“Geçit”

Yönetmen: Dean Alioto

Oyuncular: Ryan Merriman, Jamie Tisdale, Myk Watford

Ülke: ABD

Korku türündeki Portal filminde hırslı bir hayalet avcısı olan Steven, çok riskli bir ritüel gerçekleştirir ve bu ritüelin sonunda "öteki taraf"a geçen bir kapı açılır. Steven ve ekibi, kendilerini bir anda eski bir şeytani güce karşı hayatta kalma mücadelesi verirken bulacaklardır.

“Aslan Krallığı”

Yönetmen: Jason Wright

Oyuncular: Kj Schrock, Sarah Taylor

Ülke: ABD

Aslan Krallığı büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunda, Samar ve çocukluk sırdaşı güvenilir Tusha, krallığı kurtarmak için uzaya macera dolu bir yolculuk yapar.

“Mürit”

Yönetmen: Severin Fiala, Veronika Franz

Oyuncular: Riley Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh

Ülke: ABD, İngiltere

Mürit, genç bir kadının, evlenmeyi planladığı adam ve çocukları ile birlikte gittiği tatilde yaşananları konu ediyor. Richard, hayatının ikinci baharında yaşayan bir adamdır. İki çocuğu ile birlikte yaşayan Richard, ikinci evliliğine hazırlanmaktadır. Sevgilisi Grace ve çocukların kaynaşmasını isteyen Richard, birlikte olmalarını sağlayacak kısa bir tatil planlar. Richard, çocukları ve Grace, şehirden uzakta bulunan bir tatil köyüne gider. Genç kadın, çocukların kendisinden hoşlanmaları için elinden geleni yapar. Ancak çocukların tek isteği babalarının Grace’den ayrılmasıdır. Yakında üvey anneleri olacak olan Grace hakkında araştırma yapan çocuklar, genç kadının yıllar önce yaşanan bir katliamdan sağ kurtulan tek kişi olduğunu öğrenir. Geçmişte yaşanan olayın travmasıyla boğuşan Grace, dağ evinden bir takım tuhaf olaylara şahit olur. Evin çevresinde yaşanan korkutucu olayların artmasıyla birlikte Grace, karanlık geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır.

“Kahramanlar”

Yönetmen: Metin Güngor, Aaron Huisenfeldt, Joe Saldana

Oyuncular: Andrew Hwang, Siso Kamburov, Joe Saldana

Ülke: ABD

Kahramanlar, gelişmiş dövüş teknikleri ve psişik yeteneklerini kullanarak suça karşı savaşan bir grup savaşçının hikayesini konu ediyor.

Yeniden vizyona giren filmler

“Görünmez Adam”

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

Ülke: ABD

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

“Kirpi Sonic”

Yönetmen: Jeff Fowler

Oyuncular: Jim Carrey, James Marsden, Tika Sumpter

Ülke: ABD, Japonya

Kirpi Sonic, peşine düşen yetkililerden kurtulup, şeytani doktorun elinde bulunan yüzükleri geri almaya çalışan Sonic'in hikayesini konu ediyor. Hükümet, insan biçiminde bir kirpi olan Sonic’i yakalamak için peşine düşer. Devlet görevlileri her yerde Sonic’i aramaya başlar. Sonic ise bu sırada şeytani Dr Eggman’ın ele geçirdiği yüzükleri geri almaya çalışmaktadır. Küçük bir kasaba olan Green Hills’in şerifi Tom Wachowski, Sonic’in peşine düşen hükümet yetkililerinden kaçmayı başarıp, doktordan yüzükleri geri alabilmesi için yardım etmeye karar verir. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır.

“Ip Man 4: Final”

Yönetmen: Wilson Yip

Oyuncular: Donnie Yen, Scott Adkins, Vanness Wu

Ülke: Hong Kong, Çin

Ip Man filminin devam halkası olan yapımda, WingChun dövüş tekniğinin ustası Ip Man, ABD’de WingChun okulu açarak yerel dövüş sanatları topluluğunu rahatsız eden öğrencisinin yanına gitmeye karar verir. Wilson Yip’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Donnie Yen bir kez daha Ip Man’e hayat veriyor.

Editör: TE Bilişim