Hendekspor, Hendek Atatürk Stadyumundaki yenileme çalışmaları dolayısıyla Ankara Gözgözler Akademi maçını Düzce’de oynadı.

Düzce 18 Temmuz Stadyumunda oynanan maça Hendek’ten 1000 civarında seyirci geldi.

Hendekspor’a Düzce 18 Temmuz Stadyumunun kapısını açan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürüne teşekkür ederiz.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’a iki laf söylemeden geçmek olmaz. Hendekspor, Sakarya İl Spor Müdürlüğü ile sözleşme imzalıyor ve Sakarya Atatürk Stadyumunu kullanma bedeli olan parayı da yatırıyor. Daha sonra benim haberim yok diyen İl Spor Müdürü Arif Özsoy, ortaya sürdüğü bahanelerle Sakarya Atatürk Stadyumunun kapısını, Hendekspor’un yüzüne kapatıyor.

Sayın Özsoy! Hendekspor sadece Hendek ilçesinin takımı değil, nüfusu 1 milyonu aşan Sakarya şehrinin takımı!

Bu gerçeği ne siz ne de bir başkası değiştiremez!

Hendekspor’un yüzüne Sakarya Atatürk Stadyumunun kapısını kapatanlar; “ Kurt kışı geçirir, ama yediği ayazı unutmaz!” Atasözünü unutmasınlar…

Gelelim maça…

Ankara Gözgözler Akademi takımı lider olarak geldiği maçta, Hendekspor karşısında etkili olamadı. Hendekspor farklı kazanacağı maçı, gol atamadan tamamladı.

Kaleci Bülent’e fazla iş düşmese de her zamanki gibi kalede güven verdi. Beklerimiz Burak Balcı ve Yavuzhan Keleşoğlu, modern futbolda beklerin yapması gerekeni bu maçta gösterdiler. Aynı anda ataklara katılmaları, buluştukları topları 3.bölgeye taşımaları ve çok koşmaları, Ankara Gözgöz takımının hücum gücünü azalttı. Stoper Sabri ve Burak Ziyaattin futbol olarak her maç üzerine koyuyorlar. Ayaklarını iyi kullanan Stoperlerin hava hakimiyetleri çok iyi. Ölü toplarda ataklara katılıp, gol aramaları, rakip ataklarında yerden ve havadan top geçirmemeleri, güven verdi.

Kaptan Muharrem Efe ve Mustafa Kara çok çalıştılar. Mustafa Kara çok koştuğu için yoruldu ve bazı pozisyonlarda topu ezdi. Kaptan Muharrem’in biraz daha sorumluluk alması ve geriye doğru değil, öne doğru oynaması, skora katkı yapacaktır.

Orta sahada Oğuzhan Çimen oynadığı etkisiz futbolla, hazır olmadığını gösterdi. Talip hoca Oğuzhan’ın yerine Barış’ı alarak orta sahayı güçlendirmek istedi, fakat formsuz olan Barış da etkisiz kaldı.

Hendekspor’un kanatlarını çok beğendik. Yavuz Alemdar ve Berkay futbol adına kanatlarda çok güzel işler yaptılar. Berkay bir ara santrafor bölgesine giderek gol aradı. Yavuz Alemdar ve Berkay, gol fırsatlarını yakaladılar, fakat son vuruşları iyi yapamadılar. Berkay, sakatlanıp çıkana kadar çok iyiydi. Sakatlıklar, Berkay’ın yakasını bırakmıyor. Berkay, oynadığı lig maçlarını sakatlık yüzünden tamamlayamadı. Talip hoca Berkay’a kurşun döktürsün (!)belki nazar vardır!!!

Oyuna sonradan giren Emrah Turan her zamanki gibi golü kokluyor. Net iki pozisyon yakalayan Emrah, gol vuruşu yapamadı. Emrah, hırsı ve süratiyle bu takıma her zaman katkı sağlar.

Oyuna sonradan giren İlkay İşler ile ilgili bir şeyler yazmak için biraz bekleyeceğim. Son anda takıma katılan İlkay İşler’den Talip hoca ve yöneticiler çok umutlu.

Santrafor Haluk Türkeri’yi bilerek sona bıraktım. Haluk Türkeri’ye kaçırdığı goller yüzünden çok tepki geldi. Haluk’un çok ağır ve iyi bir santrafor olmadığını söyleyenler oldu. Kim ne derse desin, Haluk Türkeri’nin kumaşı çok iyi. Adamın altyapısı Almanya. Türkiye’de oynadığı kulüplerde Hendekspor’un çok üstünde. Haluk sadece hazır değil. Kamplarda takımla birlikte olsaydı, bugün en az 2 golü vardı. Uyum ve idman sorunları çözüldüğünde Haluk, bu ligin kralı olur!!!