Hakikat Şeyh Bedreddin

    
   Hakikat Şeyh Bedreddin    
   Hakikat Fragman  

Yönetmen Hakan Alak
Senarist Hakan Alak, Ali Şahin
Oyuncular: Suavi, Bülent Emrah Parlak, Saygın Soysal
Tür: Biyografik, Dram

Hakikat, Osmanlı İmparatorluğu’nun duraklama döneminde önemli bir yere sahip olan düşünce insanı Şeyh Bedreddin’in hayatına odaklanıyor. 1415 yılında Çelebi Mehmet'in tahta geçtiği dönemde Şeyh Bedrettin İznik'te sürgündedir. Anadolu'da kargaşanın hüküm sürdüğü sırada Bedreddin müridi Börklüce Mustafa, kendisine Karaburun'da yeni bir hayat kurar. . Manisa Valisi’nin komutasında yaya azap askeri olan Ali Ferid ise Börklüce'yi öldürmeye çalışmaktadır ve bunu gerçekleştirmeye çalışırken esir düşer. Zeynep, ağabeyini öldürdüğü için Ali Ferid'in sağ olarak tutulmasına karşı çıkar. Ait olmadığı bir yerde yaşamak zorunda kalan Ali Ferid, burayla arasında kopmaz bir bağ oluşturur. Ali Ferid, Karaburun’a yönelen Osmanlı ordusunun karşısına çıkılcak olan savaşta Ali Ferid, hakikat için savaşanlar arasında yer alır.

Peter Rabbit: Kaçak Tavşan

Yönetmen Will Gluck
Senarist Will Gluck
Oyuncular: Rose Byrne, Domhnall Gleeson, David Oyelowo
Orijinal adı Peter Rabbit 2: The Runaway
Tür: Komedi, Macera, Aile
Süre: 1s 393

Çocuk filmi
Peter Rabbit: Kaçak Tavşan, ne tür bir tavşan olmak istediğine karar vermeye çalışan Peter'ın hikayesini konu ediyor. Bea, Thomas ve tavşanlar, eğreti bir aile kurar. Ancak ne olursa olsun Peter, afacan olarak adlandırılmaktan bir türlü kurtulamaz. Macera peşinde koşmak için bahçeden ayrılan Peter, sonunda afacan olmasının takdir edildiği bir dünyaya adım atar. Ancak bu sırada korku içinde olan ailesi, Peter'ı bulmak için her şeylerini riske atar. Bu durum üzerine Peter ne tür bir tavşan olmak istediğine karar vermek zorunda kalır.

Defin-Ecin Zulman

Yönetmen Cengiz Kaplan
Senarist Cengiz Kaplan, Çetin Büyükakın
Oyuncular Cengiz Kaplan, Melih Çardak, Sefa Zengin
Tür: AKorku
Süre: 1s 28dk

Zulman Kabilesi, Hz. Süleyman zamanına dayanan bir cin topluluğudur. Filmde, Zuman definesin yaşanan olaylar konu ediliyor. Kısa bir süre önce evlenen Hakan ve Zeynep'in hayatı, Hakan'ın borçları nedeniyle tefecilerin eline düşmesiyle altüst olur. Eşine yardımcı olmak isteyen Zeynep, babasından kalan sandığın içinde bulunan bir haritayı Hakan'a gösterir. Ancak saklı olan haritanın ortaya çıkmasıyla çift kendilerini büyük bir kabusun içinde bulur. Cinlerin etkisi altına giren Hakan ve Zeynep, gerçek ile hayali, doğru ile yanlışı ayırt edemez hale gelir. Artık onların hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır

Editör: TE Bilişim