Durgun Su

Yönetmen Tom McCarthy

Senarist Tom McCarthy, Thomas Bidegain

Oyuncular: Matt Damon, Camille Cottin, Abigail Breslin

Orijinal adı  Stillwater

Tür: Gerilim, Dram

Süre: 2s 20dk

Durgun Su, işlemediği bir cinayetten dolayı tutuklanan kızını kurtarmaya çalışan bir babanın hikayesini konu ediyor. Kızının hapse girmesi ile büyük bir yıkıma uğrayan Bill, kızının yanında olabilmek için Oklahoma’dan Marsilya’ya gider. İşlemediğini iddia ettiği bir cinayet vakasından dolayı hapiste bulunan kızını içine düştüğü durumdan kurtarmak isteyen Bill, kendisini zorlu bir mücadelenin içine atar. Ancak onun işi hiç de kolay değildir. Bill, kültürel farklılıklar, anlayamadığı bir dilin önüne çıkardığı engeller ve karmaşık bir hukuk sistemi ile karşı karşıya kalsa da, kızını kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Kızını temize çıkarmaya çalışırken Marsilya’da tanıştığı bir kadın ve kızından da yardım alan Bill, bu süreçte kendini keşfetme yolculuğuna çıkar.

İnsanlar İkiye Ayrılır

Yönetmen Tunç Şahin

Senarist Tunç Şahin

Oyuncular: Burcu Biricik, Pınar Deniz, Aras Aydın

Tür: Dram

Süre: 1s 42dk

Tİnsanlar İkiye Ayrılır, borç tahsil eden bir şirketin çalışanlarının hikayesini konu ediyor. Bir şirket, bankaların çeşitli nedenlerle peşine düşmediği borçları satın alır. Duygu ve Bahadır da her ne olursa olsun borçları tahsil eden bu şirketin çalışanlarındandır. Kısa sürede şirketin en başarılı elemanlarından biri haline gelen Duygu, en yüksek tahsilatı yapan çalışanın ek prim kazandığı firmada Bahadır'la kıyasıya bir rekabete girişir. Bir gün ikili, Ceren Gürel bir borçlunun dosyasını takip etmeye başlar. Kadını sıkıştırmak için çeşitli oyunlar oynayan Duygu ve Bahadır, bu sırada işin sonunda alacakları prim için birbirlerine karşı mücadele eder.

Elli Kelimelik Mektuplar

Yönetmen Emir Khalilzadeh

Senarist Nevin Şahin

Oyuncular: İlker Kızmaz, Gizem Karaca, Tekin Temel

Tür: Dram

Süre: 1s 59dk

Elli Kelimelik Mektuplar, 27 Mayıs darbesiyle Yassıada'ya sürgün edilen Tevfik İleri ve ailesinin yaşadıklarını konu ediyor. 27 Mayıs darbesiyle askeri cunta yönetimi ele geçirip, her şeyi kontrol altına alır. Adnan Menderes döneminde Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Bayındırlık Bakanlığı görevlerinde bulunan Tevfik İleri, cunta yönetimi tarafından Yassıada’ya sürgün edilir. Aylarca kötü muameleye maruz kalan Tevfik İleri, hayata yazmasına izin verilen elli kelimelik mektuplarla tutunmaya çalışır.

Sir-Ayet: Ölü Doğan

Yönetmen Günay Günaydın

Senarist Murat Güleç

Oyuncular: Efsun Akkurt, Sebahat Adalar, Betül Ceyhan

Tür: Korku

Sir-Ayet: Ölü Doğan, tuhaf durumlarla karşı karşıya kalan genç bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Hazal, bir klinikte çalışan genç bir doktordur. Beş yıl önce annesini kaybeden Hazal, sık sık rüyalarında annesini korkunç bir halde görür. Aynı zamanda evinde de tuhaf sesler duymaya başlayan Hazal, bu durumdan psikolojik olarak etkilenir. Ondaki bu huzursuzluk, doktor olan arkadaşı Şenay’ın da gözünden kaçmaz. Şenay’ın annesini ziyarette gittiği bir gün Hazal ona sorunlarını anlatır. Bunun üzerine Şenay’ın annesi Hazal'a bu konulara hakim olan yaşlı bir şifacıya gitmesini tavsiye eder. Şifacı kadından tavsiyeler alan Hazal, geri dönüşü olmayan korkunç bir yolculuğa çıkar.

Dünya Savaşı Z

Yönetmen Marc Forster

Senarist TMatthew Michael Carnahan, J. Michael Straczynski

Oyuncular: Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes GabelOrijinal adı  World War Z

Tür: Bilimkurgu, Aksiyon, Fantastik

Süre: 1s 56dk

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır.

Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Film Max Brooks'un aynı adlı kitabından uyarlandı.

Editör: TE Bilişim