Kırşehir karşısında oynanan kötü futbol taraftarı ve Sakaryaspor camiasını derinden üzmüştü. Kimle konuşsak bu futbolun tekrarlanmaması için dua ettiğini söylüyordu. Teknik ekip ve futbolcuların da Kırşehir maçından gereken dersi çıkardıklarına inanıyorduk.

Bu açıdan teknik direktör Serdar Bozkurt’un Mamak maçı kadrosunda bazı değişiklikler yapması bekleniyordu. Öyle de oldu. Kendi sahamızda 1-1 berabere kaldığımız Kırşehir maçında orta sahada mücadele eden Caner, Çağrı ve Alpay Mamak deplasmanındaki maçta yerlerini Nuri, Mehmet Boztepe ve Hakan Aslantaş’a bıraktı.

Bu değişiklikler takıma pozitif manada bir katkı da yapmış. Çünkü Mamak deplasmanı bizim açımızdan kolay bir deplasman değildi. Geçtiğimiz hafta süper ligde lig sonuncusu Gençlerbirliği’nin Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendiğini aklımızda tutarsak küme düşmeme mücadelesi veren Mamak deplasmanının hiç de kolay geçmeyeceğini önceden kestirebiliyorduk.

Play-Off iddiasını sürdürebilmesi için galibiyet parolasıyla sahaya çıkan yeşil siyahlılar sadece ilk 11’de değil aynı zamanda maçın başından itibaren oyun tarzıyla da farklı bir futbol ortaya koydu.

Bir an önce golü bulmak isteyen oyuncular alışılmışın dışında bu kez sahayı enine değil dikine kullandılar.

Sakaryaspor’un bu özgüvenli oyununa karşı Mamakspor da bir iki kontratak denemesiyle kalemizde tehlikeli ataklar geliştirdi. Fakat son haftalardaki performansıyla takımda öne çıkan isimlerden biri olan Muhammed Reis’in golüne engel olamadılar. 
Bu golle 1-0 öne geçen yeşil siyahlıların güveni iyice kendilerine geldi ve sahadaki hakimiyetlerini artırmaya başladı. Özellikle Abdülaziz’in bindirmeleri ve ortaları etkiyi artıran unsurların başında geliyordu. 

İlk yarıyı önde kapatan temsilcimiz ikinci yarıya ise aynı süratle başlayamadı. Bu dakikalarda Berk, yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Oyunda arzu edilen tempoyu yakalayamadığımızı gören Serdar Bozkurt hemen oyuna müdahale ederek Nuri- Caner, Berk-Ali Özgün değişikliğine gitti.

Bozkurt’un bu değişikliği bence oyunun kırılma anıydı. Çünkü bu dakikadan itibaren Mamakspor’da bazı sorunlar ortaya çıktı. Özellikle adam paylaşımı konusunda Mamakspor spor ciddi sıkıntı yaşadı. 

Sakaryasporlu futbolcular önce topa daha fazla sahip olmaya başladı. Yavaş yavaş oyunun kontrolünü ele geçirdi. Topu daha fazla ayağında tutan, kısa ve ayağa paslarla rakibi üzerinde hakimiyet kurmayı başaran oyuncularımız rakip kalede ciddi pozisyonlar elde etti. Mamak kalecisi Evra’nın da birçok pozisyona geçit vermemesi farkın açılmasını geciktirdi.

8 dakikada nakavt ettik
Sezon başından bu yana Sakaryaspor için en fazla yapılan eleştirilerden biri takımın ikinci yarılarda fizik olarak düştüğü ve sahada zor anlar yaşadığı yönündeydi. Fakat sanki bu sözlere inat edercesine Sakaryasporlu oyuncular özellikle 65. dakikadan itibaren bambaşka bir kimliğe büründüler. Çok koştular, mücadele verdiler, pozisyona girdiler ve özellikle belki de en önemlisi çok istekliydiler. Bu mücadelelerinin karşılığı ise 82. dakikada bu kez Devrim’in golüyle aldılar.

Skorun 2-0 olması takımın moralini iyice kendine getirdi ve Sakaryaspor bu kez farkı artırmanın yollarını aramaya başladı. 84. dakikada suskun golcümüz Ali Özgün sahneye çıktı ve skoru 3-0’a getirdi. Ve ardından da maçın en etkili isimlerinden biri olan Muhammed Reis’in golüyle Sakaryaspor sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. 

Azad, Burak, Canberk gerçekten sahada iyi bir performans sergilediler. Ali Özgün ve Devrim de gayet istekliydi ve takımlarına katkı sağlayan isimlerdendi.  

Reis’in katkılarıyla 
Sporda altın bir kural vardır; sporcu kendine güvenecek. Ürkek olmayacak. Sahada hata yapar mıyım diye endişe etmeyecek. Kendine güvenen futbolcu her zaman daha başarılı olur. Mamak deplasmanında oyuncularımızda bunu gördüğümü söyleyebilirim.

Oyuncularımız nasıl bir formayı terlettiklerinin bilincinde gibiydiler. 
Genel olarak Sakaryaspor iyi mücadele verdi ve hak ettiği bir galibiyet elde etti. Ancak performansıyla dikkat çeken Muhammed Reis gerçekten bu takımın en önemli isimlerinden biri. Formda olduğu zaman Sakaryaspor kesinlikle çok daha iyi top oynuyor.

Artık son viraja giriyoruz. Telafisi olmayan bir dönemeçteyiz. Muhammed Reis’ten bu performansını hatta bira daha arttırarak sürdürmesini bekliyoruz. Çünkü Reis bunu yapabilecek yetenekte bir oyuncu. O zaman hem kendisi için hem de Sakaryaspor için çok daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.