Not: Sakarya’da sadece Cinemaximum salonları açıldı!

“Yeni vizyona giren filmler”

47 Metre Derinde: Kafes

Yönetmen: Johannes Roberts

Oyuncular: Sophie Nélisse, Corinne Foxx, Brianne Tju

Ülke: İngiltere

Dört genç kadın birlikte güzel bir tatil geçirmek için yola koyulur. Suyun derinliklerini keşfetmek isteyen kadınlar, harabe halde bulunan bir su altı şehrine dalış düzenler. Ancak dört kadın kendilerini beklenmedik bir durumun içinde bulur. Dalışları onları su altı mağaralarından oluşan klostrofobik bir labirente sürükler. Tek sorun bu da değildir. Labirentte sıkışıp kalan kadınlar, burada köpek balıkları ile karşı karşıya kalır. Yaşam savaşı vermek zorunda kalan kadınlar, köpek balıklarından kurtulup sudan çıkmanın yolunu arar.

Gece Nöbeti

Yönetmen: Michael Cristofer

Oyuncular: Tye Sheridan, Helen Hunt, John Leguizamo

Ülke: ABD

Gece Nöbeti, oldukça zeki ve otistik olan Bart Bromley (Tye Sheridan) adında bir otel görevlisine odaklanıyor. Bart, sosyal becerilerini geliştirmek için misafirleri güvenlik kameralarıyla kaydetmektedir. Bart'ın vardiyası sırasında otelde bir kadın öldürülür ve baş şüpheli otel görevlisi olur. Bart, ne kadar masumiyetini kanıtlamak istese de, polise güvenlik kameralarından bahsedemez. Polis soruşturması derinleşirken, güzel bir misafirle (Ana de Armas) özel bir bağ kurar. Bart, kadın bir sonraki kurban olmadan önce gerçek katili durdurmalıdır.

Şeytanın El Kitabı

Yönetmen: Can Evrenol, Katrin Gebbe , Veronika Franz ...

Oyuncular: Paul Ford, Birgit Minichmayr, Jilon VanOver

Ülke: Yeni Zelanda

The Field Guide To Evil, farklı korku hikayelerinin birleşiminden oluşan bir antoloji. Töresel ayinler, efsaneler, halk hikayelerinin anlatıldığı film, en karanlık korkularınızı anlatıyor.

Gölgelerin Aşkı

Yönetmen: Claudia Myers

Oyuncular: Megan Fox, Olivia Thirlby, Alan Ritchson

Ülke: ABD

Gölgelerin Aşkı, gölgelerde yaşayan yalnız bir kadının hikayesini konu ediyor. Yıllardır yalnız olan ünlü fotoğrafçı Holly, yaşamını bir gölge olarak sürdürmektedir. Yıllar sonra onu görebilen tek kişi olan Shane Blackwell adındaki gözden düşmüş bir MMA dövüşçüsü ile tanışır. Genç kadın, Shane’in gözden düşmesinin nedeninin, tabloid fotoğraflarından biri olduğunu fark eder. Neden olduğu şeyi telafi etmek isteyen Holly, Shane’ın eski “şampiyon” statüsünü geri kazanması için elinden geleni yapar. Shane ile aşkın ne demek olduğunu anlayan Holly, aynı zamanda kendi kaderi için hayal ettiğinden daha fazla sorumluluk taşıdığı gerçeğine uyanır.

Bir Yalnızlık Şarkısı

Yönetmen: Ahmet Levent Pala

Oyuncular: Emre Taştekin, Zeynep Coşkun, Umut Temizaş

Ülke: Türkiye

Bir Yalnızlık Şarkısı, yeni şarkısı üzerinde çalışan bir şarkı sözü yazarının, bu süreçte karşılaştığı birbirinden farklı aşk hikayelerini konu ediyor. Aynı şehirde farklı hayatlar yaşayan birrgrup insanın yolu çeşitli tesadüfler sonucu kesişir. Şans eseri tanışıp, birbirlerine aşık olan insanlar, kendilerini beklenmedik durumlar içinde bulur.

