Atatürk’e ve de anıtlarına, son aylarda artan saldırılar tamamen siyaset gündemini değiştirmeye yönelik. Halkımız bunu bilsin, sakin olunsun.

   Asıl Gündem,” CUMHURİYET’İN BEKASI!”’dır. Aklımızda, içimizde O olmalı.

   Futbol oyununda, dünyanın her köşesinde bilinen en basit,” çamura yatma!” örneği vardır;” Ofsayt değil diye el kaldıran ilk oyuncu, ofsaytı bozandır!”

   Hatırlayın, yaşadığımız bir çok olayda, ilk itiraz eden, inkar eden; tam da O haltı yiyendir. “ Suçlu, mutlaka suç mahalline gelecektir!” gibi de denir ya!

    Neyse; Siz, daha doğru yere oturacak örnekler bulursunuz!    

     “ Türkiye zor yıllar içine çoktan girdi.” diye uzun süredir uyarmak istiyorum. Ülkenin Devlete-Hepimize ait servetleri nerdeyse harcandı?

   Yani, sosyal ve ekonomik hayatımız doğru planlanamadı, Yönetilemedi. “ Biri yer, biri bakar!” gibi Ayrımlar çoğaltıldı. Ama?

     Nüfus büyük, gelir ortada. Şimdi parsa bölüşülemez günler geldi. Bu kez toplumun her kesimi yangınlarda. 3 M; Mal-Mülk-Makam bölüşmeleri bitti.  

    Geldik mi,” Hadi, biz gittik gidiyoruz da, n’olcak bu çoluk çocuğun geleceği?” günlerine. Biz hayatın gerçeklerini ne zaman unuttuk?

     “ Evin yanarsa, imdadına koşacak ilk insan komşundur! Aç kalsan, bir dilim ekmek için kapısına gidebileceğin insan da komşundur!” zamanları aranıyor.

    Karanlık, tehlikeli ve sonu hiç iyi bitmeyen işlere en kolay “ Eleman?” toplama yönetimi, ucuz-kolay-parlak yalanlardır. Yok öyle bir hayat!

    Zorlanacak öğrenecek, liyakat kazanmak için emek harcayacaksın. Doğru ve erdemli olacaksın. Hayat aslında işte o zaman kolay huzurlu ve zengindir.

     Atatürk gibi; Ülkesine-Milletine-Devletine hayatını adamış, yepyeni bir Cumhuriyet kurmuş Milli Kahramanlarına küfür eden hiçbir Din yoktur!

     Rastlarsanız, bilin ki;

    Ülkelerinin var olan tüm değerlerini heybesine atanlar, geçtikleri yollarda tüm köprüleri yıkmıştır. Çoluk çocuğuna geri dönüş köprüleri arıyorlardır.

    Bence,” Yanlışın neresinden dönersen kardır!” zamanlarını kimse kaçırmasın.

     Ülke zor zamanlardan geçiyor; asıl gündem Cumhuriyettir! Hak Hukuk Adalet; Bağımsızlık Eşitlik Özgürlüktür.

    Ülkeyi Yöneten Güçlerin parsaları paylaşması gündemdeyken; Yeni Anayasa gündemi boşuna mı patlayıverdi?

   “ Yeni Anayasa teklifimiz kabul edilmezse; Halk referandumuna gideriz!” ne demek? Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi de mi yok sayılacak?

     Bence işte yazımın bam teli burada:

    AK Parti, YÜCE MECLİSİ tamamen bitirdiği O gün, var olduğu günden beri en büyük hatayı işleyecektir. Bu halk artık gerçeği görecektir.

     Arsızlık Hırsızlık Yolsuzluk Şiddet olmadan; Halk Referandumu da asla istenen sonucu vermez! Ee, Onlar olursa da;” Devlete el konulmuştur!”

    Bunu işte hiçbir Ak Partili kabul edemez, arkasındaki geri dönüş köprüleri atılmaz! Türkiye Halkı 83 milyondur; bir siyasi parti değil!

   “ BİZ BİZE YETERİZ!” demenin anlamı;” Türkiye’nin 83 milyon insanı!” değilse, şöyle bir yazıyı onlar okumamış olsun;

     GÜNDEM, TC Devleti ve 83 milyon insanımızdır! TC’nin en uzun ömürlü Hükümeti işlevini tamamlamışsa; ÜLKE yeni Hükümetle yoluna devam eder.