Sevgili okurlar,
Ülkemizi baştan, başa etkileyen, “karakış yolları geçilmez kılarken, okullar tatil ediliyor, kapanan mahalle(köy) yollarının açılması ve kent içinde ulaşımın sağlıklı sağlanması için” büyük bir uğraş veriliyor..
Gözler elbette önceki gün İstanbul-Ankara otobanındaydı. Yol Bolu, Düzce civarında, kötü hava koşulları nedeni ile ulaşımı aksattı..Sizlerle paylaştığımız gibi, bu güzergahta Ankara istikametine seyahat edenler büyük bir güçlük yaşadılar, çaresizlik içinde yolların açılmasını beklediler..
Ya Gaziantep!?
Orada da büyük bir keşmekeşlik yaşandı!..
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, karlı yollara indi, olup biteni anlamaya çalışırken, yürütülen çalışmaları denetledi..
Vatandaş, işte bu anlarda devleti yöneten siyaseti test eder!..
Yollara hazırlıksız olarak çıkan ve kar tipiye yakalananlar, işte bu saatlerde devleti, siyaseti yanında görmek ister!..
Burada, ne Euro-Dolar, ne faiz, ne kur hesabı yapılır..
Bu saatler, “can pazarı” saatleridir..
Feryatlara kulak vermek gerek!..
Neyse, geçikmelere rağmen, yollarda mağdur olanların imdadına yetişildi..

YOLLAR AÇILDI
Yollar açıldı, evli evine, köylü köyüne döndü!..
Kimi de yoldan geri dönmeyi, kendine kar saydı!
Sakarya’da da bu tip manzaralar yaşandı..
Kapanan köy(mahalle) yolları açıldı, hasta olanlar, sağlık kurumlarına yetiştirildi..İşi gücü olanların yolları açıldı..
Ama bir yol vardı ki, geçit vermedi..
Karadeniz’in azgın dalgaları, çalışmaları engelledi..
Siz denizi doldurup, deniz seviyesinde yol yaparsanız, olacağı bu!
Ne oldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı açılış ertelendi?..
Karadeniz sahillerinde yapılan hatalar zinciri, bununla bitecek gibi değil..Bakalım önümüzdeki günlerde ne tür, afetlerle karşı karşıya kalacağız?
Bunu şunun için söylüyorum..
İnceleme yok, mühendislik yok, doğal afetlere dikkate almak yok, bilime kulak vermek yok!?..
Siz bildiğinizi okursanız, doğa da bildiğini okur usta!

SAKARYA’DA ELEKTRİKLER NEDEN KESİLİR?
Gelelim Sakarya’ya?
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteci, Yazar  meslektaşımız Sezai Matur, “T 54 Sakarya” adlı online gazetesindeki köşesinde Sakarya ve civarında elektrik dağıtımını üstlenen SEADŞ firmasını masaya yatırdı.
Ayrıca  basın mensubu arkadaşları Oktay Sarı, Güven Hasbaş ve Raif Ugan ile birlikte  “Basın Kulübü” diye adlandırdıkları görsel bir yayında da konuyu tekrar enine boyuna gündeme aldı.
Kocaeli ile Sakarya arasında kıyaslamalarda bulundu..
Sakarya’da elektrik kesilmelerine, enerji dağıtımındaki bozuk düzene ve keyfi  uygulamalara dikkat çekti..
Nüfusu 1 Milyon 300 Bini aşan Sakarya gibi önemli bir kentte, elektrik kesilmelerinin, insanının canını sıktığını ve bu yüzyıla yakışmayan uygulamalara siyasilerin sessiz kalmasının da bir başka konu olduğunu tek, tek anlattı..
Herkesin konuşmaya,yazmaya,seslendirmeye korktuğu bugünlerde,bu açıklamalar çok önemlidir..
Bende bir programda konuya dikkat çektim..
Özellik turizm mevsiminde Karasu ve Kocaali ve diğer ilçelerde elektrik kesintilerinin, canlı hayatı etkilediğini, evlerimizde bulunan elektrikli aletlerin sıkça bozulduğunu, bunun Sakarya’ya yakışmadığını ifade ettim..


ÖZELLİŞTİRME VE YAŞANAN SORUNLAR
Matur,” Bu işletme sıradan bir işletme değil..Sorumluluğu olan ve hizmeti esas alan bir işletme.. Kurumlardan çok, bu işin vebali siyaset kurumundadır. SEDAŞ, özelliştikten sonra, yatırımları azalttı, kadro eksiltti, kar amaçlı hizmete önem verdiler!. Vatandaşın isyanı büyük. Saatlerce elektrik mi beklenir?. Elektriğe bağlı olarak hayatımızı dizayn etmişiz!. SEDAŞ’ı kim özelliştirmişse, bu kurumları denetlemek, hesabını sormak gerekmez mi? Bu böyle gelip, böyle mi gidecek..Sakarya’nın siyasetçilerinin hesap sorma yetkisini kullanmasını bekliyoruz!..” diyerek içinde bulunulan durumu özetledi..
Programın sürpriz bir konuğu vardı..


PROGRAMIN SÜRPRİZ KONUĞU?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, programa sürpriz bir şekilde katılarak bilgilendirmelerde bulundu.
Yavuz,
“Ben zaman zaman eksikliklerimizi söyleyen bir siyasetçiyim. Bu yüzüme de vuruldu. Bundan mutluluk duyuyorum.. Ben SEADAŞ’a gittiğimde eksikliklerimizi söyledim. Mesela, “bilgilendirme “ konusunda eksikliklerimiz var!.. İstasyonda yapılan çalışmaları açıklayalım. Bürokrasinin eksiği, bizim eksiğimiz olduğunda bilgilendirme çok önemlidir. Biraz konuşmalarınıza kulak kabarttım.. Manzara çok net..Elektrik kesintilerini mi konuşuyoruz..2 Binli yıllarda 600 Bin nüfuslu kent idi..Şimdi nüfus neredeyse iki katına çıktı. Dünyanın hiçbir yerinde nüfus bu kadar artmaz..

BÜYÜK GÖÇ ALIYORUZ!

Büyük göç alıyoruz.. Hızlı büyüyoruz.. Ama göç alan ilk onda değiliz..Biz o yıllar Bulgaristan’dan elektrik dileniyorduk.. Bunun hakkını teslim edelim..O mecvburiyetten kurtulup, ihtiyacı karşılamak için çalışıldığı bu dönemde eksiklikler olabilir.. Bu kadar organize sanayi bölgesine rağmen, sıkıntı büyük değil.. İki indirici merkez (trafo) yapılıyor.. Bu  indirici merkezler olmadığı için, enerji çekiliyor..Sigortalar atıyor!.. O nedenle bu eksiklik gideriliyor.. O zaman elektrik kesintisi olmayacak, sigortalar atmayacak!.. Bir hedef belirlendi..Mart, Nisan gibi bu bitmiş olacak.. Hergün elektrik kesiliyor, her gün geç müdahale ediliyor diye bir şey yok!.. İlk arıza verildiğinde 57 Dakikada sorun çözülüyor..Ayrı, ayrı arızalar meydana geliyor..Bunlara madahale ediliyor.. Derdim sizlere yüklenmek değil..Önemli bir görev yapıyorsunuz..” diyerek, Sakarya’daki hizmetlere dikkat çekti..
Önemli olan hizmet değilmidir?
Kim yaparsa, kim ülkenin geleceği için bir çivi çkarsa başımız üstünedir..
Ülkenin ve Sakarya’nın sorunlarını konuşmaya devam edeciz!

Yusuf Cinal yazıyor, 21 Ocak 2022 Brüksel