Aklı başında her İstanbullu, Raylı Sistem ve Metro yapımlarının büyük hızla artmasının sevabının, günahının AK Parti İktidarı’nda olduğunu bilir.

Aklı başında her AKP’li de; şok bir farkla İstanbul Büyükşehir Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun Yönetme Linçi yaşadığını da görmeli.

O linç akıllara zarar bir yere gelmiş? AKP projesini kendi yaparak, başlattığı Metroların bitirilmesi için bile kamu bankaları kösteği yapabilir mi?

İmamoğlu’da yabancı finans dünyasına gidiyor. Dünya İstanbul’u ve İmamoğlu’nu izliyor. Devlet bankalarımızdan daha ucuz faizle kredi de veriyor.

Bu ülkede bu sonuçtan mutluluk duyacak bir tek birey olmamalı. Kuşkusuz, önce Bizi bu duruma düşürenler ibret almalı.

Alırlar mı, yooo… Alsalar; hiçbir belediyenin önüne hizmet takozu koyulmaz! Meclislerde sinsice o tebessümler asla olamaz!

VE; İstanbul, Ankara, İzmir’de AK Partiye oy veren milyonlar umurlarında olur!

DAVAMIZ !” dedikleri şahısları; gerçek ise Ülke ve Milletin tamamıdır.

***

İşte Sakarya için benim Yönetme Aklım böyle. Bir Süreliğine(?) Seçilmiş Yönetenler halkının tamamına Ayrımsız Hizmet vermeye mecbur.

Hendek Halkı, Büyük Birlik Partili Turgut Babaoğlu’nu belediye başkanı seçmiş : -( Hendek Başkanını YOK saymak, Hendek’i YOK saymak gibidir.

Hendek’i 16-17 yılda bu duruma getireni herkes biliyor. O’na cezayı siz de kestiniz. Sonuçta, Hendek Halkı da hepinize cezayı kesti.

“ İstanbul’a ihanet ettik !” sözü çok çabuk inkar gibi oldu?

“ Hendek’i yok saymakla ayıp ettik!” günleri çabul gelir. Hendek’e gidip, Belediye ve Babaoğlu es geçilirse; Onurlu Hendek Halkı sizi ebediyen es geçer.

***

Saadet Partili Pamukova Başkanı Güven Övün ile Milli Hareket Partili Taraklı Başkanı İbrahim Pilavcı kendi yağlarıyla kavrulur gibiler.

basında, Hendek kadar, yok sayıldıkları ile ilgili pek yakınma görülmez. Geyve Ovası, Taraklı ve Pamukova Halkı da yok sayana hak edilen cezayı verir.

Siyasi Partilere-Siyasilere her gün;“ Geçici bir süre 4-5 yıl Yönetmeye Seçildin! Üç gün sonra, kendini Ülkenin-Şehrin sahibiyim sanma!” diye yazıyorum.

AK Parti ve Ak Partili Seçilmişlere de yıllardır yazıyorum. Ki, “ Mülk Allah’ın, İnsan Fani!” demeyi bilirler, amaa Kimisi Mülkü? Neyse, gerisi incitici olmasın?

Onlardaki, Seçildikten az zaman sonra ki; giyim kuşam duruş, debdebeyi, halkın geniş bir kesimini yok saymayı kimsede pek görmedim!

Süleyman Demirel bu ülkede defalarca İktidar kaybetti, iktidardan indirildi-indi. Üniversite öğrenci iken de, siyasette de zekasına herkes hayranmış.

Rahmetli Süleyman Demirel ile defalarca bire bir karşılaştım, konuştum. Tevazusu karşısında duyduğum saygıyı yazmasam olmaz!

Tarihe geçen Güniz Sokaktaki Evi’nde saatlerce söyleşi-çekim yaptık. ATSO Ticaret Lisesi açılış töreni sonrası bizzat tebrik etmesi Siyasi Erdemdi…

Siyaset değil; saygıyla anılarak Millette Kalıcı Siyasetçi olmaktır önemli olan.

***

Geldik gideceğiz. Hayatım Yenilgilerimden öğrendiğim erdemlerle zenginleşti. Düşman olmamayı, kin tutmamayı bilmesem mutlu yaşayamazdım.

Bunların çoğunu 12 yaşında başladığım spor hayatı bana öğretti. Belki arada bir kimi örnekleri de yazarım?

***

Hiçbir DAVA,” Bizden olan belediye başkanlıklarını kayır! Maddi-Manevi tüm zenginlikleri Onlara fazla ver! Sana OY vermeyenin rızkını da kes!” diyemez.

Derse, O Dava yanlış yol’dur. İstanbul’a metro projeleri yap; belediyeleri kaybet, kredi köstekle! Eee, bu ülke 82 milyon?

“ Madem Büyükşehir Başkan Seçildin; Kredi bulmak artık Senin Görevin!” aklı yanlıştır. En yakınındakilerin uyarma yerine, alkışlaması daha da yanlış…

İstanbul seçimini tekrarlatıp, farkın 800 bine çıkmasını yaratanlar ayaklarını hala yere basmıyor. Öyle olunca da:

“ Beraber yürüdük biz bu yollarda…Beraber ıslandık yağan yağmurda!” şarkısı biter. “ Yolun sonu görünüyor! ” şarkısı günleri başlar…

Bugün Hendek, Pamukova, Taraklı… Dışarıdan içeriye, Adapazarı merkeze doğru yürüyen Siyasal Sosyal ve Ekonomik çöküntü, Halk Doğru İktidarı bulur!..