Bölgede İnceleme Yapıldı: Atıklar İstiflenmiş Halde Bulundu

Gelen çevre kirliliği ihbarı üzerine vakit kaybetmeden belirtilen adrese giden zabıta ekipleri, tarla kenarlarına geniş bir alana yayılacak şekilde kamyonlar dolusu atık döküldüğünü tespit etti. Özellikle üst üste istiflenmiş halde bırakılan tekstil atıkları dikkat çekerken; doğayı kirleten firma, yetkililer ve dökümü bizzat gerçekleştiren şahısların tespiti için incelemeler derinleştirildi.

"OSB Hassasiyetini Tüm İşletmelerden Bekliyoruz"

Belediye yetkilileri, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) çevre konusunda sergilediği hassasiyetin, Kaynarca'nın tüm mahallelerinde faaliyet gösteren ticari işletmeler ve sanayi kuruluşları tarafından da aynı kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. İlçedeki tüm işletmelerin doğayı koruma konusunda aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin en büyük beklenti olduğu ifade edildi.

Suçlular Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Bildirilecek

Doğaya zarar veren bu sorumsuzluğun cezasız kalmayacağını belirten yetkililer; tespiti yapılan kirlilik sorumlularına en ağır idari ve cezai işlemlerin uygulanacağını bildirdi. Konu, yasal süreçlerin takibi ve gerekli yaptırımların uygulanması amacıyla Sakarya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne de resmi olarak iletilecek.

Belediye’den Net Mesaj: "Asla Göz Yummayacağız!"

Kaynarca Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada kararlılık vurgusu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

"Kaynarca Belediyesi olarak çevreyi kirleten hiçbir kişi ya da kuruluşa asla göz yumulmayacaktır. Gelecek nesillere daha temiz, yeşil ve yaşanabilir bir Kaynarca bırakmak adına denetimlerimiz ve mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir."

1785401259 B86Eb1785401205 215E91785401220 2Fc1E1785401151 029111785401166 Cc7871785401129 A598E

Muhabir: Haber Merkezi