Türkiye için dönüm noktası

AK Parti 25. Dönem Milletvekili Ali İnci Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Referandum çalışmaları kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde ve Sakarya’nın tüm ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Referandum çalışmaları kapsamında Kocaali’de vatandaşlarla bir araya gelen İnci, Türkiye'nin istikrarlı bir hükümet ile yoluna devam etmesi halinde ileri seviyelere gelebileceğine vurgu yaparak "16 Nisan'da yapacağımız oylama, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış ilk referandum değil. Referandumlar, anayasa değişiklikleri oldu ama bu, bugüne kadar yapılmışların içerisinde en önemli anayasa değişikliği, Türkiye açısından tarihi bir dönüm noktası.16 Nisanda yapılacak referandum ile Güçlü Türkiye’nin önü açılmış olacak. Güçlü bir liderin vermiş olduğu güven ile ülkemiz kısa vadede 2023 Hedefine ve uzun vade de 2053 ve 2071 hedeflerine rahatlıkla ulaşabilecektir.”dedi.

Uzlaşma kültürü gelişecek

Referandumda oylanacak maddelerle ilgili vatandaşlara bilgi veren Ali İnci, “16 Nisan’da yapılacak referandumda aziz milletimizin kararı ’Evet’ olursa ülkemiz koalisyonlardan kurtulacaktır. Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Hükümete güven oyunu millet verecek. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. " diye konuştu.

“Meclis tasviye olmuyor”

Meclisin tasviye olmadığını da söyleyen İnci, “Meclis tasfiye olmuyor tam tersi düzlüğe çıkıyor, asli vazifesini yapıyor. Meclis kanun yapacak Cumhurbaşkanı uygulayacak, Meclis bütçe yapacak Cumhurbaşkanı ve başında bulunduğu hükümet halka hizmet üretecek. Hükümetin bütçe teklifi dışında kanun teklifi yasaklanacak. Kanun koyma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tekelinde olacak. Meclisin aynı zamanda araştırma, soruşturma ve soru sorma, gerektiğinde kanun çıkarıp kararnameleri iptal gibi hükümeti denetleme yetkileri olacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak”dedi.

Editör: TE Bilişim