SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Sakarya Vali Yardımcısı Recep Uzal, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daçşıoğlu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılışında İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un soyundan gelen Kosovalı Lavdim Pepaj, İstiklal Marşını okudu. Ardından TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun yaptığı konuşmada, “Ekim 2012 yılında eğitime başlayan Sakarya Üniversitesi Türkçe Eğitim Merkezi ile bugüne kadar 73 farklı ülkede 364 yabancı öğrencimize Türk dilini, kültürünü tanıtma ve öğretme fırsatı bulduk. Gerek sınıf içi gerekse kültür gezilerimizle öğrencilerimize misafirperverliğimizi göstermeye çalıştık. Bu süreçlerde bizden desteğini esirgemeyen Üniversitemize, Büyükşehir Belediyemize, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Yedi Renk Derneğine teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptığı konuşmasında ise, “Üç yıl önce yabancı öğrenci sayımız 215’ti. Şuan bin 500’e çıktı önümüzdeki sene bin 200 öğrenci deha alacağız bu rakamı 3-4 sene içinde 4 bine çıkarmayı planlıyoruz. Bu sayıyı ne kadar arttırabilirsek Üniversitemizin, Türkiye’nin yurt dışında gönüllü elçileri ortaya çıkmış olacak. Burada kurulan dostluklar ve kültür paylaşımı ülkemizin geleceği için çok önemli” diye konuştu.
TÖMER öğrencileri adına kürsüye çıkan Afganistanlı Muhammed Kazam da, “Türkiye’de bulunduğumuz süre içinde bizi ağırlayan ve eğitimimize katkı sağlayan Sakarya Üniversitesi ve Türkiye Cumhuriyetine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinlik yabancı öğrencilerin Türkçe söyledikleri şarkı ve şiirlerle devam etti. Sonrasında öğrenciler yöresel danslarla salonda bulunanlara keyifli dakikalar yaşattılar.

Editör: TE Bilişim