Sevgili okurlarım; uzun zamandır sizlerden ayrı kaldım. Bugün yeniden sizlerle buluşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Sizlerden ayrı kaldığım süre zarfında ülkemizde ve şehrimizde önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bu önemli olaylardan birisi de Koronavirüs salgınıydı. Bildiğiniz üzere dünyayı olumsuz etkisi altına alan bu virüs, bizlerinde adeta kâbus dolu günler yaşamasına neden olmakta…

Tabi bu zorlu süreci geçirirken aynı zamanda birçok uygulama ile de imtihandan geçtik. Salgın süreci hala devam etmekte, uzmanların verdiği bilgiler ışığında kurallara uymanızı kendi sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı açısından önemsemenizi tavsiye ederim.

Zorlu geçen bu dönemde başta fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına, kolluk kuvvetlerine ve devlet görevlilerine teşekkür ederim. Aynı zamanda salgın yayılmasın diye mücadele eden; maske yapan  Ayşe teyzeye, torunlarından uzak kalan Ali amcaya kısacası sürece katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunarım.

Yazımın devamında yaşanılan sıkıntılı günlerde Kocaali’de nasıl bir dayanışmanın olduğunu sizlere aktarmak istiyorum. 65 yaş üstü ve sokağa çıkamayan kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasında bizzat ziyaretlerde bulunup gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayan belediye başkanı Ahmet Acar’a ve belediye başkan yardımcılarına şahitlik ettik. İlçe halkının mağdur olmaması için gece gündüz çalışan ve gerekli önlemleri alan Kocaali belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Halil Esen hocamızın ismini zikretmeden geçemeyeceğim.

 Kocaali’de pandemi sürecinde en büyük fedakarlık yapan kurumlardan birisi de  “muhtarlık” kurumuydu. Gerçekten canla başla özverili bir şekilde çalışma gösterdiler. Ramazanda bir araya gelerek kumanya toplayıp güzel bir organizasyonla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştılar. Kelimelerle anlatılamayacak işlere imza atarak halkın yaralarına merhem oldular. Bu nedenle her birisinin isimlerini burada zikretmek istiyorum;

Açmabaşı Ali ŞİRİN, Ağalar Sinan Barış KONYALI, Akpınar Ömer TURGUT, Aktaş Kerim BERK, Alandere Avni AKBALTAOĞLU, Aydoğan Halim YAVUZ, Beyler Zekeriya BAĞ, Bezirgan Murat Ali DUMAN, Caferiye Eray ÖZDEMİR, Çakmaklı Metin BIÇKIN, Çukurköy Kemal ALEMDAR, Demiraçma İlyas YILMAZ, Görele Ergün TİRYAKİ, Gümüşoluk Bilal HAZAR, Hızar Seyfullah KEF, Kadıköy Soner GÜNEY, Karalar Mevlüt KAŞ, Karapelit ALİ SARIOĞLU, Karşı Erson AKKUŞ, Kestanepınarı Selahattin SERHOŞ, Kızılüzüm Baki FİLİCİOĞLU, Kirazlı Süleyman ÇAĞLAYAN, Koğukpelit Davut ALEMDAR, Kozluk Halil KILIÇASLAN, Köyyeri Aydın UYSUN, Küplük Hüseyin İPEK, Melen Mürteza ORAL, Merkez Mehmet KURU, Selahiye Halit DEPE, Süngüt Mustafa TEMİZKAN, Şerbetpınarı Metin TENKOĞLU, Yalı Murat ÖZDEMİR, Yalpankaya Hüseyin TUNCA, Yanıksayvant Abdullah ZURNACI, Yayla Ertuğrul AKYÜZ ve Yeni Mahalle Cemal GEÇİCİ muhtarlarıma teşekkür eder, gösterdikleri örnek çalışmalardan dolayı kutlarım. 

Salgın sürecinde, ismini sayamadığım halkın yararına işler yapan tüm değerli Kocaalili hemşerilerime minnettarım.   Allah (C.C) bu zor günlerde hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Sağlıcakla kalın…