Rahmetli Süleyman Demirel ‘’Tencere Tava Partisinin yıkmayacağı iktidar yoktur’’ der di. Başta akaryakıt, doğalgaz olmak üzere mutfağı ilgilendiren her şeye zam yapılmış, döviz adeta uçuyor, bilen bilmeyen ne olacak bu ekonominin gidişatı diyor, yani mutfakta yangın çıkmış, bizim muhalefet çok başarılı bir şekilde gündemi değiştirdi. Söylediklerine göre önümüzdeki günlerde siyasi cinayetler işlenebilirmiş. Kendilerini tebrik ediyorum, rakiplerine bu kadar yardımcı olan bir muhalefet örneğini başka hiçbir ülkede bulamazsınız. Adam sorarlar, bu bilgiyi nerden aldın, kim yapacakmış, ne zaman yapacakmış derler. Cevap, Cumhurbaşkanı ‘’Bu daha bu daha iyi günleriniz’’ demişti. Ne zaman dedi derseniz beş ay önce. Meral Akşener Rize de saldırıya uğramış, o zaman söylemiş. Bilgi yok, belge yok, başka kaynak yok. Adama sormazlar mı, beş aydır neredeydin, yeni mi uyandın demezler mi? Diyorlar, hem de koro halinde. Sonuç, gündemi değiştirdin, iktidarın ekmeğine yağ sürdün.

Bu yetmezmiş gibi ‘’ bürokratlara son ikaz’’ çıkışına ne demeli. Sanki yakında iktidar olacağın kesin, ben gelince canınıza okuyacağım haberiniz olsun tavrı. Bu söylemlerin hiçbir olumlu sonucu yok. Sen bu havayı yaratınca bürokrat senden korkup, iktidardan vaz mı geçecek, sana mı hizmet edecek? Tam tersine, varsa yolsuzluk belgelerini yok edecek ve iktidara daha sıkı sarılacak.

Muhalefetin görevi iktidar olmanın yolunu bulmaktır. Bunun için, bu güne kadar oy alamadığı seçmenin gönlünü kazanmak, onlara güven vermektir. Toplumu kesin çizgilerle bölmek gibi bir politika izleyen iktidarın bu oyununa gelmemeleri gerekir. İktidar olmadan yapılan kibirli söylemler, iktidara bu güne kadar rey veren seçmeni endişelendirecek tavırlar hiçbir fayda sağlamaz.

Şu anda, iktidarın, özellikle ekonomi politikalarında rahatsız olan büyük bir kitle var. Bu kitlenin en önemli sorusu’’ kime rey vereceğiz’’ sorusudur. Bu konuda aranan özelliklerin başında güven geliyor. Toplum, adaletine, ekonomi bilgisine, devlet adamlığına, dürüstlüğüne, karakterine güvenebileceği bir lider arıyor. Bu arayışa uygun olmayan davranışlar gösterildiğin de mevcutla devam kararı verebilir.

Muhalefet, iktidar olursa bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların iktidarı olacağını bilmelidir. Buna bugüne kadar AKP ye rey verenler de dâhildir. AKP içinde yolsuzluğa karışmamış, bulunduğu yerde görevini hakkıyla yapmış olanlarla diğerlerini ayrı tutmalıdır. Kazanılmış hak ve hürriyetlerden geriye gidilmeyeceğinin garantisini vermelidir. Toplumun tümünü kucaklayıcı bir politika üretmelidir. Kavga mevcut iktidarın politikasıdır. Barış, özellikle iç barış esas olmalıdır.

Öncelikle 70 yıldır iktidar olamayanlar, eğer bu seferde, ülkenin içinde bulunduğu bu şartlara rağmen bu iktidarı sandığa gömemezse bu onlar için olumsuz anlamda büyük bir başarı olur. Vatandaşta kabahat armaya gerek yok, aslı suçu kendilerinde aramaları gerekir.

Önümüzdeki seçimler bir anlamda köprüden önceki son çıkıştır. Ülkenin karanlığa mı, aydınlığa mı gideceği bu seçimlerde belli olacak. Bu nedenle, muhalefet halkın gerçek gündemi ile meşgul olmalıdırlar. Gereksiz gündem yaratarak, iktidara can yeleği atmaktan vazgeçilmelidir.

Sağlıklı günler dileğiyle…