Merhabalar. Yine beni rahatsız eden bir konu hakkında konuşacağım. Zira memnun olduğum konularda övücülük yapmak pek tarzım değil.

Kadının namusu üzerine konuşmak istiyorum. Söyleyeceklerim biraz sinir bozucu gelebilir size. Çünkü konu önemli ve hassas.

Malum hepimiz çok düşkünüz namusa. Ama nedense hep kadının namusuna düşkünüz.

Bu toplumda, ne zamandan beridir bilmem, yer etmiş bir lanet bir algı var. Kadının haksız erkeğin haklı olduğu algısı. Erkektir yapar, kadındır susar algısı.

Şimdi bakalım bu kadar hastası olduğumuz kadının namusu nasıl oluyormuş. Namuslu kadın neymiş ne değilmiş.

Beyinsiz insanların ilk anlaması gereken şey namus denen şeyin kadına has bir şey olmadığıdır. Kafanızdaki namus algısı her neyse, ilk bilmeniz gereken bunun kadın veya erkek için farklı olmadığıdır. Hani var ya bir takım mahlûkatlar, oğlu bir halt yediğinde sırtını sıvazlayıp aslanım diyen, aynı şeyi kızı yapsa vurup öldüren. İşte bu mahlûkatların bakış açısı kadını köle kendini efendi gören bir bakış açısıdır.

Sürekli bir namus bekçiliği var zihinlerinde. Hep gözleri insanların üzerinde. Var demek ki yaşayamadıkları, içlerinde kalanlar ki düşüyorlar milletin derdine.

Şimdi size bir utanç tablosundan bahsedeyim. Aslında eski bir hikâyeymiş fakat benim karşıma yeni çıktı. Bir hayat kadınının hikâyesi. Dokuz yaşında amcası tarafından tecavüze uğradığında ilk şerefsizliğini görüyor dünyanın. Sesini çıkaramıyor. Düşünün! Dokuz yaşında bir kız çocuğu tecavüze uğruyor. Ve bunu söyleyemiyor. Ha diğer yandan şu da var. Öyle adi kafalar var ki bu toplumda “tecavüz” gibi bir sapkınlıkta dahi kadına suç bulabiliyorlar. Dokuz yaşında, yirmi dokuz yaşında, elli dokuz yaşında hiç fark etmiyor. Öyle iblisler var ki bu toplumda, etek giydi diye bacısı, kardeşi bilmesi gereken kadını suçluyor. Ondan belki yaşı ne olursa olsun, bu kahredici mağduriyete uğrayan kadınlar ses çıkaramıyor olanlara. Sözde “adam”lara güvenemiyorlar. Bir darbe de oradan almaktan korkup susuyorlar.

Ben şimdi o kadının hikayesine devam edeyim. Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Eşi ona iftira atıp genel eve satıyor borcunu ödemek için. Anlatıyor yaşadıklarını. İşini gördükten sonra, “Nasıl düştün buraya “KIZIM” diyenler oluyordu, çünkü kızı yaşındaydım.” diyor.

Var mı daha fazla söze gerek? Yeter mi bu iğrençlik bize. Yetmez dimi. Eminim şuan bu satırları okurken o hayatı yaşayacağına kendini öldürseydi keşke diyenler var. Şimdi sözüm bunlara. Kolaydı ya ölmek. Sen kendini öldürsene, senin toprağının kadınına bunları yapıyorlar ve sen kılını bile kıpırdatmıyorsun diye. Yemez dimi? Yemez! Sende o göz olsa içinden geçen o kadının intiharını dilemek olmaz. O ve onun gibileri bu yola düşürenlerin ölmesini dilemek olur.

Kadının namusu ya konumuz.

Uyanın beyler. Gözlerinizi, pis zihinlerinizi çekin laf ettiğiniz kadınlardan da şu olanlara bakın. Çok önemli ya kadının namusu. O zaman adam olun da koruyun kadınınızı.

Az bir şey adamsanız, öldürmeyi değil yaşatmayı seçin.

Dört yüz kadın öldürüldü 2018’de.” Tam “400”. Anne, bacı, evlat.

Neden biliyor musunuz? Bu toplumun erkekleri yüzünden.

Bir cacığa hıyar olamayan, üstü başı pis kokan, iğrenç erkekler yüzünden öldü. Kokuşmuş erkek hegemonyası yüzünden öldü.

Soruyorum şimdi size. Var mı sizde o göz, eşini aldatan erkek de ölsün diyen. Yok dimi. Yemez. Yemez çünkü kadın ve erkek farklı. Kadın köle erkek efendi.

İki yüzlü bir toplumuz efendiler. Çok namus bekçisiyiz ya hani. O yüzden kadın satan (anlamını biliyorsunuz) itler ortalığa doldu mu kapısında kuyruk oluyor. Çok namus bekçisiyiz ya hani, o yüzden kadınlar ölüyor sürekli.

Bekçiyiz ya hani. Namus bekçisi. Meraklıyız ya hani namus bekçiliğine. Bir şey diyeyim;

Biz erkekler kendi namusumuzun bekçiliğini yapalım yeter.

O zaman kadınları da zihninizde karalayacağınız bir şey bulamazsınız zaten.

Çok adamız ya hani. Adam gibi duralım yeter.

Artık yeter. Cahiliyenin adilerinden beter olduk. Artık yeter.

Rahminde hayat bulduğun kadına değer vermeyi öğren adam.

Artık yeter.

Son olarak belirtmek isterim ki, sert konuştuğumun farkındayım. Ama gazetede yayımlanacak bir yazı olması münasebetiyle sert konuştum. Yoksa çok daha sert ve pis konuşurdum.