Sakarya’nın istihdam piyasasına büyük bir hareketlilik getirmesi beklenen bu gelişmeyi, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Program, özellikle iş gücü piyasasına girmekte zorlanan dezavantajlı grupların desteklenmesini amaçlıyor.
Programın Detayları ve Çalışma Şartları
İl Başkanı Tever’in açıklamasına göre, program kapsamında istihdam edilecek vatandaşlar kamu kurumlarında çeşitli hizmet kollarında görev alacak. İşte öne çıkan detaylar:
-
Kontenjan Sayısı: Toplamda 1.740 vatandaş bu programdan yararlanacak.
-
Görev Alanları: Kamu alanlarında temizlik, bakım ve onarım faaliyetleri.
-
Süre: Programın toplam süresi 236 gün olarak belirlendi.
-
Öğrenci Desteği: Genel kontenjanın yanı sıra, üniversite öğrencileri için ayrılan özel program kapsamında 2.000 öğrenci çalışma imkanı bulacak.
"İstihdama Can Suyu Olacak"
Açıklamasında projenin şehir ekonomisi için önemine değinen Yunus Tever, yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Tever, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Vatandaşlarımızın iş gücüne katılımını destekleyen, istihdama can suyu olan bu dev adım için; başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Sakarya’mız için yeni istihdam kaynakları üretmeye devam edeceğiz."
Kimler Faydalanabilecek?
Program, özellikle dezavantajlı grupların iş hayatına uyum sağlamasını kolaylaştırmayı hedefliyor. İUP çerçevesinde işe alınacak kişiler, hem kamusal hizmetlerin aksamadan yürütülmesine katkı sağlayacak hem de düzenli bir gelir kapısına sahip olacak.





