Serdivan’ın göbeğinde bir bina, hemen her gün geçiyorum önünden. Binanın üzerinde bir yazı ‘’KEŞKESİZ DEĞİŞİM İÇİN’’. Görmemek mümkün değil, bir çoğunuzun da dikkatini çekmiştir zaten. Bir medikal estetik merkezinin sloganı bu. Çok iyi bir slogan, amacına uygun, dikkat çekiyor ve kendine çağırıyor. Her yerde olduğu gibi ilimizde de bu amaca hizmet veren yerlerin sayısı hızla çoğalıyor. Nedir ,nasıl ne biçimde hizmet veriyorlar başka bir günün başka bir yazımın konusu olabilir…

Ben, bugün sadece, takıldığım ve beğendiğim bu slogan üzerinde duracağım… KEŞKESİZ DEĞİŞİM İÇİN.

O SLOGANI gördüğümde bir düşündüm istemsiz…

Gönül ister ki, ilk, orta lise eğitim kurumları dışında da amacı eğitmek, amacı geliştirmek, amacı, gelecek denen yere gelindiğinde de yol göstermek, amacı mesleğinde ilerletmek olan yerler de açılsın burada. Sloganları, ‘’bilgiyi keşfet’’ olsun mesela, ‘’değişim için eğitim’’ olsun , ‘’keşkesiz gelişim’’ yazsın bir bina da da. Güzelliğe açılan kapı yerine ‘’ bilgiye açılan kapı’’ densin örneğin… Keşke’siz değişim kadar dikkat çeksin ve bir o kadar rağbet görsün istedim ve keşke dedim…

Herkes güzeli sever , hepimiz güzel olmayı isteriz. Nevi ne olursa olsun, insan ,hayvan, bitki ,cisim hepimiz önce güzel olanı seçeriz. Ama güzellik… salt güzellik; bugünün ve geleceğin güvencesi, güzellik mutluluk, güzellik kaliteli yaşama giden yol ,güzellik refah, güzellik içsel mutluluk, güzellik her kapıyı açan bir anahtar olmaya doğru gidiyorsa, çok çalışmam gerek çok yerine, çok güzel olmak gerek çok deniyorsa üzerinde bir durup uzun uzun düşünmek gerek!!!

Verilen hizmetler ,sektörde ki gelişmeler, güzelleştirmek adına her güne yenilikler ,hep daha güzel olmamız için yapılan çalışmalarla çirkin olmak(özellikle parası olanlar için), çirkin görünmek neredeyse imkansız iken aynaya bakan herkes NEDEN mutsuz!!! Diye düşünmeden de edemedim.

Kadın , erkek, genç yaşlı gözetmeksizin, ihtiyacı olsun olmasın değişimin ve güzelleşmenin, değiştiyse daha çok değişmenin, güzelse de, daha çok güzelleşmenin peşinde olduğumuz şu süreçte insanlığın ve hizmet veren bu sektörün nereye kadar gideceğini en çokta nereye varacağını benim gibi merak etmiyor musunuz siz de?

Tamam güzellik her zaman herkes için en çok istenen, arzu edilen, kıskanılan bir özellik oldu ama sanmıyorum ki şu içinde olduğumuz dönem kadar sadece güzellik için çalışılmadı.(Depremler oluyor olsun ben güzel olayım, salgın hastalık corona virüsü hızla can almaya devam ediyor ama olsun biz yine de güzel olalım!!!)

SON ZAMANLARDA biride demiyor ki ; Güzellik ayrıntıda gizlidir, Güzelliğe giden yol senin içinde, Güzellik mutlulukla başlar.

İşte bir slogan ‘’ Keşkesiz değişim için’’ sabah sabah bunları düşündürttü bana dedim ya tamamen istemsiz…

Sonra Holywood yıldızı ve moda ikonu aynı zamanda büyük bir hayırsever Audrey Hepburn’un güzelliğe ilişkin biz kadınlara ve güzelliği dış görünüşle değerlendiren çoğunluğa rehber olacak nitelikte, sizlerle paylaşmak istediğim şu sözleri çıktı karşıma. Bugün bu cümlelerle de sonlandırmak istedim yazımı…

“Çekici dudaklara sahip olmak istiyorsanız, dudağınıza tatlı sözden başkasını dokundurmayın. Güzel gözleriniz olmasını istiyorsanız, güzel insanlarla göz göze gelin, gerçek dostlar edinip sık sık görüşün. İdeal beden ölçülerine sahip olmak ve zayıf kalmak istiyorsanız, yemeğinizi yoksullarla ve açlarla paylaşın. Alımlı saçlara sahip olmak istiyorsanız, çocuğunuzun günde en az bir kere saçlarınızı okşamasına izin verin. Dikkat çekici pozlar vermek istiyorsanız, yanınıza bilgelik ve alçak gönüllüğü alarak yürüyün. Asla cahilce ve gururla yürümeyin. Bir kadının güzelliği giydiği elbisede, beden ölçülerinde ya da saç stilinde değildir. Bir kadının güzelliği gözlerinden okunur. Çünkü gözler, kalbe yani aşkın yaşadığı ülkeye giden kapıdır. Bir kadının güzelliği, yüzünden değil içinde sakladığı ruhundan okunur ve geçen yıllarla birlikte daha da artar.”