Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin açılışına İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli,34. Ve 35. Söğütlü Festivali yağlı pehlivan güreşleri ağası Semih Güngör, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Belediyemizce bu yıl 35. sini düzenlediğimiz festivalimize hoşgeldiniz. Festivalimiz başladığı tarihten itibaren yağlı pehlivan güreşleri,  tarım fuarı ve çeşitli etkinlikleriyle ön planda olup bir ayağı da en iyi cins hayvan yarışması olan  geniş kapsamlı bir organizyondur. Çiftçilerimiz büyük bir özveri ile yetiştirdiği büyükbaş hayvanlarını burada yarıştırıyorlar. Tarım İlçe müdürlüğümüzden gelen yetkililerin incelemeleri üzerine dereceye giren çiftçilerimize  hediyeleri takdim ediliyor. En iyi cins hayvan yarışmasının ardından tarım fuarımızın açılışını yapacağız. Festival alanımız 30 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur. Her yıl firma çeşitliliğini arttırmaya özen gösterirken misafirlerimiz için sosyal aktiviteleri de arttırarak festivalimizi renkli hale getirmeye çalışıyoruz. Festivalimizin son günü ise Kırkpınar’ın rövanşı sayılan yağlı pehlivan güreşleriyle finalimizi yapıyoruz. 4 gün süren Festivalimize herkesi davet ediyorum. “dedi.

Söğütlü İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise  “Söğütlü Şehir merkezine en yakın mesafede olan ilçelerden biri olarak doğal güzellikleriyle verimli toprakları ve sanayisiyle bilenen önemli bir ilçedir. İlçe sakinleri de çalışkan ve üretken bir potansiyele sahiptir. Bu güzel belde de bugün 35.si düzenlenen ilçe ile bütünleşmiş Söğütlü Festivali gelecek nesillere kültür mirası olarak kalacaktır. Festival özellikle yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle tüm il genelinde vatandaşlar tarafından oldukça dikkat çekmektedir. Pazar günü ise güreş severler yoğun ilgi göstermektedirler. Bu büyük, güzel festivalde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ” dedi.

Festivalin programları şöyle,
 

19 TEMMUZ CUMA

14:00 Bisiklet turu etkinliği ( Belediye önünden festival alanına )

16:00 Geleneksel Okçuluk yarışmaları ve ödül töreni

20:00 Söğütlü Mahalleler Arası Dostluk Turnuvası Ödül Töreni

20 TEMMUZ 2019 CUMARTESİ

09:00 Trap atışları gösterisi

13:00 Yemek yarışması ve ödül töreni

21:00 Nostalji Film Gecesi gösterisi

21 TEMMUZ PAZAR

09:00 Yağlı Pehlivan güreşleri açılış töreni

Yağlı pehlivanların alana çıkması

10:00 Güreş müsabakalarının başlaması

17:00 2020 Güreş Ağası seçimi ve başpehlivan güreşlerinin final müsabakası

Editör: TE Bilişim