“Koruyucu”

Yönetmen: Julien Leclercq

Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Sveva Alviti, Sami Bouajila

Tür: Aksiyon, Gerilim

Ülke: Fransa, Belçika

Julien Leclercq’in yönettiği ve Jean Claude Van Damme, Sami Bouajila, Sveva Alviti ile Sam Louwyck’ın oynadığı Koruyucu (Lukas – The Bouncer), 26 Temmuz 2019’da TME Films dağıtımıyla Siyah Beyaz Movies tarafından vizyona çıkarılıyor.
Lukas elli yaşlarında bir gece kulübü fedaisidir. 8 yaşındaki kızı Sarah’ı büyütmek için çabalamaktadır. Ancak bir gün Lukas, bir müşteriyle yaşadığı tartışma sırasında kontrolünü kaybeder. Bu nedenle işinden kovulur. Bir striptiz kulübünde yeni bir iş bulur. Lukas’ın bilmediği şey ise kulübün tehlikeli bir çete tarafından yönetiliyor olduğudur. Lukas, kızının hayatını korumak için savaşmak zorunda kalacaktır.

“Ritüel”

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter

Tür: Korku

Ülke: ABD

Ari Aster’in yönettiği ve Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter ile William Jackson Harper’ın oynadığı Ritüel (Midsommar), 26 Temmuz 2019’da Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.

Genç bir Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son bir şans olarak görür. Zamanla yeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı mümkün olmayan korku labirentinin içine çekecektir.

“Tüylü Arkadaşlar”

Yönetmen: James Snider

Tür: Animasyon

Ülke: ABD

James Snider’in yönettiği ve Maria Petrano’nun seslendirdiği animasyon film Tüylü Arkadaşlar (Feather Friends), 26 Temmuz 2019’da CJ Entertainment dağıtımıyla Vişne Production tarafından vizyona çıkarılıyor.
Yavru Kuşlar, Mooky ve Kooky, gençlik hayatlarında rastladıkları en iyi haberlerini yeni alırlar ve bu, her kuşun hayalinin gerçekleşmesinden daha az bir şey değildir. Nihayet bir gün Kasabanın prestijli Tüy Kulübü’ne kabul edilirler. Sevgili Tüy Kulübü başkanı, bilge, yaşlı Hoot-Hoot, onlara ilk görevlerini sunar. Küçük Mooky ve Kooky dokuzuncu bulutun üzerinde uçmaya başlarlar. Ancak, görevleri düşündüklerinden daha zordur.

“Korkuluk”

Yönetmen: Louisa Warren

Oyuncular: Kate Lister, Louisa Warren, Cassandra French

Tür: Korku

Ülke: İngiltere

Louisa Warren’in yönettiği ve Kate Lister, Louisa Warren, Cassandra French ile Tim Freeman’ın oynadığı Korkuluk (Curse of the Scarecrow), 26 Temmuz 2019’da CJ Entertainment dağıtımıyla Vişne Production tarafından vizyona çıkarılıyor.
Ebeveynleri cinayete tanık olduktan sonra, June ve Carl ölümcül bir sırrı saklamışlardır fakat hiç bir sır sonsuza kadar saklanamaz. June, kendisini terk eden kardeşi Carl’ın gizemli intiharı sonrası aile evini araştırmak için geri döner. Gizemli evin içerisinde bulunduğu günden beri ev sanki canlı gibidir. June ailesini almaya gelir. Korkuluk bu kez daha kuvvetlenerek yürür ve intikam arayışında olduğunu öğrenir.

“Küçük Kahraman”                 

Yönetmen: Jason J. Lewis

Oyuncular: Belirsiz

Tür: Animasyon

Ülke: ABD, Endonezya

Antonius’un yönettiği ve Kaesang Pangarep, Chika Jessica, Stella Cornelia ile Seddy Corbuzier’in seslendirdiği animasyon film Küçük Kahraman (Knight Kris – Little Hero), 26 Temmuz 2019’da Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Bayu, süper kahraman olma hayali kuran bir çocuktur. Bayu ve kuzeni Raney ormanda keşfe çıkarlar ve gizli bir mağara bulurlar. Bayu mağarada taşa gömülü bir kılıç görür ve onu taştan çıkarır. Kılıcı serbest bıraktığında taşa dönüşmüş kötü canavar Asura’yı da uyandırır. Asura kötü güçlerini kullanıp köydekileri taşa dönüştürmeye başlar. Bayu köyü kurtarmalıdır.

