Sakaryaspor’da uzun bir süredir kongre meselesi tartışılıyor. Pandemi sürecine denk gelmesi nedeniyle daha önce iptal edilen kongrenin 6 Mart’ta yapılacağı ilan edilmişti. Ancak Sakarya’nın pandemi sürecinde en yüksek riskli şehirler arasında olması nedeniyle 6 Mart’ta yapılması planlanan kongre yine iptal oldu.

Bu durum kimilerinin tepkisini çekti. Kongrenin bir an önce gerçekleşmesini isteyen gruplar olduğunu biliyoruz. Buna karşın kongre yapılmasının bu süreçte yarardan çok takıma zarar vereceğine inananlar da mevcut.

Ligde dördüncü sırada mücadelesini sürdüren Sakaryaspor 26 haftayı geride bıraktı. Önümüzde son derece kritik 12 maç var. Yeni teknik direktör Serdar Bozkurt ile sezon başındaki performansa göre biraz daha kendini toparlayan bir Sakaryaspor izliyoruz. Taşlar biraz geç olsa da yavaş yavaş yerine oturuyor.

Bu 12 haftada elde edeceğimiz sonuçlar üst lige çıkma hedefimizi belirleyecek. Sakaryaspor camiasının şu anda düşünmesi gereken, tam konsantre bir şekilde odaklanması gereken tek konu budur.

Bunun haricindeki meseleler şimdilik bir kenarda tutulabilir. Bu 12 haftayı sorunsuz bir şekilde tamamlayıp, birinci lige çıkmayı düşünmeliyiz.

Yönetim meselesi şu an için öncelikli mesele değildir. Zaten gerektiğinde eline cebine atan, Sakaryaspor için para harcayan ve büyük bir kriz yaşatmayan bir yönetim var.

Bunun için telaşe kapılmaya hiç gerek yok. Sakarayspor camiasının şu an için odaklanması gereken konu belli.

Bunun haricindeki meselelerin peşine takılıp, camianın üzerinde kaos oluşturmanın pek de bir gereği olmadığını düşünmüyorum. Bu suni tartışmaların, gereksiz gerilimlerin şu anda Sakaryaspor’a bir yararı olmaz. Daha çok zarar verir.

Zaten ligin bitmesine çok az bir süre kaldı. Hayırlısıyla şu lig tamamlansın. Ondan sonra gereken kongre kararı alınır ve pandemi sürecini de inşallah geride bırakıp sağlıklı bir şekilde kongremizi gerçekleştiririz. Ama önce şu 12 haftaya odaklanalım.

Milletvekili Atabek’ten açık çek
AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, geçtiğimiz günlerde ASKF’yi ziyaret etti. Ziyaretle ilgili olarak basınla bir haber paylaşıldı. Haberde Atabek-ASKF buluşmasının içeriğine dair bilgilere yer verilmiş.

Açıklamada Atabek diyor ki, ‘Ankara’da yapılması gereken girişimleri yaparak takip ederim. Sizler kadar spora vakıf olamayabilirim, lütfen bana söyleyin ya da beni yönlendirin. Yapılması gerekenler konusunda beni uyarın. Ben her zaman sizin yanınızda ve destekçinizim.’

Öncelikli olarak AK partili milletvekilinin sözlerinin hemen başında spordan ASKF yöneticileri kadar anlamadığını samimiyetle belirtip, ancak bunun karşısında Ankara’da takip edilmesi gereken konuların takipçisi olacağını belirtmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Zaten Sakarya’daki bir sivil toplum kuruluşu iktidar partisi temsilcisinden ne bekleyebilir ki? Milletvekillerinin her konunun uzmanı olması gerekmiyor. Ya da sadece iyi bildikleri konularda insanlara destek olması da beklenemez. Bir milletvekilinin ben şu konulardan anlıyorum, size sadece bu konuda yardımcı olabilirim demesi çok da anlamlı bir durum olmasa gerek. Bu yüzden Atabek’in sözlerinin önemli olduğunu düşündüm. Atabek açıkça beni çalıştırın diyor. Spor konusunda size nasıl yardımcı olacağımı söyleyin diyor. Bunlar Sakarya için güzel sözler.

Atabek’in bu sözlerinin aslında sadece ASKF için söylenmiş olmadığını düşünüyorum.
Milletvekili Atabek’in bu sözleri başta belediye başkanları için de geçerlidir. Spor alanında bir şeyler yapmak isteyen belediye başkanları Atabek’in kapısını çalabilirler. Ankara’da halledilmesi gereken işleri bu şekilde takip edebilirler. Bu sayede ilçelerdeki sportif yatırımlar da biraz artmış olmaz mı?

Bülent Uygun'a başarılar
Özellikle Sakarayspor kongre süreçlerinde ismi çokça zikredilen Bülent Uygun süper lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'la anlaşmış. 
Sakaryalı teknik adamın süper ligde başarılı olması Sakarya için tabi ki önemlidir. Uygun Sakarya'yı bilen, Sakaryaspor camiası ile iç içe olan bir isim. Sakarya'da yetişen futbolcuları gittikleri takımlarda değerlendirmek isteyeceğinden de şüphe etmiyorum. Uygun’un Sakaryaspor’la duygusal bir ilişkisi var. Yeri geliyor maddi destek bulmaya çalışıyor yeri geliyor Başkan adayı çıkarıyor. 
Çaykur Rize ise süper ligde zor günler geçiren takımlardan biri. Sumudica ile üst üste başarısız sonuçlar aldı. Sumudica da görevden ayrılırken Rizespor’un yaşadığı krizlerin altında sporcuların konsantrasyonlarının bozulmasının yattığını söyledi.
Bu açıdan Bülent hocayı zor günler bekliyor. Kulübü bulunduğu noktadan daha iyi bir yere taşırsa büyük bir iş başarmış olur. 
Süper ligin alt sıralarda son yıllarda görmediğimiz çapta bir mücadele veriliyor. 
Küme düşmeme mücadelesi veren takımların kötü takım olduğunu söylenemez. İnşallah böylesi bir durumda Bülent Uygun Rize'de başarılı olur. Kendisine başarılar diliyoruz.


Engin Korukır’a geçmiş olsun
Bir yıldır devam eden korona sürecinde gün geçmiyor ki sevdiklerimizle ilgili bir şey duymayalım. Her gün bir yakınımızla ilgili bir şey duyuyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu kez şu anda Serik Beleidyespor’u çalıştıran Engin Korukır’ın koronaya yakalandığını duyduk. Korukır, Sakaryaspor camiası için özel isimlerden biridir. Hem Sakaryaspor formasını giymiş hem de Sakaryaspor da teknik direktörlük görevini üstlenmiş bir isimdir.

Korona sürecini biraz ağır geçiren teknik adam hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmış.

Engin hocaya çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah tez zamanda şifa versin ve bu hastalığı geride bırakıp sağlıklı günlere dönmesini nasip etsin.