“Kutup Köpekleri”

Yönetmen: Aaron Woodley

Oyuncular: Ümit Belen, Yekta Kopan, Sinan Divrik

Ülke: ABD

Kutup Köpekleri, dünyanın en hızlı köpek kuryesi olmak isteyen Swifty’nin maceralarını konu ediyor. Buzul Tilkisi Swifty, kutup posta şirketinde çalışan bir köpektir. Onun en büyük hayali, Antarktika’nın en hızlı köpek kuryesi olabilmektir. Bunun için her şeyi yapmaya hazır olan Swifty, gizlice kızaklardan birini alarak, içinde ne olduğunu bilmediği bir paketi gizemli bir yere götürmek için yola koyulur. Ancak bu yolculuğunda beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalır. Yolculuk sırasında gizli bir kaleye rastlayan Swifty, burada sadık martı ordusunu yöneten Denizaslanı Otto Von Walrus ile karşılaşır. Dünyanın en büyük lideri olmayı kafasına koyan Otto Von Walrus, hayalini gerçekleştirebilmek için Kuzey Kutbunu delerek tüm Kuzey Kutbu’nu eritecek kadar eski gazı açığa çıkarmaya planlamaktadır. Otto Von Walrus'un korkunç planını öğrenen Swifty, onu engelleyebilmek için arkadaşlarından da yardım isteyerek zorlu bir maceraya atılır.

“Feride”

Yönetmen: Ali Yorgancıoğlu, Zeynep Çamcı

Oyuncular: Zeynep Çamcı, Ersin Korkut, Barış Yıldız

Ülke: Türkiye

Feride, moda devlerine kafa tutan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Feride, yer altındaki bir dikim atölyesinde terzilik yapmaktadır. Çakma kahraman kıyafetleri diken Feride’nin hayatı, bir gün patronu ile iddiaya girmesi ile bambaşka bir hal alır. Patronu Çetin’e baş kaldıran ve bunun sonucu patronu ile büyük bir iddiaya giren Feride, kendisini bir anda moda devlerine kafa tutan eğlenceli bir yolculuğun içinde bulur.

“Bad Boys: Her Zaman Çılgın”

Yönetmen: Adil El Arbi, Bilall Fallah

Oyuncular: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens

Ülke: ABD

Bad Boys: Her Zaman Çılgın, uyuşturucuya karşı savaş açan iki polisin yaşadığı macerayı konu ediyor. Mike Lowery ve Marcus Burnnet, narkotikten sorumlu olan iki polistir. Mike Lowery, orta yaş krizinin etkileri ile baş etmeye çalışırken, Marcus Burnett polis müfettişi olarak kariyerine devam eder. İkili, bu sefer bir uyuşturucu baronu olan Armando Armas’ın peşine düşer. Ancak Armando’yu yakalamak pek de kolay değildir. Aynı zamanda soğukkanlı bir katil olan Armando’nun peşine düşen ikili, kendilerini zorlu bir maceranın içinde bulur.

“Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri”

Yönetmen: Mithat Gökçe

Ülke: Türkiye

Biba, minik bir barbunya balığıdır. Kitaplara ve okumaya ilgili bir balık olan Biba, diğer çocuklar gibi okula gider ve her gün yeni şeyler öğrenmekten mutlu olur. İstanbul Boğazı'nın altında bambaşka bir dünyada yaşayan Biba, burada sevimli dostları ile her gün yeni bir şeyler keşfeder. Biba, birbirinden farklı karakterlere sahip olan dostları Çupa, Tuti, Babu, Taka Hamsi ve Denizkızı Alesta ile birlikte gizemli dünyada eğlenceli bir maceraya atılır.

 “İnsan Yiyenler”

Yönetmen: Sam Fowler, Kris Carr

Oyuncular: Megan Purvis, Samuel Freeman, Hannah Louise Howell

Ülke: İngiltere

İnsan Yiyenler, peşlerine düşen acımasız doğaüstü varlıklardan kurtulmak için ölüm kalım savaşı veren bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Yedi kişiden oluşan bir arkadaş grubu, güzel bir hafta sonu geçirmek için göl kenarında bulunan tenha bir kamp alanına gider. Oldukça eğlenceli geçeceğini düşündükleri tatillerinde planlamadıkları durumlarla karşılaşan grup, kendilerini bir anda insan etinden yapılmış hamburger yerken bulur. Grubun insan etini yemeğe başlaması, onları teker teker avlayacak olan, acımasız bir doğaüstü varlığın çağrılmasına neden olur. Hapsoldukları ormandan kurtulmanın yolunu arayan grup, hayatta kalabilmek için savaşmak zorunda kalır.

Sakarya’da vizyona girmeyen filmler

 “Elveda”

Yönetmen: Lulu Wang

Oyuncular: Shuzhen Zhao, Awkwafina, X Mayo

Ülke: ABD, Çin

Elveda, büyükannelerinin hastalandığını öğrenen Çinli bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Bili, Amerika’da büyüyen bir genç kızdır. Bir gün babasından aldığı haber, genç kız için büyük bir yıkım olur. Bili’nin Çin’de yaşayan büyükannesi Nai Nai’ye dördüncü evre kanser teşhisi konmuştur. Aile, kendilerine büyük bir üzüntü veren bu gerçeği, ninelerinden saklamaya karar. Son günlerini huzur ve mutluluk içinde geçirmesini isteyen aile üyeleri, bunun için Nai Nai'nin yanında toplanmaya karar verir. Bili, bu haberi ninesinin bilmesini gerektiğini düşünse de ailesinin isteğine karşı çıkmaz ve ninesi ile vedalaşmak için Çin’e doğru yola koyulur.

“Mühr-ü Cin”

Yönetmen: Buğra Kekik

Oyuncular: Ecem Yorulmaz, Cansu Kahvecioğlu, Burçak Kabadayı

Ülke: Türkiye

Mühr-ü Cin, kendisine musallat olan varlıklarla savaşmaya çalışan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Müzikallerde oynayan Rana'nın kendi halinde bir yaşamı vardır. Bir süredir Eren adında bir adam ile görüşen Rana, sonunda onunla sevgili olmaya karar verir. Ancak sevgili oldukları ilk gün Rana bir takım doğaüstü olaylarla karşı karşıya kalır. Gördüklerinden sonra büyük bir korkuya kapılan genç kadın ne yapacağını bilemez. Hayatına devam etmeye çalışan Rana, zamanını işe giderek ve sevgilisi ile görüşerek geçirir. Rana'nın yaşadıklarından dolayı arkadaşları onun halüsinasyon gördüğünü düşünür ancak bir süre sonra onlar da gerçeklerin farkına varır. Gördüğü doğaüstü varlıkların hem kendi hayatı için hem de arkadaşları için büyük bir tehlike oluşturduğunu fark eden Rana, onlarla savaşmaya karar verir.

Editör: TE Bilişim