İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ bu müthiş öngörüyü 8-10 gün önce açıkladı. Nasıl bir gafletteysek pek konuşulmadı.

Ümit Özdağ özetle, Türkiye’de resmi makamlar 5.3 dese de; gayri resmi 6.7 milyon sığınmacı olduğunu ileri sürmüştü.

“ 2040 Yılında Kilis bir Türk kenti değil, Suriye’deki Ayn El Arap şehri olacak!”diyordu.

“ Türk kadınının doğum oranı 2.3, Suriyeli kadının 5.3…2040 Yılında Suriyeli sayısı 7 milyon 460 bine çıkacak.

Türkiye’de her 13 kişiden 1’i Suriyeli olacak. Kayıtsızlarla birlikte 10 milyon Suriyeli... ”

***

İYİ Partili İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bence, çok önemli bu uyarıyı zamanında yapmış. Testi kırılır hale gelir gibi ise de?

AK Parti Sakarya Milletvekilleri bu çok önemli uyarıyı da görmezden gelebilir. Hatta, gaflet Sakarya’da bu hatayı da başarı gibi gösterebilir?

İYİ Parti ve CHP bence ÖZDAĞ’ın gözlemini Sakarya için öncelemeli. Bazı sokaklarımız Suriyeli esnafın eline geçer gibi? Çıracılar’ı gördüm…

Sabihahanım Okulu yanı, arkası ile Kız Meslek Lisesi’ne çıkan hemen tüm sokaklar da.

Suriyeli göçü başladığı günden bu yana; Adapazarı-Sakarya’da yerel doğum oranı nedir? Sığınmacılar doğum oranı nedir? İlçeleri de bilmek şart; neden?

21 Sene sonra 2040 yılında; ilçelerimizde, sokak ve mahallelerde Suriye çoğunluğu oluşacak mı?

Bu bilerek oynanan dış mihrak kurgusu mu? Kaygı yetmez! Bilmek, yarının ülke güvenliği için önlem almak başka!

***

Ülke Güvenliği mutlaka Beyin Fırtınası yapıyordur:

Sığınmacıların büyük kısmı gerçekten, çoluk çocuğunu savaş dehşetinden kaçırmak için sığınmıştır. Kişisel bencillikte çoktur, korku da.

Ama, şu da kesindir ki, Esat Rejiminin bilerek yolladığı görevli(?) bireyler de çoktur…İçimize sokulan yılan kuşkusu kolay geçiştirilemez.

Türkiye’ye sığınan kimileri de, kendi hataları ile bir sürü suça, yanlışa karışır. Bedel ödetilince de, canını borçlu olduğu ülkemize düşman kesilir.

Yani; her türlü ihanet-melanet 2040’da zirve yapabilir?

Devlet; böylesi çerez konuları zaten bilir, izler… Ya, Siyaset? Yaptığı, bizi bu günlere getiren yanlışları göremezse? Siyasette Devlet Liyakati sınırlıdır.

“ YÜCE Meclis!” duruşu ile; sadece Suriye ile de değil; tüm komşu ülkelerle, hatta dünya ile “ Sıfır Sorun !” günlerine dönebilmenin aklı tükendi mi?

***

Türkiye’nin, yıllardır itilen kakılan, Ayrımlarla Kamu Yönetimlerinden uzak tutulan; muhteşem bir Eğitimli çağdaş gençliği var.

Bilinmeli ki; ne Ekrem İmamoğlu sürprizdir, ne de Mansur Yavaş ve diğerleri. Ki; Onlara köklü bir çok CHP’li de karşıydı, karşıdır?

Bu ülkede Büyükerşen; Meral Akşener gibi kadın-erkek bireyler de var artık. İmamoğlu, Yavaş gibi liyakatli ve yürekli gençlerde var!

Örnek gibi sunduğum Başkanlara, 3-5 dakika siyasetten arınarak bir bakın… Akıl dışı siyasi kösteklemelere karşın, işlerinde hala saygılı, sakin, özgüvenliler.

Ekonomi yerle bir olmaya gidiyor. Onlar tasarrufla hayata tutunarak halkına güven veriyor. AK Parti şu ayrıntıyı bile görmez mi, bal gibi görüyor; mesela?

Kim talimatladıysa? Ülkemizin Devlet Bankaları Seçilmiş kimi belediyelere Borç-Kredi vermiyor. Amaa; Dünya ülkeleri çok daha ucuz faizli kredi veriyor.

***

Şu gün Sakaryalı Esnaf,” Sakarya’da yabancılara ait 166 işyeri var !” deyince; benim uykularım kaçar.

Başıma bir şey gelse benim yanımda Esnafım, Komşum olur; nasıl uykum kaçmasın? İşyerini yabancıya kaptıran her esnaf için kaygılanırım.

Türk gençliği işsiz, gelirsiz…Ucuz-mecburcu yabancı işçi çalışıyor, işi var gibi. SSK yok, vergi yok… Devletimizden maaşlı, maddi destek de alırlar…

AK Parti, ilk seçimde gider gibi. Ama, hala yanlışta ısrarcı. Aslında gidişi görüp, kazandığını aklamak için içerden kaçış aklı çoktan başladı bile?

Ülkeyi ve bizi huzur, barış ve Doğru Ekonomiye taşıyacak Siyaseti görmek şart.