Sakarya sinemalarında bu hafta “Acı Tatlı Ekşi”, “Martıların Efendisi” ve “Ferdinand” adında 3 yeni film vizyona giriyor.

*ACI TATLI EKŞİ

Tür: Romantik, Dram Oyuncular: Buğra Gülsoy, Özge Özpirinçci, Yusuf Akgün,Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu

 

Murat ve Duygu çocukluklarından beri birbirine aşıktır. Üniversiteden mezun olurken Murat Duygu’ya evlenme teklif eder. Oysa Duygu’nun gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır. Beş sene sonra yeniden birleşmek üzere bir ayrılık anlaşması yaparlar. Halbuki hayatın onlar için başka sürprizleri vardır.
Filmin başrollerinde Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy yer alıyor. BKM'nin yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Andaç Haznedaroğlu oturuyor.

*MARTILARIN EFENDİSİ

Oyuncular: Mehmet Günsür, Bige Önal, Timuçin Esen, Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Martıların Efendisi (MEF) İstanbul’da deniz kıyısında sakin bir yaşam sürmekte olan bir adamdır. Yıllardır beklediği birisi vardır. En sonunda beklediği misafir çıkagelir. Beyazlar içinde, bir masaldan çıkmış gibi kıyıya vuran bir kadın MEF'in bütün hayatını değiştirecektir. Ancak MEF bu bütün umutlarını yüklediği misafir tarafından bir hayli sarsılacaktır. Zira bu kadın MEF’nin saf ve temiz dünyasından etkilense de onu gerçek dünyayla, acı bir tecrübeyle tanıştıracaktır.

*FERDİNAND

Tür: Animasyon, Komedi Yönetmen: Carlos Saldanha, Oyuncular: John Cena,  Kate McKinnon, David Tennant, Süre: 1s. 49 dk, Ülke: ABD


 

Ferdinand, arenada dövüşmektense tarlalarda çiçek koklamayı tercih eden bir boğanın öyküsünü anlatıyor. Ferdinand sakin mizacına ve doğa sevgisine rağmen dış görünüşü sebebiyle vahşi bir canavar olarak algılanır. Tehlikeli bir canavarla karıştırıldıktan sonra yakalanıp evinden ayrı düşürülür. Kendini İspanya'da bulan Ferdinand, evine dönmeye kararlıdır. Ancak bunun için yardıma ihtiyacı olacaktır. Yönetmenliğini Carlos Saldanha'nın üstlendiği filmin orijinal fikri ise Munro Leaf imzalı çocuk kitabına dayanıyor.

DİĞER FİLMLER

Bu hafta gösterime giren, ancak Sakarya sinemalarında izleyemeyeceğimiz filmler ise şunlar:

-"Düş Kırgınları"

Selim Güneş'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı "Düş Kırgınları", Türkiye'nin önemli edebiyatçılarından Mehmet Eroğlu'nun aynı adlı romanından sinemaya uyarlandı.

Mert Tanık, Denise Ankel, Bahar Yanılmaz, Buğra Koçtepe, Hakan Emre Ünal, Cansu Fırıncı, İlyas Özçakır, Dilek Koldaş ve Lila Gürmen'in oynadığı dram türündeki film; aşk-sevgi ikilemi ile pişmanlık ve ölüm konuları üzerine yoğunlaşıyor.

- "Belalılar"

Hasan Karcı'nın yazıp yönettiği; Sinan Bengier, Güray Kip, İsmet Erten, Erol Tezeren ve Cengiz Güçlü'nün rol aldığı haftanın yerli Western ve komedi karışımı filmi "Belalılar", acımasız bir Meksikalı haydutun hikayesini anlatıyor.

- "Dönme Dolap"

Woody Allen'ın yönettiği "Dönme Dolap"ın başrollerinde Kate Winslet, Juno Temple, Debi Mazar, Justin Timberlake, James Belushi ve Max Casella oynuyor.

Senaryosu da Woody Allen'a ait olan dram türündeki film; 1950'lerde Coney Adası'ndaki bir lunaparın kalabalığı içinde yolları kesişen dört karakterin hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

- "Eyvah Annem Dağıttı! 2"

Scott Moore ile Jon Lucas'ın yazıp yönettiği "Eyvah Annem Dağıttı! 2"nin başrollerinde Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Susan Sarandon, Justin Hartley, Christine Baranski, Jay Hernandez ve Cheryl Hines oynuyor.

2016 yılında gösterime girip gişede hatırı sayılır bir başarı yakalayan "Bad Moms"ın devam filmi olan yapım, kurallara karşı koyan üç annenin maceralarını konu ediniyor.

- "Pes Etme"

Jake Gyllenhaal'un başrolünde yer aldığı "Pes Etme", 2013 yılında Boston Maratonu'nun bitiş noktasına yakın bir bölgede gerçekleştirilen bombalı saldırıyı ve saldırıda yaralanan 27 yaşındaki Bostonlu bir işçinin hayat hikayesini odağına alıyor.

Jake Gyllenhaal'ın yanı sıra Tatiana Maslany, Clancy Brown, Miranda Richardson, Frankie Shaw ve Maggie Castle gibi isimlerin de rol aldığı filmin yönetmenliğini David Gordon Green üstlendi.

(Barış Tosun)

Editör: TE Bilişim