 “Tekrar vizyona giren filmler”

Araf 4: Meryem

Yönetmen: Gökhan Arı

Oyuncular: Berrak Öztekin, Derya Şen, Damla Özovalı

Araf 4: Meryem, kaldığı evde tuhaf olaylara şahit olan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Meryem, öğretmenliğe yeni başlamış genç bir kadındır. Öğretmen olan arkadaşı Güzide ile birlikte sakat bir oğlu ve bir kızı olan teyzesi Nurten ile birlikte kalan Meryem'in hayatındaa başlarda her şey yolundadır. Ancak bir süre sonra evde tuhaf olaylara şahit olur. Yaşananların psikolojik olduğunu düşünen Meryem, aynı şeyler, Güzide'nin de yaşadığını öğrenince iyice panikler. Meryem olaylara anlam vermeye çalışırken teyzesi Nurten yaşananların nedeninden haberdardır. Geçmişin sırlarını bilen Nurten, yaşanan günahların bedelini Meryem'e ödetir.

Bloodshot: Durdurulamaz Güç

Yönetmen: Dave Wilson (II)

Oyuncular: Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan

Ülke: ABD

Bloodshot: Durdurulamaz Güç, öldürülmesinin ardından Bloodshot olarak tekrar hayata döndürülen bir askerin hikayesini konu ediyor. Asker olan Ray Garrison ve karısı öldürüldüğünde, kimliklerini gizleyen bir grup bilim insanı harekete geçer. Bilim insanları nano teknoloji sayesinde Ray’ı hayata geri döndürür. Bloodshot adı verilen Ray, damarlarında dolaşan teknoloji sayesinde artık durdurulamaz bir güçtür. Geçmişi ile ilgili hiçbir şeyi hatırlamayan Ray, artık kendisi gibi süper askerlerle çalışır. Şirketin zihnini kontrol etmesi nedeniyle geçmişini hatırlamayan Ray’in hayatında her şey muallaktır. Ancak yavaş yavaş geçmişini hatırlamaya başlayan Ray, kontrolünü geri kazanmak için zorlu bir savaş verir.

Nuh Tepesi

Yönetmen: Cenk Ertürk

Oyuncular: Haluk Bilginer, Ali Atay, Mehmet Özgür

Ülke: Türkiye, Almanya, ABD

Nuh Tepesi, bir yandan babasının isteğini yerine getirmek, diğer yandan da ayrılmak üzere olduğu hamile karısıyla arasını düzeltmek için çabalayan bir adamın hikayesini konu ediyor. Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer, babasının isteği üzerine onunla birlikte İstanbul'dan memleketleri Bursa'ya doğru yola koyulur. Ömer'in babası, öldüğü zaman köyün tepesinde bulunan, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği bir ağacın altına gömülmek istemektedir. Ömer babasının isteğini kabul etse de, başta muhtar olmak üzere tüm köy halkı bu isteğe şiddetle karşı çıkar. Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inandıkları ağaç, köylü için adeta bir geçim kapısı olmuş, günde onlarca kişi tarafından ziyaret edilir hale gelmiştir. Ömer ve babası, arazinin kendilerine ait olduğunu kanıtlayabilmek için uğraşırken, bürokrasi engeline takılırlar. Köyde geçirdikleri bu zaman, yıllardır birbirlerini görmeyen baba oğulun itiraflar silsilesine dönüşecektir.

Zengo

Yönetmen: Şahan Gökbakar

Oyuncular: Yasemin Sakallıoğlu, Dilşah Demir, Ece İrtem

Ülke: Türkiye

Zengo, ünlü bir modacı olmanın hayalini kurarken, kendisini büyük bir rekabetin içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Zerrin, yaşadığı mahallenin kentsel dönüşüme girmesi ile kendisini bir anda lüks bir hayatın içinde bulur. Sonradan görme olmasının yanı sıra eğlenceli bir kadın olan Zerrin, mahallesindeki kadınlara kendi yaptığı tasarımlarını giydirir. Ünlü bir modacı olmanın hayalini kuran Zerrin, çocukluğundan beri rekabet halinde olduğu Menkibe'nin tasarımlarını çalıp, defile düzenlediğini öğrendiğinde deliye döner. Bunun üzerine genç kadın, terzisi ve en yakın arkadaşı olan Fazilet'i de yanına alarak, hayatının değişmesine neden olacak zorlu bir maceraya atılır.

Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina’nın Günlüğü

Yönetmen: Nurullah Yenihan, Engin Baştürk

Oyuncular: Onur Orhan Akgülgil, Emin Yaraç, Ufuk Yüksel

Ülke: Türkiye

Kaptan Pengu çizgi dizisinin sinema uyarlaması olan filmde, kaybolan arkadaşlarını ararken türlü maceralara atılan Kaptan Pengu ve arkadaşlarının hikayesi konu ediliyor. Sera gazları ve küreseller ısınma buzulların erimesine neden olmaktadır. Kaptan Pengu da eriyen buzullar için elinden geleni yapmaya çalısır. Tam da bu sırada üzücü bir haber alır. En yakın arkadaşı Putuk, eriyen buzuldan düşmüştür ve uçsuz bucaksız denizde kaybolmuştur. Haberi alır almaz arkadaşını bulmak için yola koyulan Kaptan Pengu’ya bu süreçte Misket, Pelik ve Mandalina da yardım eder. Ekip, arkadaşları Putuk’u bulmak için zorlu bir maceranın içine atılır.

Eltilerin Savaşı

Yönetmen: Onur Bilgetay

Oyuncular: Gupse Özay, Merve Dizdar, Ferit Aktuğ

Ülke: Türkiye

Eltilerin Savaşı, iki elti olan Sultan ve Gizem arasında yaşanan tatlı çekişmelere, bitmek bilmeyen rekabete odaklanıyor. Gizem ve Sultan elti olan iki genç kadındır. İkili arasında yaşanan ufak atışmalar bir süre sonra yerini tatlı bir rekabete bırakır. Birbirlerinin yaptıklarından geri kalmayan eltiler, kendilerini eğlenceli bir savaşın içinde bulur. Kardeş olan Selim ve Fatih de bir süre sonra eşleri arasında yaşanan bu rekabet rüzgarına kapılır. Sosyal medyaya düşkünlükleri ile bilinen Gizem ve Sultan’ın evlilik hayatlarına odaklanılan filmde, iki eltinin yarış içindeyken Selim ve Fatih’i nasıl etkiledikleri de gözler önüne seriliyor. Yönetmen koltuğunda Onur Bilgetay'ın oturduğu filmin senaryosunu, başrolde de yer alan Gupse Özay kaleme alıyor. Filmin kadrosunda Özay'a, Merve Dizdar, Ferit Aktuğ ve Uraz Kaygılaroğlu eşlik ediyor.

Bayi Toplantısı

Yönetmen: Bedran Güzel

Oyuncular: İbrahim Büyükak, Onur Buldu, Doğu Demirkol

Bayi Toplantısı, mecburen katıldıkları bayi toplantısında kendilerini birbirinden eğlenceli maceraların içinde bulan üç beyaz eşya satıcısının hikayesini konu ediyor. Namık, Adem ve Sadık, geçimlerini efnaflık yaparak sağlayan üç adamdır. Birbirlerini tanımayan bu üç adamın yolu katıldıkları bayi toplantısında kesişir. Hayatlarının zor bir döneminden geçen Namık, Adem ve Sadık, başlarına gelen olaylar sonrasında kendilerini macera dolu bir planın içinde bulur. Bayilerini kurtarmaya çalışan ekibin bu süreçte birbirine güvenmekten ve hızlı etmekten başka çaresi yoktur.

Parazit

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

Ülke: Güney Kore

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

Captain Marvel

Yönetmen: Anna Boden, Ryan Fleck

Oyuncular: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law

Ülke: ABD

Film, Carol Danvers'ın Captain Marvel'a dönüşümünden değil, Carol Danvers'ın Captain Marvel olarak dünyaya düşüşünden ilerliyor. Süper güçlere sahip, güzel bir kadın olarak dünyaya düşen Carol Danvers, gezegeni keşfettikçe kimi görüntüler hatırlamaya başlar. Geçmişte gezegenimizde yaşadığını ve burada bir hayatı olduğunu hatırlamaya başlayan genç kadının güvenebileceği tek kişi ise SHIELD çalışanı Nick Fury'dir. Geçmişini keşfettikçe kendine dair bilmediği yeni detayları keşfeden süper kahraman, bir yandan da şekil değiştiren düşmanları Skrull ırkı ile onu ölümden kurtararak kendileri gibi güçlü yapan erdemli Kree ırkı arasındaki savaşta önemli bir rol oynamaktadır. İki ırkın Dünya gezegeni üzerindeki savaşında bir taraf seçmek zorunda kalan Carol, bir süper kahraman olmanın gerçek anlamını keşfedecektir...

Black Panther

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o

Ülke: ABD

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır...

Editör: TE Bilişim