“Aslan Kral”

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones

Tür: Macera, Animasyon

Ülke: ABD

Jon Fabreau’nun yönettiği ve Donald Glover, Beyonce Knowles Carter, Chiwetel Ejofor ile James Earl Jones’un seslendirdiği animasyon film Aslan Kral (The Lion King), 19 Temmuz 2019’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor. Babası Kral Mufasa’yı örnek alan Simba, kaderinin yolundan gitmeyi seçer. Ancak, bu yavru aslanın gelişini kraliyetteki herkes sıcak karşılamaz. Mufasa’nın kardeşi ve tahtın önceki varisi olan Scar, plânlarını yapmıştır. Yıkıma dönüşen Pride Rock savaşı, Simba’nın sürülmesine sebep olur. Simba, arkadaşlarının da yardımıyla, büyümenin ve ona ait olanları geri almanın yolunu bulmalıdır.

“Akıllara Seza”

Yönetmen: Serdal Genç

Oyuncular: Aslıhan Güner, Timur Acar, İnan Ulaş Torun 

Tür :Romantik, Komedi

Ülke: Türkiye

Serdal Genç’in yönettiği ve Aslıhan Güner, Ulaş İnan Torun, Timur Acar ile Kemal Uçar’ın oynadığı Akıllara Seza, 19 Temmuz 2019′da CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla 2506 Sinema tarafından vizyona çıkarılıyor.

1997 yılında liseyi bitirmenin heyecanı yaşamakta olan Mustafa, mezuniyet törenine giderken elim bir kaza geçirir. Komaya giren Mustafa, uzun yıllar girdiği komadan uyanamaz. Aradan geçen 22 yılın ardından gözlerini açan Mustafa, sevdiği kız Seza’nın peşine düşer. Ancak onun komada olduğu dönemde birçok şey değişmiştir. Hayata yeniden başlayan Mustafa, bu süreçte teknoloji ve medeniyetle büyük bir çatışmaya girer.

“Kurtuluş Günü”

Yönetmen: Andrew Jones

Oyuncular: Dennis Farrin, Mark Homer, Aaron Jeffcoate

Tür :Savaş filmi

Ülke: İngiltere

Andrew Jones’un yönettiği ve Mark Homer, Tom Ward Thomas, Dennis Farina ile Aaron Jeffcoate’in oynadığı Kurtuluş Günü (D-Day Assassins), 19 Temmuz 2019’da CJ Entertainment dağıtımıyla Vişne Production tarafından vizyona çıkarılıyor. 1944’te “The Filthy Thirteen” olarak bilinen bir grup Amerikan askeri, ölümcül bir görev için Normandiya’ya iniş yaparlar.

“Kripto Vurgun”

Yönetmen: John Stalberg Jr.

Oyuncular: Luke Hemsworth, Alexis Bledel, Kurt Russell

Tür : Gerilim, Polisiye

Ülke: ABD

John Stalberg Jr.’un yönettiği ve Beau Knapp, Alexis Bledel, Luke Hemsworth ile Kurt Russell’ın oynadığı Kripto Vurgun (Crypto), 19 Temmuz 2019’da TME Films dağıtımıyla Siyah Beyaz Movies tarafından vizyona çıkarılıyor. Oldukça karmaşık büyük bir yolsuzluk ve dolandırıcılık ağını araştırmakla görevlendirilen ajan Martin, içinde bulundukları zor koşullarda aile çiftliklerini güçlükle ayakta tutmaya çalışan babası Martin Sr. ve kardeşi Caleb’in yaşadığı memleketi New York’a gelir. Ancak Ajan Martin memleketine geldikten çok kısa süre sonra, büyük bir komplo ağını çözmeye başlar ve kendini bir şekilde New York’un tehlikeli yeraltı dünyasının içinde bulur.

“Şahıs 46”

Yönetmen: Çağatay Düz, Ege Demirbüken

Oyuncular: Hüseyin Ezgi Taşkın, Melis Tamtaş, Ramazan Mert Durak

Tür: Gerilim

Ülke: Türkiye

Şahıs 46, festivale gitmek için yola koyulan üç arkadaşın başına gelenleri konu ediyor. Üç yakın arkadaş, düzenlenen gençlik festivaline gitmeyi planlar. Ekip, hiç vakit kaybetmede gönüllerince eğlenecekleri festivale gitmek için yola koyulur. Üç kişi çıktıkları yolculuklarında yanlarına yolda kalan iki otostopçuyu alırlar. Fakat tam da ıssız bir yerden geçerken araçları bozulunca gençler mecburen mola vermek zorunda kalır. Yardım çağırmak için etrafı dolaşmaya başlayan gençler, ışıklarının yandığını gördükleri eve gitmeye karar verir. Ev sahibi, kendisinden yardım isteyen gençleri memnuniyetle evine davet eder. Araçlarına bakmadan önce onlara güzel bir yemek hazırlar. Kendilerine yapılan yardımdan son derece hoşnut olan gençler yemekten sonra arabaya dönmeyi ister. Fakat ev sahibinin onları evden dışarı bırakmaya pek niyeti yoktur.  Gerilim türündeki filmin yönetmen koltuğunda Çağatay Düz ve Ege Demirbüken oturuyor. Senaryosunu da Çağatay Düz ve Ege Demirbüken’in kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Hüseyin Ezgi Taşkın, Melis Tamtaş, Ramazan Mert Durak, Melisa Akpolat, Ata Cücen, Irmak Lüleci gibi isimler yer alıyor.

