Lafı Milli Futbol Takımımıza getireceğim de; neremiz Milli demeden geçmek istemedim? “ Milli !” değerlerimizi ne hale getirdiğimizi görmemiz gerek.

  ” Türkiye Cumhuriyeti”’nin dünyaca kabul görmüş T.C.’sini resmi kurumlardan silenleri nerdeyse öpeceksin; sonra da yapılmamış her şeyi Milli ilan edeceksin?

    Adapazarı Vagon Fabrikası’nın koynuna sokuşturulan, Güney Koreli Hyundai Rotem Fabrikası ile konuyu istişareye(!) başlayalım:

    Milliyetçiyiz ya; Rotem Fabrikasını Vagon Fabrikamızın aguşuna sokanlar çok önemli bir Milli Şart maddesi de koymuşlar. Neydi O şart?

     Rotem’in daha işleyişe geçtiği ilk yıl üreteceği Raylı Sistem Araçlarında yüzde bilmem kaç(?) Yerli-Türk Firmalarının ürettiği Milli Parçalar olacak? Sonra?

    Sonra da; Raylı Sistem Araçlarının Yerli Firmalar tarafından üretilen Milli parçaların oranı Yüzde Oranı Her Yıl şu kadar(?) artacak?

    Rotem her yıl Milli Parça oranını artırdı mı? Millilik Raylı Sistem’de neden sorgulanamaz? Sakaryalıyız, Raylı Sistem Adapazarı’nın en büyük yaşam derdi. Defalarca verilen vaatlere karşın bunca yalanla bir şehir yıllarca uyutulur mu?

     CHP-İYİ Parti-Saadet P.; Tüm Siyasi Muhalefet partileri; bu oranların hemen öğrenilip Sakarya halkına açıklanması gerekmez mi?

    Yerel-Ulusal hangi medyalarda,“MİLLİ TREN 2020 YILI BAŞINDA RAYLARDA!” manşetlerini okumuştuk. 2019 Sonu muydu, 2020 Başında mı RAYLARDA’ydı?

     Hadi olanı, mesela Yüksek Hızlı Tren yatırımlarını istişare edelim? Eksiksiz yapılan 1 tane YHT Tren Hattı var mı? Mesela, Doğançay-Akçay-Sapanca tünelleri ne zaman biter? Elektrifikasyonu tamam olan var mı?

     Şu Milli Tren için Sakarya’ya gelip müjdeler veren, bizi ne kadar çok sevdiğini söyleyince de baş tacı edilen AK Partili Bakanlara sorulsun; Raylar nasıl mesela?

     Milli Tank yapan ve tüm testlerden de olumlu görüş alan Adapazarı’ndaki Yerli Firma Milli Tank Yapım İhalesi’ni hak almış mıydı? İptal mi edildi, neden?

     Taşkala devreye sokuldu ve Tank Palet Katar’lı firmaya gitti gider mi? Sonra O KİRA(?) işinde de ortaklık değişimi oldu. Ee, Milli Tank nerede?

    MİLLİ OTO lafı da 2-3 yıldır vardı? “ İşte Milli Oto!” başlıklı bir sürü fotoğraflı manşet haberler de gördük?

    Dahası, MİLLİ OTO’yu şu yakın zamanlarda,“ Milli Oto Avrupa Fuarlarında!” haberleri ile görmedik mi? Milli Oto fuara katılmış, ama yollarda yok?

     Geçen hafta da medyada şaka gibi bir haber vardı,” TOOG Fabrikaları yükseliyor!” Milli Oto var, fabrikası yok; yükseliyor. Biz garip bir ülke olduk?

    

   “ Nasıl garip bir ülke olduk?” Bu soruya galiba zor cevap veririm? Yine de ucundan son 20 yılda suya akıp giden olmayacak ne hayaller yazdığımızı açayım;

    Futbol Milli Takımımız belki hoş bir ironi olur?

    Mircea Lucescu, Türk Milli Takımı’nın başına getirildi. Avrupa ülkelerinde yaşayan ve futbol liglerinde oynayan gençlerimizi çok çok iyi biliyordu.

     Avrupa takımlarında yetişip, önemli liglerinde oynamaya başlamış Türk gençlerini Milli Takım’da topladı. Uzun zaman galibiyet alamadık.

    Lucescu da Avrupalı; O gençlere profesyonel davrandı, profesyonelliği öğretti. Ama, biz çok Milli’yiz ya, Milli Takım üst üste yenilince, Lucescu’yu gönderdik.

    Oysa, Gençlerimiz Profesyonelliği ve Milli Takım olmayı çağdaş yoldan öğrenmişti. Şenol Güneş başlarına geldi; Milli Takım uçtu; Fransa’yı, Hollanda’yı ezdik, ama?

    Milliliği-Profesyonelliği öğrenmek öyle ucuz olmuyor. Lucescu yok;” Bu takım Avrupa Şampiyonu olur!” diyenler hüsrana uğradı. Bizde Liyakat zordur Abi, zor!