Sakaryalılar ülke gündemini derinine izlemiyor. İzleseler, özellikle siyasilere sormaları şart soruları sorarlar.

Sakarya’ya ne kazandırdıkları neden sorgulanmaz. 17 Yılın İktidarı yapamadığı şeylerin hesabını CHP’ye mi sorar? AKP’ye İktidar olduğunu Halk sordu işte.

AK Parti, en az 15-20 yıldır,” Karasu’ya demiryolu yapıyoruz! Karasu’lu sonraki seçimde buradaki istasyondan trene binecek!” masalları anlattı. Nerde tren?

Son seçim sonrası,” Sakarya’ya Yeni Adalet Sarayı yapacağız, gözünüz aydın!” gibi konuşanlar nerde? Tank Palet satışını da halka lafla(?) anlatamazlar!

“ 1000 Yataklı Sakarya Şehir Hastanesi tamam!” müjdesi de aldık. Tısss yok. Ben yıllardır Alandüzü-Korucuk’taki Tıp Fakültesi’ne gider, utanırım.

Amcam,” 1000 Yataklı Hastane yeri Alandüzü’nde hazır!” dendi. ” Devlet 4 tane 1000 Yataklı Şehir Hastanesi’ni kendi yapacak!” da dendi, gündem karıştı.

Şehir hastaneleri ülkenin geleceğini ipotek altına almış;“ Artık Devlet yapacak!” kararı batıştan sonra geldi. Sakarya’da hala tıs yok?

***

Sakarya’da, her şeyi görülür, susulur:“ Siyasette yükselenlerin az zaman sonra maddi-manevi gözle görülür Değişmeleri-Gelişivermeleri de öyle?

Duruşları, selam verilmeyi bekleyişleri, makam otoları, aileleri, ses tonları; “ geçecen ya, halk 2 gün sonra unutur!” sallamaları; gerisini herkes bilir?

Siyaset erdemleri tüm dünyada dip yapmaya doğru hızla gidiyor. Ama, kimi köklü(?) ülkelerde var olan erdemler hala yaşatılır.

İstanbul Boğazı’na köprü yapılır. Ölümlü çökme yaşanır; direkt sorumlu olmasa da, ilgili Japon mühendis intihar eder.

Bizde tren devrilir, maden ocağında 300-400 kişi ölür; suçlu garibanlar bulunur. Nice ölümlü olay, yolsuzluklar zamana yayılıp, unutturulur.

***

Ülkemizde,” Atanmış-Seçilmiş filanca Yöneten 3-5 görevden 3-5 maaş alıyor!” gündemi patlar. Sakarya’da neden hiç tartışmaya bile açılmaz?

Ne yani;” Sakarya’da böyle şeyler yok mu yani!” Sahi merak etmediniz mi?

Kamuda da, yarı kamuda, belediyelerde, hemen her yerde benzeri,“ Dolaylı, Maddi görev getirileri vardır!” Kuşkusuz yasal olanları da çoktur.

Ama, kimi Yönetim Koltuklarına yıllarca yapışmalar, çok tehlikeli rekabetlere girmeler Hizmet Kahramanlığı sanılmasın; Mali getirisi de bilinmeli?

Öylesine ballı,“ Hakkı Huzur!” gibi denilen hak edişler(?) olabilir ki, O bilinen maaşlar çoluk çocuk harçlığı gibi kalabilir?

Kim bilir,” Bir olur vermenin bedeli?” nelere kadirdir?

***

Milletvekilleri, bu ülkede,” Maaşım az!.. Bize her gün seçildiğimiz yerden kaç misafir gelir. Onları ağırlamak, kalacak yer ayırmak bize düşer.

Aldığımız maaş 8-10 gün sonra bitiyor. Maaşlarımız artmazsa görevimizi şanımıza göre yapmakta zorlanıyoruz. Maaşımıza zam yapılsın!” derler.

Oysa; ülkede asgari ücretle milyonlarca insan çalışıyor. 750-800 Lira maaş alan emekliler var. Prim ödeyerek emekli olan, maaş alamayan EYT’liler var?

O Milletvekili, yapılan ilk seçimde nedense milletvekili seçilmek için her türlü taklayı atmakta da ustadır. Kendi partisindeki milletvekiline de : -)

***

Atanmış-Seçilmiş Yönetenlere sadece aylıklarını sormayın. “ Elinize bu yıl-365 günde- geçen net kazanç ne kadar?” diye sorun! İŞ oradadır?

Bakın; kimi makamların yaptırım gücü O Aylık, Yıllık gelirleri akıl almaz ölçülerde katlayabilir? O makamları, güçleri ne Siz, ne de ben bilir, görürüz?

“ Bağlı Şirketler? İlgili Sektör Bilirkişilikleri? Belediye Meclisi-OSB ve benzeri Kamu Destekli Yatırımların Geçici Kamu Denetçileri; yani Hakkı Huzurlar?”

Resmi, yasa ile de verilmiş, haklı gelirler! Bunların açıklanmasında hiçbir sakınca yok. Ama, nedense açıklanmaz! Resmi, belgeli, açıkla bitsin.

Milletvekilleri bu ülkenin en imtiyazlı bireyleri. Saçlar simsiyah, gözler, ciltler pırıl pırıl bakımlı. TBMM Berberleri bile çok çalıştırıldıkları için tartışılıyor : -)

TBMM restoranında çok ucuza yedikleri, misafir ağırladıkları için inanın tek lafım, hasedim olmaz… Ama gelirlerinden(?) şikayetleri bence ayıplıdır.

Bir teki bile,” Yıllık tüm kazancım net şu kadardır!” diyemez. Milletvekilliği biten kimileri Yedek(?) Milletvekili-Bakan bile olabilir mesela…Kaç maaş alırlar?

Hadi, bunları da geçelim:

Muhalefet; Sakarya’da, Seçilmişlerin, ne görevlerden kaç maaş aldığını biliyor mu? Biraz üzerinde duralım; ne işe yaradıklarını sormak da hakkımız olsun!