“Gaip”

Yönetmen: Vecihi Ener

Oyuncular: Aziz Özuysal, Müslüm Samancı, Ayça Çeçen devamı

Tür: Korku

Ülke: Türkiye

Yönetmen koltuğunda Vecihi Ener'in oturduğu korku türündeki "Gaip" filminin oyuncu kadrosunda Aziz Özuysal, Müslüm Samancı, Ayça Çeçen, Mustafa Atalı, Berkan Erdoğan, Emel Sertel gibi isimler yer alıyor.

Sakarya’da vizyona girmeyen filmler

 “Yuli”

Yönetmen: Icíar Bollaín

Oyuncular: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Kevyin Martínez

Tür: Biyografik

Ülke: İspanya

Iciar Bollain’in yönettiği ve Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez ile Edlison Manuel Olbera Nunez’in oynadığı Yuli, 26 Temmuz 2019’da Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Kübalı ünlü dansçı Carlos Acosta’nın hayatını aktaran film, bir yanıyla da hiç istekli olmayan bir çocuğun dansçı oluş hikâyesini anlatıyor. Hür ruhlu Yuli’deki yeteneği sezen babası, çocuğu zorla Küba Ulusal Dans Okulu’na yazdırıyor. Zaman geçtikçe Yuli de kendi içindeki sese kulak veriyor. Afrika tanrısı Ogun’un oğlunun adını taşıyan Yuli, tabuları yıkarak Londra Kraliyet Balesi gibi saygın kurumlarda sahneye çıkmayı başaran ilk siyah balet oluyor.

Cin “Aşk Büyüsü”

Yönetmen: Battal Karslıoğlu

Oyuncular: Soner Türker, Derya İpek, Ali Ertem devamı

Tür: Korku

Ülke: Türkiye

Battal Karslıoğlu’nun yönettiği ve Soner Türker, Derya İpek, Ali Ertem, Murat Deniz’in oynadığı Cin: Aşk Büyüsü, 26 Temmuz 2019’da STL3 Film dağıtımıyla Trio Grup Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.
Film, sevdiği kadını elde etmek için aşk büyüsü yapan genç bir adamı anlatıyor. Esra’yı elde etmek için türlü yollar deneyen ve hepsinde hüsrana uğrayan Musa, son çare olarak aşk büyüsünü denemeye karar verir. Ssyal medyada büyük yankı uyandıran aşk büyüsünü deneyen Musa, beklediğinden de iyi sonuç alır. Her şey onun düşündüğünden fazla yolunda gitmiştir. Ancak her büyüde olduğu gibi bu büyünün de sonu felâkettir.

 “Kod Adı: Hummingbird”

Yönetmen: Kim Nguyen

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek

Tür: Dram

Ülke: Kanada

New York’lu kuzenler Vincent (Jesse Eisenberg) ve Anton (Alexander Skarsgård) büyük paralarla oynanan ve kazanmanın milisaniyelerle ölçüldüğü Yüksek Frekanslı Alım Satım oyununu oynamaktadır. Milyoner olma hayali kuran kuzenler, Kansas’tan doğruca New Jersey’e uzanan bir fiber optik kablo döşemek isterler. Ancak hiçbir şey bu ikili için kolay olmayacaktır. Ekibin beyni Anton, üçkağıtçısı ise Vincent’tır. Kuzenler bu Don Kişotvari maceralarında birbirlerini ve etraflarındaki herkesi kırılma noktalarına getirirler. Güçlü, zehirleyici ve kendi çıkarları için başkalarını kullanan bir tacir olan eski patronları Eva Torres (Salma Hayek) ise sürekli enselerinde bitmekte ve onları kendi oyunlarında yenmek için elinden geleni ardına koymamaktadır.

Editör: TE Bilişim