MERSİN (İHA) – Bir yıl önce İskenderun Deniz Üs Komutanlığı görevinden Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına atanan Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul’a atandı. Atama kararları kapsamında, Tuğamiral Kireçtepe’nin İskenderun’daki halefi Tuğamiral Fuat Gedik de Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı oldu.
Geçen yıl aynı tarihte Kireçtepe’nin yerine İskenderun Deniz Üs Komutanlığı görevine atanan Tuğamiral Fuat Gedik de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı görevine getirildi. Cide doğumlu, evli ve bir çocuk babası 51 yaşındaki Tuğamiral Gedik’in önümüzdeki günlerde Mersin’deki görevine başlaması bekleniyor.
Tuğamiral Kireçtepe ve Tuğamiral Gedik, Ağustos 2019’daki Hatay Valiliği ziyaretinde aynı fotoğraf karesinde yer almışlardı.