Yeni bir güne başlarken insanlık tarihini değiştiren ve çok uzun süredir beklenen bir haber duyulmaya başlandı. Bütün haber kanallarında hatta haber kanalı olmayan kanallarda, yazılı basında, magazin dergilerinde her yerde bu haber baş köşede yer aldı. İnsanlar adına yaşanılabilir başka bir gezegen bulunmuştu. Uzmanlar sadece bu gezegeni bulunmakla kalmamış aynı zamanda bu gezegene ulaşım sağlayabilecek bir uzay mekiği de tasarlamıştı. Kısacası bu gezegen sayesinde insanlığın yüzyıllardır beklediği uzay turizminin ilk adımı atılmış oldu.

Her zaman olduğu gibi bu keşfedilmiş gezegene bilim insanları haricinde ilk gidecek olan insanlar tabii ki bu gezegenin en zengin insanları olacaktı. Önce bilim insanları gönderildi. Onlardan gelen olumlu raporlar sonrasında da zengin insanlar ilk uzay turizm yolculuğuna başladılar. Gezegene vardıklarında her yer çoraktı. Atmosferi vardı fakat pek verimli bir yer değildi. Burada dikkat çekici bir özellik vardı. Gezegende kaldığınız her on saatte iki veya üç kilo veriyordunuz. Hareket etmeseniz bile bu kilo kaybı yaşanıyordu. Bazen sağlık sorunlarına yol açsa da bu haber dünyada büyük bir hızla yayılmıştı. Bunun yanında gezegenin toprağının cilde iyi geldiği hatta bu toprağı cildine sürenlerin bir daha sivilce, siyah nokta gibi şeylerle karşılaşmadığı söyleniyordu. Bu söylemlerden sonra bu gezegene gitmek için dünya da kıyasıya bir mücadele başladı. İnsanlar, kilo verdirme özelliğine sahip olan bu gezegene gitmek için varını yoğunu sattılar. Bazıları yıllarca biriktirdiği birikimini, bazıları emekliliğinde yaşayacağı evini, lüks arabasını ne var ne yoksa sattılar. Herkes o gezegene en azından bir hafta gidip kilolarından kurtulmayı ve aynı zamanda verimli toprağını ciltlerine sürmeyi hedefliyordu. Yeni bir yaşam formu olabileceği, farklı bir gezegene adım atma heyecanı, o gezegene adım atacak sayılı insan ırkından biri olacağı gibi bilimsel ve tarihi değerlerin hiçbir anlamı yoktu. Önemli olan o gezegene bir an önce gidip söylendiği gibi ilk on saati hızlıca geçirip iki veya üç kilo vermekti. Sonrasında da dışarı çıkıp etrafa bakmadan yere eğilip toprağı her yerine sürmekti.

Kilo vermek ve cilt güzelliği için o gezegene gidip dönenler dünyadaki arkadaşlarına, yakınlarına gezegenin marifetlerini öve öve bitiremediler. Toprağın şifalı olmasından, durduğun yerde kilo vermeye kadar her şeyi anlattılar ama kimse gezegenin dağlarını, ovalarını, oluşumlarını anlatmadı. İlk geri dönen kafilelerin anlattıklarından sonra o gezegene gitmek için var olan talebin yüzlerce katı talep oluşmuştu. Gezegene mekik gönderen uzay turizmi şirketi bu kadar talebi karşılamayacağını duyurunca hemen farklı ülkelerde bu işi yapacak yeni uzay turizm ajansları kuruldu. Büyük bir pazar oluşturuldu. Kilo verme çılgınlığı ve parlak bir cilde sahip olma isteği artık dünya sınırlarını resmi olarak aştı. Geriye boş spor salonları, terk edilmiş yürüyüş bantları ve kilo vermek için o gezegene gidenleri izleyen insanlar ile dolu bir dünya kaldı.