Sen gittiğinde hiç üzülmedim. Aksine çok mutlu oldum gidişine. Güldüm, eğlendim, arkadaşlarımla buluştum. Hayata yeniden başladım. İyi ki gitmişsin. Kırk gün kırk gece kutlamalar yaptım. Gidişini kutladım. Sana sarıldığım ellerle artık sokaktaki kedileri, köpekleri seviyorum. İnan onlara gösterdiğim sevginin karşılığını fazla fazla alıyorum.

Her pazartesi başladığın rejim olayından da kurtuldum. Bana ‘’Kilolu muyum?’’ diye sürekli sorardın. Ben de sana ‘’Hayır’’ derdim fakat sen her şeyde olduğu gibi o cevabımda da bana inanmazdın. Artık pazartesileri daha çok yemek yiyorum. Beraber izlediğimiz bütün filmleri sildim. Hatta hepsine düşük notlar verdim.

Beraber çektirdiğimiz fotoğrafları silmedim. Aksine benim güzel göründüğüm fotoğrafları seni kesip kullanmaya başladım. Ayrılık acısı yaşadım mı? Tabii ki yaşadım. Sonuçta sen de olmayan sevgi ve vicdan maalesef bende var.

Sen giderken kendime söz vermiştim hiç etrafta görünmeyeceğim, kendi hayatımı senin göremeyeceğin şekilde yaşayacağım diye. Bunu da başardım. Sen verdiğin sözleri tutmayı bilmezsin ama ben sana, başkalarına ve kendime verdiğim sözleri her zaman tutarım. Gidişin bu yönümü değiştirmedi.

Her gidişin güzel tarafları vardır. Senin gidişin benim açımdan çok iyi oldu. Hatırlar mısın uzun yolculuk hayalimiz vardı? Sen bu hayali gerçekleştirmek istediğini söylerdin ama bunun için kılını kıpırdatmazdın. Arkadaşlarına çok planlı, programlı ve kıpır kıpırdın ama bana karşı üşengeçtin. Sözünü verir, hayalini kurardın ama hiçbirini benle yapmazdın. Hâlbuki ben senin ‘’İyi adamın’’ ve ‘’Hayatının adamıydım’’ dimi? Hayat çok tuhaf… Benimle kurduğun hayalleri belki de başka bir adamla yapıyorsun. Ona da bunlar ‘’Seninle yapmak istediğim hayaller’’ demiş misindir? Neyse ben uzun yollara çıktım. Tek başıma! Tatil yaptım, gezdim. Tarihi yerleri de gezdim doya doya. Bazen çok yoruldum ama değdi. En azından o kurduğumuz hayallerin benim tarafımdan olan kısmını yaptım. Çok da güzeldi.

Ortak bir şarkımız var mıydı hatırlamıyorum. Ne kadar da kötü bir sevgiliymişim dimi? Belki de bundan dolayı gitmişsindir benden. Kim bilir? Çoğu şeyi hatırlıyorum ama bu aklıma gelmedi. Vay kötü ben!

Bu satırları benden artık haberin olsun diye yazıyorum. Belki başkasıyla çok mutlusundur. Sahi senin için mutluluk neydi? Benim yanımda mutlu görünürdün ama mutlu değilmişsin demek ki. Gittiğin de bunu da anladım. Sensiz hayatım devam ediyor. Ben iyi hissediyorum önemli olan da bu değil midir? Özledim de seni ama özlem de garip bir duygu dimi? Gerçi nefretin de bir duygu olduğunu düşünürsek bunlara şaşırmamak lazım. Senden bir cevap beklemiyorum. Umarım cevap da vermezsin. Sonuçta konu ben olunca mektup yazmaya bile üşenirsin sen. Fazla konuştum yine. Haydi, ben kaçtım.