“Kaçış Planı 3”

Yönetmen: John Herzfeld

Oyuncular: Sylvester Stallone, Dave Bautista, Harry Shum Jr.

Tür: Aksiyon, Gerilim

Ülke: ABD, Çin

John Herzfeld’in yönettiği ve Sylvester Stallone, 50 Cent, Dave Bautista ile Jin Zhang’ın oynadığı Kaçış Planı 3 (Escape Plan: The Extractors), 12 Temmuz 2019’da CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Güvenlik uzmanı Ray Breslin, Hong Kong’un en zengin iş adamının kaçırılan kızını kurtarmak üzere görevlendirilir. Ancak Ray’in kız arkadaşı da aynı kişiler tarafından kaçırılınca işler tamamen değişir. Tüm bunların arkasında, Ray’in eski iş ortağının oğlu vardır. Bu gözü dönmüş adamın aklında tek bir şey vardır: İntikam. Acaba Ray, zamana karşı yarışarak tutsakları bu adamın elinden kurtarabilecek midir?

“Ölümcül Sular”

Yönetmen: Alexandre Aja

Oyuncular: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson devamı

Tür: Korku

Ülke: ABD

Alexandre Aja’nın yönettiği ve Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson ile Anson Boon’un oynadığı Ölümcül Sular (The Crawl), 12 Temmuz 2019’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor. Haley, Florida’da yaşamakta olduğu yerde büyük bir kasırga meydana geldiğinde, tahliye emirlerine aldırmadan kaybolan babasını aramaya başlar. Babasını, evlerinin döşemesinin altındaki boşlukta ağır yaralı bir halde bulur. İkisi birden kısa süre içinde meydana gelen azgın sel suları arasında mahsur kalır. Güçlenen fırtınadan kaçmak için zaman azalırken yükselen su seviyesi, Haley ve babası için korkacakları en son şeydir.

“Astronot Willy: Macera Gezegeni”

Yönetmen: Eric Tosti

Oyuncular: Timothé Vom Dorp, Edouard Baer, Barbara Tissier

Tür: Animasyon, Macera

Ülke: Fransa

Eric Tosti’nin yönettiği ve Timothe Vom Dorp, Edouard Baer, Marie Eugenie Marechal ile Guillaume Lebon’in seslendirdiği animasyon film Astronot Willy: Macera Gezegeni (Terra Willy: Planete Inconnue), 12 Temmuz 2019’da CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla FilmartıFilm tarafından vizyona çıkarılıyor. Ailesiyle uzayda yolculuk yapan Willy, bir kaza sonucu onlardan ayrılır ve kendini hiç bilmediği bir gezegende bulur. Bu egzotik yeni dünyada ve sevimli hayvanları karşısında Willy’nin yanında, ona bu yeni maceralarında eşlik edecek robot Buck vardır. İkili Willy’nin ailesini beklerken bu gizemli ve hayat dolu yeni gezegeni iyice keşfederler.

“Yuvaya Dönüş”

Yönetmen: Hakan Kurşun

Oyuncular: Furkan Palalı, Megumi Masaki, Burhan Öcal

Tür: Dram

Ülke: Türkiye

Hakan Kurşun’un yönettiği ve Furkan Palalı, Megumi Masaki, Burhan Öçal ile Beyzanur Mete’nin oynadığı Yuvaya Dönüş, 12 Temmuz 2019′da CJ Entertainment dağıtımıyla Mac Medya tarafından vizyona çıkarılıyor. İran – Irak savaşının sürdüğü 1985 yılında Tahran’dan Türkiye’ye getirilen 215 yolcu arasında Keiko adlı Japon bir genç kız vardır. Keiko ile Türk Büyükelçiliği’nde görevli, Üsteğmen Zafer arasında büyük bir aşk vardır. Keiko’yu uçağa yetiştiren Zafer’in, Keiko’nun hamile olduğundan haberi yoktur. 30 yıl sonra Keiko, öldüğünde kızı Yumi’ye gerçekleri anlatan bir mektup bırakır. Yumi babasını aramak için Türkiye’ye gitmeye karar verir.

“Cin Deresi:  Müsfer”

Yönetmen:  İlker Tunçay

Oyuncular: Kenan Balık, Duran Gebeş, Gülçin Yıldız

Tür: Korku

Ülke: Türkiye

İlker Tunçay’ın yönettiği ve Gülçin Yıldız, Bora Altınışık, Sude Akarsu ile Kenan Balık’ın oynadığı Cin Deresi: Müsfer, 12 Temmuz 2019’da MC Film dağıtımıyla BMS Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Uluslararası büyük bir şirket, bir yarışma organize eder. Yarışma gereği gruplardan, tespit edilmemiş arkeolojik kalıntılar bularak bunlarla ilgili bir sunum hazırlanması gerekmektedir. Grup üyelerinden olan Arda, ekibi ile birlikte arkeolojik araştırma yapmak için çocukluğunun geçtiği ancak daha sonra ayrılmak zorunda kaldığı Bağırganlı Köyü’ne gider. 600 yıllık tarihi olan bu köye gelen ekip, Çakal Tepesi’ndeki dar geçitlerden geçerek Osman’ı zamanından kalma kaya limanına gitmeye çalışır. Daha çalışmalara başlamadan önce Arda, bulundukları yer ile ilgili ekibine birkaç uyarıda bulunur. Ancak ekip üyelerinden Murat’ın hiç yapılmaması gereken bir hatayı yapması hepsinin hayatını tehlikeye atar. Murat’ın yaptığı hatanın bedelini ödemek zorunda kalan Arda, Defne ve Gökçe, Cin Deresi’ni geçmek zorundadır ve burası en tehlikeli cin kabilelerinden olan Müsfer cinlerinin yuvasıdır.

