Vinç Halatı Koptu, Tonlarca Ağırlıktaki Çelik Üzerine Devrildi

Olay, Hendek 2. OSB’de faaliyet gösteren Zeman Çelik isimli fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fabrika içerisinde vinç yardımıyla çelik konstrüksiyonların taşındığı esnada henüz belirlenemeyen bir nedenle vinç halatı koptu.

Halatın kopmasıyla birlikte tonlarca ağırlıktaki devasa çelik yapılar hızla yere düşerek o esnada alanda çalışan işçilerin üzerine devrildi. 41 yaşındaki işçi Muhammet Duman, devrilen ağır konstrüksiyonların altında kalarak sıkıştı.

Mesai Arkadaşları Seferber Oldu

Kazanın hemen ardından fabrikada büyük bir panik yaşandı. Duman’ın yardımına ilk olarak mesai arkadaşları koştu. İşçilerin yoğun çabasıyla ağır demir yığınlarının altından çıkarılan talihsiz işçi için hemen sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, ağır yaralanan Duman’a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı

Ambulansla hızla Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Muhammet Duman, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşam mücadelesini kaybetti. Kazada yaralanan diğer işçinin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Geniş Çaplı Soruşturma Başlatıldı Yaşanan feci iş kazasının ardından yetkililer harekete geçti. Olayın meydana geliş şeklini, ihmal olup olmadığını ve halatın kopma nedenini detaylı olarak araştırmak üzere adli ve idari inceleme başlatıldı.

Muhabir: Haber Merkezi