TYB Sakarya Şubesi ile Değişim Kitabevi, hemşehrimiz yazar Sait Faik'in 115. doğum yılı nedeniyle bir hafta sürecek bir edebiyat etkinliği düzenledi. Ünlü yazarın doğumunun yıldönümü olan 18 Kasımda başlayacak ve bir hafta sürecek etkinlikte her gün saat 17.00-18.00 arası TYB üyesi bir yazar Sait Faik üzerine Değişim Kitabevi'nde bir söyleşi gerçekleştirecek. Değişim Kitabevi de hafta boyunca Sait Faik'in anısına, yazarın kitaplarını yüzde 25 indirimli satacak.

Sait Faik okurlarının sorularıyla şekillenecek söyleşilere katılacak yazar ve akademisyen isimleri ve söyleşi tarihleri şöyle:

18 Kasım Perşembe, Fahri Tuna (yazar),

19 Kasım Cuma, M. Furkan Özren (roman yazarı),

20 Kasım Cumartesi, Arzu Özdemir (hikâye yazarı),

21 Kasım Pazar, Dr. Mehmet Özdemir (akademisyen),

22 Kasım Pazartesi, Fahri Tuna (yazar),

23 Kasım Salı, Dr.Serhat Demirel (akademisyen -yazar),

24 Kasım Çarşamba, Dr.Engin Ömeroğlu (akademisyen),

25 Kasım Perşembe. M. Furkan Özren (roman yazarı.)

TYB Sakarya Şubesi Başkanı yazar Fahri Tuna, 'bu duyarlığı için Değişim Yayınlarına çok teşekkür ediyorum. Sait Faik, Türkçenin ve hikâyeciliğimizin en büyük ustalarından birisidir. Ona sahip çıkmak, Türkçeye edebiyata ve Adapazarı'na sahip çıkmak demektir. Şube olarak bu topraklardan yetişmiş ve edebiyatımıza çok şeyler katmış isimlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sırada Faik Baysal, Kerim Korcan, Selahaddin Şimşek, Selim Gündüzalp ve diğer bazı isimler var. Edebiyatı yaşatanları, ölümlerinden sonra da olsa biz de bir nebze gündeme getirmek ve eserleriyle yaşatmak istiyoruz' dedi.

Editör: TE Bilişim