“Kıyamet Deneyi: Aporia”

Yönetmen: Rec Revan

Oyuncular: Aysel Yusubova, Parviz İsmayilov, Mubariz Samadov

Tür: Korku

Ülke: Türkiye, Azerbaycan

Rec Ravan’ın yönettiği ve Aysel Yusufbova, Parviz Ismayilov, Mubariz Samadov ile Rahim Gojayev’in oynadığı Kıyamet Deneyi: Aporia, 12 Temmuz 2019’da Bir Film dağıtımıyla Can Medya – DFGS Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Kasaba sakinleri, bilinmeyen bir grup tarafından esir alınır. İnsanlar üzerinde bir deney yapmaya başlayan bu grup için başta işler güzel gitse de sonrasında yapılan deneyler bir felâketin başlangıcı olacaktır. Başarısız olan denekler kasabadan uzak bir dağ başına götürülüp infaz edilmek istenir. Ancak bu katliamdan kurtulan Arvin ve Ejla isimli çift dağların ardında derin bir çukurun içinde saklanmayı başarır.

Sakarya’da Vizyona Girmeyen Filmler

“Ölü Adam”

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Johnny Depp, Gary Farmer, Crispin Glover

Tür: Western, Dram

Ülke: ABD, Almanya, Japonya

Jim Jarmusch’un yönettiği ve Johnny Depp, Gary Farmer, Crispin Glover ile Lance Henriksen’in oynadığı Ölü Adam (Dead Man), 12 Temmuz 2019’da Filmartı Film dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan William Blake, vahşi batıya uzanan bir yolculuğa çıkar. Gittiği kasabada beklediği hayatı bulamayan William, Hiç Kimse adında bir Kızılderili ile tanışır. Hiç Kimse, onun aynı isimdeki ünlü şair William Blake olduğuna inanır. Çıktıkları yolculuğun sonunda William, yepyeni bir adam olur; hem duygusal, hem de fiziksel anlamda. Yaşadığı hayatın şartları, onu doğasına aykırı bir şekilde acımasız hale getirmiştir.

Colette”

Yönetmen: Wash Westmoreland

Oyuncular: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson

Tür: Dram, Biyografik

Ülke: ABD, İngiltere

Wash Westmoreland’ın yönettiği ve Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson ile Denise Gough’un oynadığı Colette, 12 Temmuz 2019’da Başka Sinema dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor. Nobel Ödülü’ne aday gösterilen ünlü Fransız yazar Sidonie Gabrielle Colette’in hayat hikâyesini. Taşralı bir genç kız olan Gabrielle, Parisli yazar Henry Gauthier Villars ile evlenince, sanatın kalbinin attığı Paris’e taşınır. Kocası başarısız bir yazardır ve Gabrielle’in yeteneklerini fark eder. Villars, kariyerinin ve mali durumlarının kurtarıcısı olarak karısını görünce, kendi isminde yayınlanacak bir romanın gizli yazarı olarak Gabrielle’i kullanır.

“Amerikan Soygunu”

Yönetmen: Bart Layton

Oyuncular: Evan Peters, Blake Jenner, Barry Keoghan

Tür: Polisiye, Dram

Ülke: ABD

Bart Layton’un yönettiği ve Evan Peters, Barry Keoghan, Blake Jenner ile Jared Abrahamson’un oynadığı Amerikan Soygunu (American Animals), 12 Temmuz 2019’da Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor. Gerçek bir hikâyeden uyarlanan film, sanat tarihindeki en büyük ve en ilginç hırsızlıklardan birini konu alıyor. Sıradan yaşamlar süren dört üniversiteli genç, hayatlarına heyecan katmak ve “Amerikan Rüyası”na ulaşmak için bir soygun planı yaparlar. Kütüphanede özel bir şekilde korunan 12 milyon dolar değerindeki koleksiyon kitaplarının peşine düşen dört üniversiteli genç, sonunta yarattıkları fantezide kaybolacaklardır.

 Arkadaşımın Aşkı”  

Yönetmen:Daniel Auteuil

Oyuncular: Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, Sandrine Kiberlain

Tür:Romantik, Komedi

Ülke: Fransa

Daniel Auteuil’in yönettiği ve Gerard Depardieu, Adriana Ugarte, Sandrine Kiberlain ile Daniel Auteuil’in oynadığı Arkadaşımın Aşkı (Amoureux De Ma Femme – The Other Woman), 12 Temmuz 2019’da TME Films dağıtımıyla Siyah Beyaz Movies tarafından vizyona çıkarılıyor.

Ellili yaşlarındaki Daniel, uzun süredir görmediği arkadaşı Patrick’le sokakta karşılaşır. Arkadaşını görmekten duyduğu memnuniyetle onu aynı akşam evine yemeğe davet eder. Patrick geldiğinde, yanında 30 yaşında oldukça alımlı genç bir kadın olan yeni kız arkadaşını getirir. Daniel, eşinin yanında, Patrick’in yeni sevgilisi hakkında hayaller kurmaya başlar.

Editör: TE Bilişim