizde yine geç olmakla beraber, meslek yüksek okulları ve diğer birimleri var..

EĞİTİM SINAVI
Akyazı’nın “ eğitim sınavı” hep başarısız olmuştur!
Ama bu “başarısızlığa” rağmen Akyazı, bağrından,” genç öğretmenler, mühendisler, mimarlar, avukatlar, eczacı ve doktorlar, sporcular, iş adamları,yöneticiler,siyasetçiler..” olmak üzere, her meslekten aydın, bilge insanlar yetiştirmiş, bu “eğitim başarısızlığını”, tersine döndürmüştür..
Bu bile büyük nimettir bilene!

BİZİMKİLER?
Hatırlamak ve hatırlatmak gerekirse, “Ahmet Sarıçizmeli, Necati Temel, Barbaros Turgut Boztepe, Hasan Fehmi Güneş, Cevat Ayhan, Recep Yıldırım, Mehmet Niyazi Özdemir, Kemal Abuç, Zekeriya Özcan, Cevat Yıldırım, Zeynep Değirmencioğlu,  İnan Kıraç, Mehmet Hünkar Baykal, Cemal Şen, Halis Kopya, Naci Fazlıoğlu, Fuat Aktürk, Osman Akcan, Aliosman Uygun, Deve Turan, Mehmet Kopya, Zülküf Karabulut, Albay Kardeş, İhsan Necati Sarı, Mustafa Pemtemek, Kenan Sofuoğlu..” gibi değerlerimiz  adlarını Cumhuriyet dönemine yazdırdılar..
O dönemlere damga vuran ve bizlerde emeği olan öğretmenlerimizi unutmak olmaz?!
Bir kere ilkokuldan öğretmenlerim Bilal Bilmiş, Mehmet Hashalıcı, Fevzi Hancı, ortaokul ve leseden İbrahim Erol, Mustafa Kaya, Turgut Altınküpe, Evliya Parlak, İlhah Türemen, Sevim Türemen, İsmail Bayraktar, Şenel Erdem, Adil Ülgen,Teoman Arıkan, Ünzile Korkut, Ali Angın, Aysel Önen, Ali Sarıçiçek, Songül Ağ, Mahmut Şehirli, Mehmet Bayraktar,Emir Uzman, İhsan Uzungüngör, Kenan Centel, Suat Kamil Boztepe, Nihat Boz ile diğer öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle selamlıyoruz..

EBEDİ BAŞÖĞRETMENİMİZ?
Burada elbette Büyük Önder, Başöğretmenimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten söz etmezsek hiç olmaz..
Kara tahta başına geçerek, Türk Milleti’ne yeni Türkçe alfabenin harflerini öğreten ve yaşam felsefesi, dünya görüşü ve yenilikleri, kula, kulluğu çöpe atan, ümmet toplumundan,millet yaratan ve bir ulus olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel taşlarını döşeyen Atatürk’e ne kadar minnet duysak azdır..
Atatürk’ün izinde, gösterdiği ilkeler doğrultusunda, ülkemizi,milletimiz ile birlikte çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkarma idealinden asla vazgeçmeyeceğiz..

HOCAM AKYAZI BİTMİŞ!?
İşte dün sabah, İstanbul’dan arama nezakete gösteren sevgili öğrencim Engin Şenol, bir ara “ Ah be Akyazı” diyerek, şu sözü etti:
“-Hocam Akyazı bitmiş!”
Hocam sizin son kitabınız “ Hakikatin Peşinde Bir Ömür Yusuf Cinal” kitabı tanıtımı için Akyazı’da büyük hayal kırıklığı yaşadık. Bazıları gelip, bakıp geri çekildiler?
Dostluk, hemşerilik, arkadaşlık, vefa, hizmet hiçbir şey umurlarında değil!
Şöyle sokaklarında dolaştım Akyazı’nın!
O eski coşkuyu, birlik ve beraberliği, sevgi, saygıyı ve insana değeri maalesef bulamadım!..”
Hüzün bu ya, bende hüzünlendim!..
“Hocam, koca Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Ziraat Odası, belediye ve diğer sivil örgütleri, bir kitapta mı almadılar” diye ekledi?

SANKİ İÇİMİ DEŞER GİBİYDİ!
Sanki içimi deşer gibiydi bu sözler!
“-Siz geldiniz ya?
-Bu güzellik bize yetti sevgili Engin, sağ olasın, sağlıklı güzellikler dilerim “ diyerek ayrıldık!..
Şimdi bir başka Akyazılı eski senatör, milletvekili, bakan Hasan Fehmi Güneş, memleketi Karapürçek’ten uğurlanacak..
Başta ailesi, yakınları, dostları ve sevenleri ile fikir taşları bari bu son yolculuğunda Akyazı’nın, Karapürçek’in, Sakarya’nın, ülkenin bir değerine ahde-vefa gösterelim!
Çok bir şey değil ama, bu günlerde bu sevgi, saygı bile esirgeniyorsa, söylenecek ne kaldı?
Öğretmenim günün kutlu olsun!
Yusuf Cinal yazıyor, 25 Kasım 2021 Brüksel