Sakaryaspor, sahasındaki sezonun ilk maçında Ergene Velimeşespor’a kalesinde 3 gollük bir skorla yenilerek çok kötü bir başlangıç yaptı. Karşında iyi bir takım olur yenilebilirsin, tamam da, grubun en zayıf ekiplerinden birisine böyle kötü bir oyunla yenilmek Sakaryaspor’a hiç, ama hiç yakışmadı.

Sakın ola ki ‘lisanslar yetişmedi, onun için altyapıdan alınan oyuncularla sahaya çıktık’ mazeretine sığınılmasın. Bunun böyle olacağı bilinmiyor muydu? Federasyon ile olan sorunları iki üç gün önceye alıp sorunu çözemezsen bu mağlubiyet kaçınılmaz olur.

Yönetim göreve başladığından bu maça kadar gündem hep federasyonda transferi açmak değil miydi? Böyle önemli bir konuyu çözmek son güne bırakılır mı? Anlamak mümkün değil.

Velimeşespor yenilgisinde kimse bahane üretmesin. Tek sorumlu yönetimdir. Böyle seyircisiz 3 maç daha var. Boş tribünlere futbol oynamak oyuncuyu motive etmez. Ancak, Sakaryaspor gelecekteki bu 3 maçta çok dikkatli olmak zorundadır.

Geçen sezonun en istikrarlı geri dörtlüsü Pazar akşamı hayal kırıklığı yaşattı. Bu kadar pozisyon hatası yapmasını anlamak mümkün değil. Tribünlerin bundan sonra oynanacak seyircili maçlarda Sakaryaspor’un ceza alacak olaylara bir son vermesi lazım. Taraftarı olduğu kulübe zarar vermek hangi düşünce ile olur ki? Yeter artık, yıllardır süregelen bu olayların sona ermesi gerekmez mi?

Sakaryaspor’un başarısı tüm yeşil-siyah sevdalılarının mutluluğu olmayacak mı?