Sevgili okurlarım seçimler yaklaşırken partilerin aday adayları kendierini göstermeye başladı. Parti ayrımı yapmadan aday adaylarını iki kategoride değerlendirebiliriz. Birinci kategoride bulunanlar seçimden seçime partiye giden ve her seçimde aday adayı olan ve reklamın peşinde olan kişilerdir. İkinci kategoride ise herzaman teşkilatlarda görev yapıp, inandığı partisi için maddi manevi bedeller ödeyen kişilerdir. Partinize göre birinci kategorideki kişilerin kimler olduğunu ve değerlendirmesini sizlere bırakıyorum. Gönül verdiğim MHP ile ilgili ikinci kategoride yer alan şehrimizin kuzey bölgesinin sevilen ismi olan Yasin Elmacı hakkında bilgi vereceğim.

MHP Karasu’da çeşitli görevlerde bulunan Ülkü Ocaklarında yetişmiş bir kişi olan Yasin Elmacı Sakarya’yı temsil etmek adına MHP’den aday adayı olmuştur. Karasu’da tarım ürenleri üzerine esnaflık yapan Yasin Elmacı Ziraat Mühendisidir. İdeolojik bir parti olan MHP’de “Dava Adamı” diyebileceğimiz kişilerdendir Yasin Başkan… MHP’nin Kuzey bölgesinde kaptırdığı oyları sevilen kişiliği ile tekrar toparlayabileceği düşüncesindeyim. Hatta listede yer alması durumunda MHP Karasu’da birinci parti konumuna gelebilir. İşi gereği köylerde çiftçilikle uğraşan kesimle de bir bağı olan Yasin Elmacı MHP’nin köylerde bir oy patlamasına yol açabilir.

Çıkar amacı gütmeyen çevresi tarafından sayılan ve sevilen bir kişi olan Yasin Elmacı kuzey bölgesini hareketlendirir. Gazi meclisimize dürüst ve çalışkan kişiliği ile de yakışacağı düşüncesindeyim. MHP’nin Türkiye genelinde her seçimde olduğu gibi bu seçimde de yine ülkücü kimliği ön planda olan adaylara üst sıralarda yer vereceği düşüncesindeyim.

Seçilen vekillerin Sakarya’nın dertleri ile dertlenmesi gerekmektedir. Sakarya çiftçisinin dertlerini bilen ve sorunlarının çözümü yönünde önemli önerileri ve planları bulunan Yasin Elmacı bu anlamda da Türk çiftliğinin gelişmesi yönünde fayda sağlayacak bir kişidir. Sözlerime Necip Fazıl’ın sözleri ile son vermek istiyorum.

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!