Turgut Ural, filmin Aralık veya Ocak ayında gösterime gireceğini, Balkanlar'dan Türkiye'ye gelenlerin yolda yaşadıkları dramı anlattıklarını söyledi.

'Elveda Balkanlar' sinema filminin çekimleri Pamukova ve Hendek'te yapılıyor. Turgut Ural'ın yazdığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu sinema filminde Esra Sönmezer, Ahmet Yenilmez, Sinan Bengier, Aysun Güven ve İzzet Çivril gibi oyuncular rol alırken, film Balkanlar'dan göç edenlerin göç yolunda yaşadıkları dramatik olayları anlatıyor. Filmin final sahneleri hafta sonu sona erecek. Turgut Ural filmde gerçek olaylardan alınan kesitler bulunduğunu belirterek, "Herkes bu projede kendinden bir şeyler bulabilecek. Herkesin bir göç hikayesi vardır. Bu projenin içerisindeki göçte, biraz daha yoğunlukta dram var. Gözyaşı çok fazla. Filmde hastaların, çocukların, kadınların Balkanlar'dan Türkiye'ye gelene kadar yolda yaşadıkları dramı anlatmaya çalıştık. Aslında çok güzel bir hikaye oldu, içinde gerçek olaylardan alınmış kesitler de var. Proje bir kültür projesi. Kültür Bakanlığı'nın desteği ile yapılan bir projedir. Çekimlerimizi Sakarya Pamukova ve Hendek ilçelerinde yapıyoruz. Artık final sahnelerini çekiyoruz. Bu hafta çekimler sona erecek. Usta oyuncuların rol aldığı film Aralık veya Ocak ayı gibi vizyona girecek" dedi.

Filmin oyuncularından Esra Sönmezer ise "Yoğun bir çalışma temposuyla birlikte ilk defa bir dram filminde keyif aldığım bir set ortamındayım. Çekimler zaman zaman bizi zorlasa da çıkardığımız işten mutluluk duyuyoruz. Komedi tarzı işlerde çok yer aldım, tercih edildim ama bir dönemi anlatan dramatik bir film de oynamak bana keyif verdi" diye konuştu.

Aysun Güven ise film teklifi geldiği zaman seve seve kabul ettiğini ifade ederek, "Güzel bir proje. Balkanlar'dan canımız pahasına kaçmaya çalışıyoruz. İnanılmaz keyifli çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman gözyaşı döküyoruz. Çok keyifle çalıştım. İnşallah hep beraber izleriz" dedi.

Editör: TE Bilişim