Fotoğraf sanatçısı, ressam, yazar ve şair Belgin Özkoç, “Gel kıyalım Şiirlere” adlı kitabının imza gününde Sakaryalı şiirseverlerle söyleşti.

Adapazarı Elegant Kafe’deki etkinliğin sunumunu yapan Tülay Mutlu, davetlilere Özkoç’un şiirlerinden ve öykülerinden bölümler okudu. Ardından Orhan Veli’nin bir şiirini okuyarak davetlileri selamlayan yazar Belgin Özkoç “ Bir aşk şiiri yazmak için şairin önce kendisinin yanması gerekiyor. Daha sonra da yazdıklarıyla okurlarının yüreğini yakması gerekiyor. Bu zorlu bir serüven oldu. Bu serüvende ve bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayarak destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Hayatı şiir tadında yaşadığını ve şiirleri biriktikçe kitap çıkarmaya devam edeceğini anlatan Özkoç, “Ve onlar da farklı farklı tarzda olacaklar. Daha ileride öykü ve roman denemelerim de olacak. Karşıma çıkan farklı sanat tarzlarını deneyebilirim. Öğrenmeyi, çalışmayı ve üretmeyi çok seviyorum” diye konuştu. Özkoç daha sonra şiirlerinden birkaçını davetliler ve annesi için okudu.

İNSANLARI KAZANMAK
Belgin Özkoç’un ağabeyi CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, böyle bir günde dostların arasında olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
“Beraber yaşamaya doymadığımız, halen elinin sıcaklığını alnımda hissettiğim babam bize şöyle derdi: ‘Kazandığınız şey kesinlikle insanlar olsun onları sevin sayın göreceksiniz siz hiş kaybetmeyenlerden olacaksınız. Babamızı kaybettiğimizde her şeyimiz kaybettik diye hissettik ama iki tane canım kardeşlerim ve çok sevdiğim annen var. Babımızın vadettiği şeyi yüreğimizde hissediyoruz.”

İmza günü ve söyleşiye yazarın annesi ve ağabeyinin yanı sıra CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, müzik sanatçısı Hasan Cihat Örter ve çok sayıda daveti katıldı.

ÖZGEÇMİŞ

5 Mayıs 1963 tarihinde Adapazarı'nda dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitiren Belgin Özkoç, yaklaşık yirmi üç yıl Adliye'de memur olarak çalıştı.

Memuriyeti süresince ve devam eden yıllarda resim, fotoğraf ve şiir dallarında eğitim alan sanatçı, sanat dallarının birbirini beslediğine inandığı ve çok sevdiği için resim, şiir, fotoğraf ve öykü dallarında üretti.

2009 yılında DASK DOGAY Fotoğraf Yarışmasında Soyut Soyutlama Dalı'nda Türkiye İkincisi oldu

2011 yılında "Biraz Düş Biraz Gerçek" adlı ilk Fotoğraf ve Resim Sergisi'ni,

2014 yılında "Kapri" adlı ikinci Fotoğraf Sergisi'ni açtı.

Türkiye'de ve yurt dışında pek çok karma sergiye katılan sanatçımız, Ekim 2016'da, gelenekselleştirmeyi planladığı "Bodrum'da Güz Masalı " adlı üç kişilik karma sergiyi açarak, bu projesinin temellerini attı.

Bir Sanat Sevdalısı olan Belgin Özkoç, şiirlerinin bir bölümünü 2019 yılında "Gel Kıyalım Şiirlere” adıyla kitaplaştırdı.

Editör: TE Bilişim