Trafik kazalarında, yapmamız gerekenler; Ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazlarda tutulacak olan kaza tespit tutanağı ile ilgili yapılması gerekenler ve diğer olaylarda destek alınacak yerler.

Zorunlu Trafik Sigortalarında ve Kasko Sigortalarında,yaşanan olaylar ve Trafik kazalarında tutulacak tutanaklarla ilgili detayları paylaşalım.

1-Tek taraflı kazlarda, tutulacak raporla ilgili kolluk kuvvetlerinden destek almamız gerekli (POLİS-JANDARMA)

2- İkili veya çoklu kazalarda,yaralı veya ölüm yok ise, Sigorta şirketleri ve Acenteniz tarafından verilen kaza tespit tutanağı ile işlemlerinizi yapmalısınız.

3- İkili kazalarda,karşı araç kamuya ait veya kamu mülkü ise buradaki uygulama, Polis veya Jandarma çağırılarak rapor tutulması gerekmektedir.

4- Yangın olaylarında, bağlı bulunduğunuz İl,ilçe İtfaiye biriminden rapor almanız gerekmektedir.

5- Çoklu kazalarda ölüm ve yaralanma var ise, tutulacak tutanak Polis ve Jandarma tarafından tutulması gerekmektedir.

6- Konut,işyeri ve benzeri poliçelerde yaşanacak hırsızlık olaylarında tutulacak tutanak Polis veya Jandarma tarafından tutulması gerekmektedir.

7- Deprem ve doğal afetlerde yaşanan hasar sonrası bağlı bulunduğunuz Sigorta Şirketi tarafından gönderilen Eksper tarafından rapor edilmektedir.

Evet sayfa okurları, Zorunlu olan sigortalarımızı muhakkak yaptıralım. Yaptırmadığımız takdirde kendimizi zor durumda bırakırken karşı tarafı da mağdur etmektesiniz.

Bu hafta kısa ve önemli konularda sizleri bilgilendirmeye çalıştım.

Bu hafta,Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında İlimizi temsil eden ve bu yıl ilk defa profesyonel ligde mücadele eden HENDEK SPOR almış olduğu galibiyetle hepimizi gururlandırmıştır. Başarıları daim olsun inşallah.

Kalın sağlıcakla.

Hasan KORKMAZ.

[email protected]