Her kadın kendi öyküsünün kahramanıdır. Ama bazı kadınlar var ki ,kişilerin kitlelerin, bir milletin ve ülkenin ya da herkesin kahramanı olurlar. Tarihte nice kahramanlarımız oldu bizim de.

1919 yılında İstanbul halkını ülkenin işgaline karşı harekete geçirmek için yaptığı konuşmaları ile zihinlerde yer etmiş, cephede Mustafa Kemal'in yanında görev yapmış olan HALİDE EDİP ADIVAR.

Balkan Savaşı’na katılan, askerlik hayatını eşi ile birlikte paylaşıp, I. Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi'nde kendi ailesinden dokuz-on kadınla birlikte savaşan, İzmir'in Yunan işgaline uğraması üzerine İzmir'e geçerek kurtuluşu için savaşan kadın KARA FATMA.

Anne-babasının “kızım gitme” şeklinde yalvarışlarını dinlemeden mücadeleye katılan HALİME ÇAVUŞ.

Güzelliği bugün bile dillerden düşmeyen , Mısır'ın son hükümranı, dönemin en güçlü iki ismi, Sezar ve Marc Antony ile beraberliği sayesinde ülkesinin varlığını korumasını sağlayan CLEOPATRA.

Kocası Britanya adasının en önemli klanlarının birinin başında olan, Kocasının ölmesi üzerine Romalıların ülkesini yıkıma doğru sürüklediği ve bu yıkıma karşı duran ve tüm klanları birleştiren BOUDİCE.

Fransa’nın en vatansever kadını ülkesini İngiltere’ye karşı korumak için Tanrı’dan vahiy geldiğini söyleyen,tüm ülkede Yüzyıl Savaşlarının sembolü olan, ölümünden 400 yıl sonra Vatikanın onu Azize ilan ettiği . JEANNE D'ARC.

Mistik şiirler yazan İspanyol rahibe. Katolik kilisesindeki fanatiklere karşı büyük mücadeleler veren Avila’lı St TERESA

Kül ve Ateş ile Gurur ve Önyargı gibi başyapıtlar çıkaran birçok kadına ilham olan JANE AUSTEN.

Emily Dickinson, Aquitaine’li Eleanor, Büyük Katerina, Florence Nightingale Marie Curie gibi buraya sığdıramayacağım muhteşem işler başarmış,tarih yazmış hatta değiştirmiş olağanüstü kadınlar.

Bugün FRİDA KAHLO’yu yazacaktım aslında şimdi anımsadım, bir sonraki yazımın konusu olsun. DÜN yani geçmişte ki, bugün bile anılan, hayranlık uyandıran kahraman olan kadınlar…Yaradılışta bizim gibi kadınlar aslında bunlar….

Bugün mü? Bu günün kadınları mı? Ne yazacağım şimdi ben (onlara bende dahil) onlarla ilgili? Nasıl fenomen olduklarını, nasıl moda ikonuna dönüştüklerini ,dişiliğini kullanıp nerelere geldiklerini falan mı anlatacağım?. Bu konu üzerinde düşünmem gerek. Ben yemek yapmayı bilmem, ben temizlik yapmayı sevmem, ben sıkıntı çekmem çekemem, ben bilmem falan diyen bu yeni nesili iyice irdelemem gerek. Belli ki asimile olmuşuz, belli ki tükeniyoruz şimdilerde

Birilerinin toplumda; İşte bu! İşte kadın! Kadın böyle olunur, kadın gibi böyle yaşanır algılarını değiştirmesi gerek. Zira milyonlara örnek teşkil eden ,onları peşinden sürükleyen, kadınların zekasını değil de başka yerlerini kullanmasını maharet saydıran ,kadınların analıkları, vicdanları, sağduyularını hiç eden ve hatta aptala yatmayı bile öğütleyen gittikçe genişleyen bir kitle var ve bu kitle öylesine tehlike ki, böyle giderse kadın gibi kadınların sonu olacak. Bugünden yarına hiç ama hiç, kahraman kadın gibi kadın hatta çıkmayacak…

NOT.1 Kadınlar olağanüstü varlıklar. İstediklerinde yapamayacakları şey yoktur.

NOT.2Her kadın kendi hikayesinin kahramanı(bende öyle), bugün ben asimile olmadım, geçmişte ki gibiyim hatta bende kahraman sayılırım diyenler bize yazabilirler.

NOT.3 Populerite, çok konuşulup çok yazılma, maharetsiz olduğunu düşünmek ve söylemek ,birilerine sırtını dayayıp yaşamak (naçizane şahsi fikrim bu)iyi bir zekayı işaret etmediği gibi ,büyük bir çoğunluk onlara kadın demeyip, yerine başka bir isim koyuyor.