TMO tarafından yapılan resmi bilgilendirmede, piyasada istikrarı sağlamak, üreticilerin depolama ile finansman ihtiyaçlarına çözüm sunmak ve pazarlama aksaklıklarının önüne geçmek amacıyla alım fiyatlarının netleştirildiği kaydedildi.
%50 sağlam iç fındık esasına dayanarak açıklanan 2026/27 sezonu fiyat tablosu şu şekilde:
-
Giresun Kalite Kabuklu Fındık: 255 TL / Kg
-
Levant Kalite Kabuklu Fındık: 250 TL / Kg
Yüksek Randımanlı Ürüne Ek Ödeme Yıldızı
Açıklanan baz fiyatların yanı sıra, %50 randımanın üzerindeki kaliteli ürünler için randıman primi uygulanacak. Standart değerin üzerindeki her bir ilave randıman için:
-
Giresun kalite fındığa: Kilogram başına 5,10 TL,
-
Levant kalite fındığa: Kilogram başına 5,00 TL ek ödeme yapılacak.
Alımlar 24 Ağustos’ta, Randevular 17 Ağustos’ta Açılıyor
TMO, alım süreci için depo, personel, teknik altyapı ve finansman hazırlıklarının eksiksiz tamamlandığını bildirdi. Fındık alım işlemleri 24 Ağustos itibarıyla resmen başlayacak.
Önceki dönemlerde olduğu gibi alımlar yine randevulu sistem ile yürütülecek. Üreticiler 17 Ağustos tarihinden itibaren TMO iş yerleri, kurumun resmi internet sitesi veya e-Devlet kapısı üzerinden alım randevularını oluşturabilecek.
TMO'dan Üreticiye "Rutubet" Uyarısı
Teslimat sırasında herhangi bir mağduriyet veya geri çevrilme yaşanmaması adına üreticilere önemli bir uyarıda bulunuldu. TMO yetkilileri, pazara indirilecek ve kuruma teslim edilecek fındıkların nem oranına son derece dikkat edilmesi ve ürünlerin iyice kurutularak getirilmesi gerektiğini vurguladı.





