Yusuf Cinal, kitabı yayına hazırlayan Fahri Tuna ile Picasso Restoran’da düzenlenen etkinlikte gazetecilerle bir araya geldi.

Kitabın belli bir zaman dilimini değil, Akyazı’daki öğrencilik, sporculuk ve öğretmenlik yıllarından Adapazarı’ndaki gazetecilik yıllarına, 36 yıldır bulunduğu Belçika’daki yaşamına kadar geniş dönemi kapsadığını belirtti.

Kitapta, Sakarya’nın ilk ofset gazetesi Sakarya’nın kuruluşuna, kök salması için yapılan çalışmalar ile Adapazarı’nın bir kültür kenti olması için verdiği çabaların yanı sıra, o dönemlere ait bir çok anı ve tanıklıkla yer verildiğini anlatan Cinal, Belçika’daki yaşamının da önemli yer tuttuğunu söyledi.

Avrupalı Türkler’in ülke için önemli olduğunu, ancak bunun değerlendirilemediğini ifade eden Cinal, Avrupalı Türkler’in önce devlet, sonra holdingler, şimdi de tarikatlar ve cemaatler tarafından mağdur edildiğini vurguladı.

Belçika’daki gazetecilik yaşamında tüm bunlara karşı mücadele edip, halkı uyarma gayreti içinde olduğunu, bunun yanında Ermeni ve PKK yanlısı propagandalara karşı mücadele yürüttüklerini vurgulayan Cinal, Avrupa’da yaşayan Türkler arasındaki birlik beraberliğin son dönemde bozulmaya başladığına da işaret etti.

BRÜKSEL’DE KARAR ALINDI

Yazar Fahri Tuna’da, Yusuf Cinal otobiyografisini hazırlama fikrinin 2015 yılında gerçekleştirilen ‘Yusuf Cinal ile Gurbette 30 Yıl’ adlı söyleşide ortaya çıktığını, Cinal’in o dönemde bu fikri ‘Olabilir Sevgili Fahri’ diye karşıladığını belirterek, kitabın öyküsünü şöyle anlattı:

“Çok ender rastlanıldığı söylenen güneşli bir Brüksel gününde Yusuf Hoca bana tarihi Grand Palas-Büyük Meydan’ı gezdirirken, ‘İşte burada Karl Marks Das Kapital’i yazmış’, ‘Şu kafede Victor Hugo Sefiller’i yazmış’ diye anlatıp dururken, sözünü balla kestim: Yusuf Hocam, onlar kitaplarını yazıp bu dünyadan göçmüşler. Gel biz de senin kitabının detaylarını konuşalım.

Öyle de yaptık. Elimizde Brüksel’in rengarenk ünlü Walf’ı, çevremizdeki yüzlerce genç gibi biz deyere çöktük, bağdaş kurup kitabın detaylarını konuşmaya başladık.”

İnternet satışı ve Değişim Kitabevi

Yusuf Cinal’in otobiyografisi ‘Hakikatin Peşinde Bir Ömür’ adlı kitabın satışına www.kitapyurdu.com’da başlandı. Ayrıca Adapazarı’nda Değişik Kitabevi’nde raflarda yerini aldı. Bunun dışında, imzalı kitap isteyenlere posta ile gönderimin yapıldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim