“ Hadi İnşallah!” diyeceğim, ama diyemem ki?

    “ Sınavlarda hırsızlık olmaz!” diyemem! Hiç sorun yokmuş diyemem. Sınav sonuçlarına razı olan olur. Sınavlarda foya çıkar, kapıma gelirlerse?

    Şimdiden söyleyeyim! Herkes herkesi izlesin, incelesin; kefil değilim!

    Aynı okul, aynı sınıfta okuduğunuz arkadaşlarınız çok. Kim ne kadar puan aldı, hangi okulu kazandı-kazanacak-didikleyin!

    Bu ülkede, arkadan iş çevirerek doktora yapanlar çok. Yıllardır çevirdikleri  dolaplar yazılıp çizilir. Ben kimsenin kefili değilim!

    Herkes hesabını bilsin, hesap da sorsun!

    Milli Eğitim Sınavlarında, bu ülke yıllarca Yüzyılın En Büyük Soru Hırsızlıkları yaşadı!

    Yüz binlercesi belki Seçilmiş Yöneten bile olmuştur? Tabii arsızlık hırsızlık  karakter olunca, Yöneten olunan yol da biliniyordur?

    Hadi gel de bugün, okul sınavlarında soru çalmalar artık yok de?

    Yıllarca soru hırsızlığı tartışıldı. İnkar edildi, siyasi fitnelik dendi. Sonra şapka düştü, kel göründü. Göstermelik soruşturmalar başladı.

    Sınavı iptal edilen, okuldan atılan kaç kişi biliyor muyuz? Soru çalıp, hapse giren, kamu görevinden atılan kaç kişi biliyor muyuz?

     O zaman, sınavları önceden-şimdi- tüm yönleriyle sorgula, yanlışı önle!

 

    Salgın ülkenin tüm çocuklarını yüzde yüz etkiledi. Milli Eğitim Dünyası,  kendi sorumluluğundaki konunun Karar Makamı da olabilmeli!

    Milli Eğitim’de ipler siyasi iktidarın elinde olmasın. Çocuklarınızın geleceği zora girmesin. Nerden çıkardın şimdi bunları, denecek?

    İl Milli Eğitim kadroları, öğrenciler siyasi iktidarın il ziyaretlerinde, etkinliklerinde, mevcutlu oluyorsa, kimse boşuna kem küm etmesin?

    Uyarılar, eleştiriler kimsenin hoşuna gitmez. “ Ben çağdaşım, her eleştiriye açığım!” laflarını geçin. Yaşananları yazanı taşa tutarız.

  

 İşte, aynı trende Yol ayrılıkları yaşandı. Aynı Tren arkadaşları şimdi birbirini yerden yere vuruyor! O gün istişare(?) gerçek olsa, tartışılsa herkes kazanırdı.

   Salgın zamanları. Çocuklarınız epeyce savruldu. Savrulmadı demeyin, her yönleriyle destek olmaya hazır olun, kazanırız!

    Eğitimle, yarının dünyası kurulur. O dünya çocuklarınızındır. Şimdi Onlarla birlikte, ülkeyi de, Yönetenleri de, SINAVLARI da akılcı irdeleyin!    

    Tamam, salgın yediden yetmişe tüm insanlık için büyük bir şanssızlıktı. Daha da ödenecek bedeller olabilir. Çocuklarınız bile hazır olmalı.

    Ülkede, sınav arsızlığı-hırsızlığı hep gündemde olabilir? Sahte ilkokul, lise, üniversite mezunu olabilme örnekleri de iltifata mazhar olamasın!

    En düşük derecede memur olabilecek birisi, şef-müdür-dekan-rektör olur mu, olamasın! Yurt içi-Yurt dışı; Doktoralı gençler işsiz kalabilir mi, asla!..

    Anneler-Babalar! Hepimizin bir siyasi tercihi olabilir. Topluluk içinde sorsalar şu örneğe nasıl cevap verebilirsiniz?

    Gururumuz Milli sporculara, Türkiye şampiyonlarına sınavsız-avantajlı üniversiteye girme şansları verildi. Mutlu da olduk.

    Ama şuna da tanık olduk. Pıtrak gibi spor dalları çıktı? “ Çelik Çomak dünya-Avrupa Şampiyonası!” dense şaşırmam, uydurma gibi.

     Herkes Dünya, Avrupa, Türkiye şampiyonu! Herkes üniversiteli! Yok böyle dünya. Yol bitti; Ülke, Çağdaş Liyakatle Toparlanma Siyasetini öncelemeli.