Sapanca’da ormanlık alana yapılmak istenen bungalov projesi kapsamındaki teleferiğe karşı bölge halkı 1 haftadır direniyor. Sapanca Belediyesi tarafından yapılmak istenilen projeye tepki gösteren halk “Teleferiğe değil yerine karşıyız. Orman ve mera teleferik için talan edilemez” diyor.

Söz konusu alan aynı zamanda bakanlık tarafından “acil afat toplanma bölgesi” olarak tescillenmiş durumda.

Bursa Teleferik isimli bir şirket tarafından ihalesi alınan proje uygulanırsa 17 dönümlük orman ve mera alanı yok edilecek, daha önce konuyla ilgili yaptığımız haberlerde de katledilen ağaçların resimleri paylaşıldı.

Gece gündüz demeden toprağı, anıları ve doğal güzelliğin yaşaması için tutulan bu nöbette halkı dinlemeliyiz, insanlar 1 haftadır tüm hayati düzenlerini bozarak ciddi bir direniş içerisinde, bu direniş geleceğimizin, çocuklarımızın ve anılarımızın betonarme arap kültürüne boğulmasına müsaade etmemek için.

Orada direniş içerisinde olan vatandaşlar astıkları pankartta şu sözü söylüyor; ‘’Teleferiğe değil yerine karşıyız, Kırkpınar hepimizin sahip çıkalım’’

Vatandaşı n dediğine göre; bu yeşil alan 1945 yılında 4 sülale büyüğünün şartlı olarak belediyeye bağışladığı bir alan. Buna dair tapular da ellerinde. İhale şartnamesinde en az 3 bin metrekarelik iki katlı yer altı otoparkı da gözüküyor. Ama buna karayolları bölge müdürlüğü izin vermedi.

Çocukların ellerinde; ‘’Eğer bu parkı yıkarsanız nasıl oynayacağız bu çocukları üzmeyin’’ pankartları var, orada masumluğun ve geleceğin huzur nöbeti tutuluyor.

Yatırım güzeldir, ilçemizi ve ilimizi kalkındırmak için her projenin destekçisiyim. Burada ki vatandaş teleferiğe değil, yerine karşı. Bu dinlenmeli, istişare edilmeli.

Atıl alanlarımız var, kullanılmayan kör yerlerimiz var. Bu alanlar değerlendirilmeli, Kırkpınar doğasıyla, huzuruyla insanların ruhlarını dinlendirdiği çerkes köyüdür. Atalarımız burada yaşamış, uzun yıllar bu bölgeye emekler vermiş, eski belde başkanı Niyazi Bağdat ve ekibi Kırkpınar’ı Kırkpınar yapmak için canla başla çalışmıştır.

İşten çıkıp evime gittiğimde tüm yorgunluğumu unuttuğum yer burası, acısıyla tatlısıyla el ele verdiğimiz Kırkpınar burası. Haklı bir direniş var burada.

Gelin bu teleferiğin yerini oturup halkla istişare edelim, tartışalım, konuşalım. İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar, İhaleyi alan firma bölgeye güvenlik görevlisi adı altında halkı kin ve nefrete sürükleyecek, kutuplaşma oluşturan bir kitle getirmiş; dere gider kum kalır.

Arap baharı akıp geçtiğinde elimizde hayalleri yıkılmış gelecek nesiller, parkı çalınmış çocuklar bırakmayalım. Bu doğaya, bu tabiata sahip çıkalım.

Bir halk meclisi oluşturulsun, vatandaş belediye yetkilileri ve de ihaleyi alan firma yetkilileri ile bir söyleşi havasında görüşme yapalım.

Belediye ne diyor? Yatırım yapacağız; amaç ne ? Sapanca gelişsin, güzelleşsin..

Vatandaş ne diyor? Yatırım yapın ama doğru yer olsun. Sapanca gelişsin, güzelleşsin..

Bursa Teleferik ne diyor? Yatırım yaptık, başlamayan inşaata iki milyon masraf yapıldı, proje yapılacak deniyor.

Burada Belediyemizin ve halkın ortak gayesi SAPANCA…

Herkesin amacı ortada değil mi? İnanıyorum ve inanmak istiyorum ki Sapanca Belediyesi de bu halkta Sapanca’nın kötülüğünü istemiyor.

Gün el ele verme günüdür. Gün birlik günüdür. Belediyeye açık çağrı yapıyorum halkla aranızda köprü olurum, bu sorunu el ele verip çözeriz. Elinizi vicdanınıza koyun ve halkı dinleyin, istişare edelim.

Kırkpınar hepimizin, yerel kültürlerimize zarar verecek ve halkı kutuplaştıracak bir adımdan uzak durmalıyız.

Sevgilerimle, hoşçakalın…