Sosyal medya hesaplarında kanserle mücadelesini anlattığı paylaşımlarıyla tanınan Neslican Tay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tay, daha önce üç kez kanseri yenmesine rağmen kısa bir süre önce dördüncü kez kansere yakalandığını duyurmuştu.

Güzel kardeşim Neslican; hepimiz seni verdiğin umut dolu mücadele ile tanıdık, sen bizlere unuttuğumuz birçok duyguyu hatırlattın, bunların başında da yaşama sevinci geliyor.

Sen ders notu düşük diye ağlayanlara, kilolarından şikâyetçi olduğu için hayata küsenlere ve bunun neticesinde depresyona girenlere, sevgilisinden ayrıldığı için karaları bağlayanlara umarım ders olursun.

Sen bizlere hayatta her şeyin başında sağlığın geldiğini bir kez daha hatırlattın, olaylara tevekkül ile yaklaşmamız gerektiğini hatırlattın.

Sana bakınca günlerdir üzüldüğüm şeylerden utandım, güzel yüzlü melek sen gittin ama giderken arkanda ağlayan koca bir ülke bıraktın, sen gittin ama bizlere hayat dersi olacak bir hayat bıraktın ardında.

Sen savaşmayı öğrettin bizlere 3 kez bu savaşı kazanmış biri olarak 4. Kez tekrar dimdik durdun ayaklarının üzerinde, her şeyden korkarak vazgeçebilirdin ama sen hayallerinin peşinden koştun, hastalığına rağmen okumayı tercih ettin ve üniversiteye gittin.

Sen 21 yaşında çocuk denecek kadar küçük olan bu yaşına kocaman bir yürek sığdırmışsın, oysa ki bizler..?

Tek bacağınla bile ayakta durabilecek kadar güçlü bir bedene sahiptin ve bu durumdan hiç utanmadın aksine her fotoğraf karende olmayan bacağını bizlere gösterdin, onu sahiplendin. Ve üstüne üstlük olmayan bacağın ile de şort giyerek ne kadar cesur olduğunu kanıtladın. Çünkü sen bizlere bir bacaktan daha fazla şey barındırdığını gösterdin kardeşim..

Sonra çıktın bir video çektin ve bu videoda; ‘Saçlarınızı sevin, boyunuzu, kilonuzu sevin, hatta benim için sol bacağınızı da sevin. Hayatınızı sevin, sevebileceğiniz gibi yaşayın çünkü sadece ama sadece bir tane hayatınız var!’ dedin… Ne kadar yüce bir söylemdir ki başkalarına ait olan şeylerle gurur ve sevinç duyacak kadar güzel yürekliydin.

Sen bu savaşta olağanüstü bir mücadele verdin ve verdiğin bu haklı ve taçlı mücadelede; hayatını kaybetsen de tüm evreni kazandın güzel kardeşim. Bazı kanser türlerinde ne yazık ki kazanmak diye bir terim olmuyor. Sen kaybedeceğini bile bile savaştın, yaşından olgun bir ruha sahip olduğunu gösterdin bizlere…

Seni ölümüne yakın bir sürede paylaştığın videolarda tanıdım ve tek tek paylaştığın postları okudum, hepsinin altına yazdığın yazıları tek tek inceledim; orada yazdığın her cümle umut dolu ve paylaştığın tüm postlar içerisinde hayat dersi taşıyor.

Cevabını bile bile ‘Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim!’ dedin ve sonuç ne olursa olsun savaşmak gerektiğini bizlere aşıladın. Benim hayatımda bir kardeşim olmadı ama sen benim hayatını kaybetmiş biricik kız kardeşimsin artık.. Daha da ileri gidebilirim; sen bu ülkenin ruhunda umut dolu güler yüzlü kızsın artık..

Her konuda sen çok daha fazlasıydın, ruhunda beslediğin ve savaşta kullandığın o iyimser tüm duyguların on gömlek fazla bu dünyaya…

Şunu çok net söyleyebilirim ki hırsını ve azmini kendime örnek alacağım, azim ve mücadelen geride bıraktığın herkes için umut olacak!

Bilir misin güzel kardeşim bir tane evladım var ve doğduğunda ona hayatım boyunca bana ‘UMUT’ olsun diye UMUT adını verdim. Şimdi ilkelerim arasına bir tane daha umut ışığı eklendi, o da sensin…

Şimdi parlattığın o ışık kalanlara ve bana ‘umut’ olacak.

Geride bıraktığın fotoğrafların öldüğünden haberleri yok, o kadar kayıtsız gülüyorlar ki…

İnsanı insan yapan, yüzüne güzellik katan ve onu sevdiren tek şey kalbinin temizliğidir, geriye kalan herkes insan; herkes etten ve kemikten fakat bizi birbirimizden ayıran tek şey kalbimizde beslediklerimiz.

Verdiğin bu mücadele ile dilerim ki yüzbinlerce insanın kansere karşı bakış açısını değiştirirsin, çünkü sen kanser hastalarına mücadele etmeyi bırakmamaları gerektiğini öğrettin.

Yaşamayı ve insanları çok seven; sevgi dolu, umut ve cesaret örneği bir melek için bile çirkin ve kötü sözler söyleyenler var onları Allah’a havale ediyorum.

Seninle ilgili duygularımız elbet bu köşeye sığmaz, senin hayatın ve verdiğin bu kutlu mücadele kitap olur güzel kardeşim.

Bilmenizi isterim ki bir yazar olarak değil; bir insan olarak yazıyorum bunları ve yazarken gözümden akan yaşlara engel olamıyorum; sürçü lisan ettiysem af ola.

Seni, mücadeleni ve gülüşünü asla unutmayacağım. Unutulmayacak bir hayatın varlığına olan inancım üzüntümü azaltıyor. Allah rahmet etsin. Işıklar içinde uyu…

Sevgilerimle, hoşçakalın..