“Ecinni: Tılsımlı Mezar”

Yönetmen: Mehmet Sağlam

Oyuncular: Önem Pişkin, Berkay Berkman, Elis Büşra Kılıç

Tür: Korku

Ülke: Türkiye

Ecinni: Tılsımlı Mezar”da, Osmanlı’dan kalma 400 yıllık bir köyde yaşanan olaylar konu ediliyor. Yakın arkadaş olan Yılmaz ve Sinan, Ecinni isimli film için çekilen videodaki hikayeden oldukça etkilenir. Filmin çekildiği köye gidip araştırma yapmak isteyen Yılmaz ve Sinan, yanlarına gözcülük yapmaları için kız arkadaşları Eda ve Sema'yı da alarak yola koyulur. Olayların geçtiği köye gelen arkadaşlar, burada bir mezarlığa gider. Grup vakit kaybetmeden 400 yıl önce kolunda bileziği ile gömülen Ermeni rahibenin mezarını açmaya başlar. Ancak onların mezarı kazmaya başlamasıyla kendisini gösteren tılsımlar, korkunç olayların yaşanmasına neden olur.

Sakarya’da vizyona girmeyen filmler

“Gloria Bell”

Yönetmen: Sebastián Lelio

Oyuncular: Julianne Moore, John Turturro, Caren Pistorius

Tür: Romantik, Dramatik komedi

Ülke : ABD

Sebastian Lelio’nun yönettiği ve Julianne Moore, John Turturro, Caren Pistorius ile Michael Cera’nın oynadığı Gloria Bell, 19 Temmuz 2019’da Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor. Kocasından boşanmış bir kadın olan Gloria Bell 50’li yaşlarındadır. Ancak daha etkin bir hayatı hedefleyen Gloria, gündüzlerini ofisinde çalışarak geçirir. Akşam olduğunda ise kendini dans pistine bırakır. Özgür ruhlu bir kadın olan Gloria’nın hayatı, dışarı çıktığı bir gece Arnold adında bir adamla tanışması ile bambaşka bir hal alır. Aşkın büyülü heyecanını yeniden hissetmeye başlayan Gloria, kendisini beklenmedik bir romantizm içerisinde bulur.

“İmparator: Yeraltı Dünyasının Hükümdarı”

Yönetmen: Jean-François Richet

Oyuncular: Vincent Cassel, Freya Mavor, Denis Ménochet

Tür: Tarihi, Polisiye

Ülke: Fransa

Jean François Richet’nin yönettiği ve Vincent Cassel, Patrick Chesnais, August Diehl ile Olga Kurylenko’nun oynadığı İmparator: Yeraltı Dünyasının Hükümdarı (L’Empereur de Paris – The Emperor of Paris), 19 Temmuz 2019’da Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Napolyon döneminde dünyanın en büyük cezaevlerinden kaçmayı başaran tek kişi Vidocq’tur. Bu özelliğinden dolayı Paris’te ün salar. Ancak geçmişi peşini bırakmaz ve yakalanır. Serbest bırakılması karşılığında polisin suç çeteleriyle savaşmasına yardımcı olması istenir. Böylece hem polis teşkilatının hem de suçluların bir numaralı düşmanı haline gelir.

“Zavallı”

Yönetmen: Babis Makridis

Oyuncular: Evdoxia Androulidaki, Makis Papadimitriou, Giannis Drakopoulos

Tür: Dram

Ülke: Yunanistan, Polonya

Babis Makridis’in yönettiği ve Evdoxia Androulidaki, Georgina Chryskioti, Yannis Drakopoulos ile Makis Papadimitriou’nun oynadığı Zavallı (Pity), 19 Temmuz 2019’da Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Bazıları hüsrana ve kedere öyle sıkı sıkıya bağlıdırlar ki, acı onlar için kutsal bir mertebededir, aynı zamanda bir varoluş amacıdır. Zavallı’daki avukat için de durum böyledir. Her daim mağduriyeti arzulayan, ancak acısıyla “mutlu” olabilen ve yaşamdaki hiçbir acının bu arzusunu doyuramadığı biri. Bu hikâyede avukat, acıyı bir giysi gibi üzerinde taşıyabilmek uğruna elinden gelen ve varsa her şeyi yapıyor.

Editör: TE Bilişim