Tarihte en çok devlet kuran millet olarak biliniriz. Dolayısıyla en çok devlet yıkan millette biz oluyoruz. En önemlisi kurduğumuz bu TÜRK DEVLETLERİNİN çoğu, yine TÜRKLER tarafından yıkılmıştır. Gerek devletlerin kuruluşları, gerekse yıkılışları incelendiğinde LİDER gerçeği ortaya çıkmaktadır. Çok gerilere gitmeden TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ kuruluş şartları incelendiğinde bu gerçek tam manasıyla anlaşılabilir. Önce Yunanistan’ı, sonra Balkanları kaybeden OSMANLI,1.ci Dünya savaşına girerek mağlup olmuştur. Bu mağlubiyet sonrası imzalanan antlaşma ile topraklarının büyük bir kısmı işgal, ordusu terhis edilmiş, silahları elinden alınmıştır. Savaşacak genç neslin büyük kısmını kaybetmiştir. Tokat Türküsü olan EY ONBEŞLİ, ONBEŞLİ TÜRKÜSÜ bu gerçeğin TÜRKÜLEŞMİŞ HALİDİR. Yüz yıllardır beraber yaşadığımız Osmanlının bütün imkânlarından TÜRKLERDEN daha fazla yararlanan AZINLIKLARIN ve ARAPLARIN ihanetleri de ayrı bir yaradır. Güney Vilayetlerimizi Fransız ve İtalyanlar, Ege’yi Yunanlılar, İstanbul’u İngilizler işgal etmiştir. Doğu Anadolu da Ermeniler, Karadeniz Rumlar isyan halindedirler. Bir neslini savaşlarda kaybetmiş, yiyecek ekmeği, giyecek elbisesi, savaşacak silahı, en önemlisi moral değerleri kalmamış bir toplumdan kim bağımsızlık savaşı bekleyebilir? OSMANLININ ENKAZINDAN bir DEVLET nasıl kurulabilir? Ancak MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi TARİHİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK LİDER sayesinde mümkün olabilirdi ve öyle de oldu.

Büyük milletler, büyük devletler ancak büyük liderler sayesin de var olurlar. MUSTAFA KEMAL ATAÜRK bu satırlara sığmayacak özelliklere sahip bir LİDERDİR. Kurduğumuz Devletlerin Kurucu Liderleri benzeri özelliklere sahiptir. Ne zaman liderlik vasfı olmayan kişiler devletlerin başına gelmişse o zaman çöküş başlamıştır. Burada MUSTAFA KEMAL Atatürk’ün bir özelliğinden hareket ederek, günümüze uyarlama yapmaya çalışacağım. MUSTAFA KEMAL dostlarının sevdiği kadar, DÜŞMANLARININ SAYGI GÖSTERDİĞİ bir LİDERDİR. Bunun en belirgin örneği cenazesine katılanlardır. Cenazesin de Yunan Başbakanından, savaştığı Genareler’e, dost düşman bütün ülkelerin Askeri Kıtalarına, Dünya da ki bütün önemli ülke ve kuruşların temsilcilerine kadar, çok kalabalık bir yabancı misyon katılmıştır. Bütün bir millet ve bütün bir dünya ağlayarak veda etmiştir MUTAFA KEMAL Atatürk’e. Çünkü O milletini sevdiği kadar diğer milletlere de saygı göstermiş, kendisinden sonraki BAĞIMSIZLIK savaşlarının önderi olmuş EMPERYALİZMLE MÜCADELE etmiştir, ULUSLARARASI BİR KAHRAMANDIR.

Gelelim günümüzün liderlerine. Üç ülkenin liderini ele alalım. Kamuoyunun yakından tanıdığı bu üç lider TRUMP, PUTİN ve MACRON. Ülkelerin de kin ve nefret tohumu ektiler. Dünya da savaşın öncüsü oldular. TRUMP gitti. Diğerleri de gidecek. Arkalarından DOSTLARININ BİLE NEFRET ETTİĞİ LİDERLER olarak anılacaklar. Amerika çöküyor, Fransa ve Rusya karışıyor. Ülkelerini idare ederken bölmeyi, parçalamayı seçtiler.

Gelelim ÜLKEMİZE. İktidarıyla muhalefetiyle partiler parçalanıyor. Dün beraber yola çıkanlar, bugün yollarını ayırıyorlar. Birbirlerini en ağır ithamlarla suçluyorlar. Bu bölünme topluma da yansıyor. Birbirine tahammül edemeyen, düşüncelere saygı göstermeyen, kendi gibi inanmayan,kendi gibi yaşamayandan nefret eder bir hale geldik. Bu nedenle bütün liderlere soruyorum, DOST BİLDİKLERİNİZİN BİLE ASLINDA NEFRET ETTİĞİ LİDER OLMAYAMI, YOKSA RAKİPLERİNİZİN BİLE SAYGI GÖSTERDİĞİ LİDER OLMAYAMI TALİPSİNİZ? Sizin tercihleriniz bu MİLLETİN VE DEVLETİN KADERİNİ BELİRLEYECEK.

Sağlıklı günler dileğiyle….