60-80 Yaşındakiler…düşündünüz mü hiç kim bunlar?2020 Yılında Corona Virüsü ile hatırlanan,15-25 yaşlarında iken de en çok tehlikede olan bu nesil.

Gelin o nesilden söz edelim.Bizi bizden dinleyin sonra ne derseniz deyin.

1940 ile 1960 yılları arasında bu Dünyaya merhaba demiş ,en genci 60 en delikanlısı 80 yaşında!

Hala 18’lik ideallerinin peşinden koşan,hesapsız bir nesil.Okullarda ABD tarafından süt tozu içirilerek beslenmiş bir garip nesil.

Bırakın renkli resimleri pek çoğunun hiç resmi bile olmamış,hiç biri(aslında pek çoğu)  ,kreş dershane,özel okul görmemiş,üstelik hepsi kızıl, kızamık verem, tifo gibi pek çok hastalıkları da görmüş bir nesil.

Bunlar profesörlere ders verecek kadar bilgi sahibi olan bir tuhaf nesil.Harp görmüş, darp görmüş,baskı,çatışma görmüş,ihtilallerden,muhtıralardan ve ayaklanmalardan sağ salim paçayı yırtmış,en az 10 ekonomik krizden nasibini almış,ama yılmamış.

Tecrübe abidesi,yoklukla  terbiye edilmiş,direnç abidesi bir nesil.

Bu nesil özel bir nesil.Haklı veya haksız birbirini Vatan için katletmiş,vurmuş vurulmuş,dövmüş dövülmüş,iftiraya uğramış bir nesil bunlar.O yılların Deli Tayları.

Bu nesil bir üretim harikası mı?Yoksa bir üretim hatası mı olduğu tartışılır.Ama bu neslin istisnasız tamamı karşılıksız hesapsız Bu VATANI SEVMİŞ.

1960-1980 yılları arasın da doğanlar gerçekten özel üretim.Kardeşlik paylaşma duygusu zirve yapmış,çok kitap okumuş.En azı liseyi bitirmiş.Hayatı yaşayarak öğrenmiş.Bir çoğu okurken,çalışarak harçlığını çıkarmış,ne ailesine,ne devletine ekonomik yük olmamış.Geneli bir baltaya sap olmuş.Ezilmiş  ama ezik kalmamış,eğilmemiş,el etek öpmemiş.Aç yatmış,kuyruğu dik tutmuş.Kan kusmuş,kızılcık şerbeti içtim demiş şahsına münhasır ÖZEL BİR NESİLDİR bu nesil.

  Görevini,sorumluluğunu bilen,onuru için bir pireye bir yorgan yakan,öfkeli, hırçın bir acayip nesi bu.

1940-1960 yılları arasında doğan bu DİNAZORLARA iyi bakın.Bu neslin öfkesinden sakının.Bunların kimi sokakta oyun arkadaşım.Kimi ilkokul arkadaşım.Kimisi de ömrümüzü adadığımız bir ideal uğruna mücadele vermiş yol arkadaşlarım.

Sizin eviniz de bunlardan varsa,bunları koruma altına alın.Bunların nesilleri tükendi,üretimleri sonlandı.Neden bu nesil ÖZEL biliyor musunuz?

Bu neslin üzerinden silindir gibi Devlet,dozer gibi Dünya, ezdi geçti.Hayat bu nesli sınadı,öğüttü ama tüketemedi.Bu çarktan kurtulabilen şükretmeyi,tevekkülü,sabırlı davranmayı,yaşamayı,YOLDAŞLIĞI,ÜLKÜDAŞLIĞI öğrendi.Hayatta kalmayı bildi.

Bu nesil ihanetin acısını,dost hançerinin sancısını,son lokmayı paylaşmayı,sadakati ve vefayı bildi.

B nesil,katı,aksi,deli,serttir.Bir o kadar da merttir.

Bu neslin yaşarken  öğrendikleri bilgi,kaybederken edindikleri tecrübe en büyük servettir.

Yani bu 1940 ve 1960 yılları arasın da doğan Dinozorlar tam bir müzelik antika nesildir.

Onun için,1940 ile 1960 arasın da doğmuş,hala inadına yaşayan ana,baba,amca,dayı,yenge,teyze,hal  dede,anneanne,babaanne her neyiniz varsa değerini bilin!Çünkü bunlar elinizde ki son değerli hazinelerinizdir.Oturun onlarla konuşun,dinleyin.Onlardan geçmişi öğrenin.Sonra arar da bulamasınız.Çünkü onlar yakın tarihin son canlı kaynak kişileri.Her biri ayaklı sözlü yakın tarih kitabıdır.Benden söylemesi.TANRI TÜRKÜ KORUSUN

Bu yazı Hasan Basri Beken in sosyal medyada ki yapımından aynen alınmıştır.Bu günler de yeni karalar alınacak.Yaşlılar yukarı da tarif edildi.Gençler de istikbalimiz dir. Ne sebeple ölürsen öl, bana Corona dan  gelmeyin yaklaşımında ki yöneticilerimiz;yaşlılar, kalpten,tansiyonda,şekerden gençlerimiz de psikolojik sorunlarda gidecek.Bize de  bilimsel ve pratik çözüm bulun artık.

Sağlıklı günler dileğiyle.